Køb på afbetaling - Få råd til mere ved at handle på rentefri kredit

Rentefri kredit

Spred betaling ud ved at købe på afbetaling

Kender du følelsen af endelig have fundet de bukser, som bare passer helt perfekt til en pris, som også bare er helt perfekt, men så har du ikke lige pengene til at købe dem? Det er virkelig ærgerligt at gå glip af et kup, bare fordi man ikke har pengene til det lige her og nu. Men faktisk er der rigtig mange ting, som du kan købe på afbetaling. Det er især oplagt, når det eksempelvis gælder at købe en seng på afbetaling.

Mange butikker tilbyder også forskellige varianter af rentefri kredit, hvor du betaler ned på kreditten indenfor en aftalt tidsramme, og slipper for at betale dyre renter. Når du køber noget på afbetaling, så indgår du simpelthen en aftale med butikken om, at du få varen med hjem, og betaler af på den i løbet af en aftalt tidsramme. Fordelen med et køb på afbetaling, er selvfølgelig at du får et større rådighedsbeløb, og dermed også mulighed for at købe noget du ellers ikke ville have råd til. Det kunne være dyre smykker eller møbler på afbetaling. Det betyder, at du får større fleksibilitet, i forhold til din egen økonomi.

Vælg afbetaling blandt flere forskellige udbydere

Det er mange forskellige køb på afbetaling, hvor nogen betaler sig mere end andre. Og der findes mange forskellige udbydere f.eks. Viabill, Sparxpres og Santander. Specielt hvis du får tilbud om rentefri kredit, så kan det være en god måde at shoppe på. Risikoen med køb på afbetaling, er selvfølgelig at du ikke formår at overholde afdragsordningen.

Hvis du ikke formår at betale kreditten, indenfor de aftalte rammer, så kan du i værste fald ende op hos RKI. En anden ting du skal være opmærksom på, er hvor lang tid du skal tilbagebetale. Hvis du f.eks. køber en ny mobiltelefon, og skal afdrage på den i 24 måneder, så skal du lige være opmærksom på hvor lang levetid en mobiltelefon reelt har.

Skal jeg købe på afbetaling eller tage et lån?

I nogen tilfælde kan det at købe en vare på afbetaling, eller det at optage et forbrugslån, være en god hjælp til at skabe en større fleksibilitet i økonomien. Om du vælger det ene eller det andet, kommer an på hvad det er du skal købe, og hvilke aftaler du kan få, i forhold til tilbagebetalingen. Når du køber en vare på afbetaling, så kan du i mange tilfælde få en rentefri kredit. Dette gør, at du betaler varen af uden at der kommer høje renter oveni. Et forbrugslån kan derimod have høje renter. Inden du optager et lån, skal du derfor sammenligne forskellige låneudbydere, og finde et lån med lav rente og en realistisk tilbagebetalingsplan.

Og når du laver et køb på afbetaling, er det vigtigt, at du er i stand til at betale pengene tilbage. Hvis ikke du kan det, så kan det hurtig blive en nedadgående økonomisk spiral, hvor du skal låne penge for at kunne tilbagebetale allerede lånte penge. Fordelen med at gøre en køb på afbetaling, er at det kan dreje sig om mindre beløb, og så længe du forholder dig til tilbagebetalingsplanen, så skulle det ikke være nogen problemer i det.

Hvad kan jeg købe på afbetaling?

Det korte svar på det spørgsmål er, næsten alt. I dag er det rigtig mange ting du kan købe på afbetaling, og de fleste butikker er til at forhandle med, hvis du har fundet en vare du er interesseret i. Du kan køber alt fra tøj, møbler, elektronik og briller på afbetaling. Du kan eksempelvis også nogle steder købe på afbetaling, selvom du køber billige varer til black friday 2020. Uanset hvad du vælger at købe på afbetaling, så er det vigtigt at du er opmærksom på hvor meget du skal tilbagebetale, og over hvor lang tid. Typisk skal man tilbagebetale over 6, 12, 18 eller 24 måneder, hvor du afdrager med en fast sum hver måned. Det kommer an på hvor meget du har mulighed for at betale tilbage hver måned, i forhold til hvor lang tid du skal betale på varen.

Det kan være en god ide at tilbagebetalingen kører via betaling service, som en fast udgift hver måned. På den måde så er det ikke noget du risikerer at glemme, og samtidig medregnes beløbet i budgettet  som en fast udgift hver måned. Du skal være opmærksom på at det ikke er selve butikken som låner dig pengene, men typisk en bank som de samarbejder med. I dag kan du også købe på afbetaling via nettet, ofte vil netbutikken vise dig hvor meget du skal betale tilbage med det samme, så du kan lave en realistisk vurdering om det er noget du har råd til.

Typiske varer du kan købe på afbetaling

Rigtig mange køber elektronik på afbetaling, det kan være mobiltelefon, tablets, fjernsyn og lignende varer. Elektronikvarer er typisk noget man har et akut behov for, det kan være at vaskemaskinen har gået i stykker, og man skal bruge en ny samme dag. Hvis dette er tilfældet, så kan et køb på afbetaling være en god løsning. Elektronikvarer koster typisk nogen tusinde, så det kan være et dybt indhug i det daglige budget, hvis man skal fyre flere tusinde kroner af på samme tid. Et køb på afbetaling, kan være meget mere overskueligt for ens økonomi.

Mange vælger også at købe tøj på afbetaling. Specielt børnefamilien, som til stadighed skal ud at shoppe ny garderobe til de voksende poder, kan have glæde af at købe tøj på afbetaling.

Artiklen er venligst leveret af Dansk Tagservice.