Rejsen starter i Cambridge - Den smukkeste by i England

Omkring en times transporttid fra London ligger Cambridge. En by, der emmer af engelsk stil med antikke bygninger og flotte naturområder, hvor du selv kan få lov at udforske og udleve din indre kriminalkommissær Barnaby. Et virkelig smukt sted vi syntes du skal besøge. Vil du vide mere, så følge endelig med her og læs mere om den smukke by Cambridge her.

Campus i Cambridge

En kort afstikker fra London

Millioner af turister besøger hvert år London, og i den forbindelse er det synd ikke at sætte en dag af til at smutte til Cambridge. Cambridge ligger ca. 80 km nord for London, og mens London tilbyder storbyliv, er Cambridge rigtig engelsk. Her kan du gå på markedet eller sejle en tur på River Cam. Dertil er der arkitekturen, der tilbyder dig at gå på opdagelse rundt omkring i de mange engelske bygningsværker. Du kan tage toget fra London til Cambridge på lidt over en time, og du kan sagtens bruge en hel dag i Cambridge.

Tag en afslappende tur på floden

En måde at transportere sig selv rundt på i Cambridge er på River Cam. Den er et stort symbol for byen, og den er med til at give stemningen af en rigtig traditionsrig, engelsk by. Der er utallige muligheder for at sejle på floden, og du vil undervejs kunne betragte byen fra sin pæneste side. At sejle på floden er ligesom at tage flere hundrede år tilbage i tiden i sin helt egen verden, og derfor er det klart en foretrukken måde at transportere sig selv på, når man er på visit i Cambridge.

Vild med universiteter? Besøg University of Oxford

Det er ingen hemmelighed, at University of Cambridge er byens store stolthed – og man forstår hvorfor. Hvis du er på visit i London, kan du købe dagsture, hvor du både kan besøge Oxford og Cambridge, mens eller kan du også tage til Oxford University fra Cambridge. Da Cambridge er en idyllisk by, der har alle de gode gamle engelske værdier, er det klogt at bosætte sig i Cambridge og tage til Oxford på en dagstur derfra. Det kan jo være, du ikke kan nøjes med Cambridge-universitet.

En gastronomisk rundrejse

Den engelske stil kan krydres med kulinariske oplevelser fra alle verdenshjørner. Du kan gøre den engelske stil komplet med pints, tea, pie eller chips & fish. Hvis du gerne vil prøve noget andet, er det også fuld forståeligt. Her findes der prisvenlige muligheder inden for både det italienske og asiatiske køkken, ligesom street food og lette snacks ikke er svære at finde. På den måde kan du få lov at smage lidt af det hele, og mange restauranter og caféer er centreret omkring floden og universitetet.

Tre steder, du skal besøge i Cambridge

Med over 100.000 indbyggere er Cambridge en halvstor engelsk by, der har masser at byde på. I dette afsnit kommer vi med tre steder, du skal opleve.

University of Cambridge

Byens største stolthed er uden sammenligning deres universitet. Cambridge-universitetet er kendt i hele verden for dets høje niveau og førende forskning, og dertil er det det næstældste universitet i England efter Oxford. Cambridge-universitetet er ligeledes en stor turistattraktion, som du ikke må snyde dig selv for. Universitetets bygninger er helt fantastiske, og du kan få viden om kendte personer, der har dimitteret fra Cambridge. En liste, som blandt andet tæller både Charles Darwin og Stephen Hawking. Vidste du desuden, at University of Cambridge har lavet en undersøgelse, der viser, at det er lige meget for forståelsen af et ord, hvordan bogstaverne er placeret, hvis bare det første og sidste bogstav i ordet er placeret korrekt? Test selv!

Den botaniske have i Cambridge

Udover antikke bygninger og et fantastisk universitet finder du også skøn natur i Cambridge. Du må derfor ikke snyde dig selv for at se den botaniske have i byen. Haven er meget mere end et sted, du går en tur. Der er mulighed for at få guidede ture, at få viden om dyr og planter og lave familieaktiviteter, hvor alle kan være med. Der er over 8.000 plantearter i haven fordelt på 16 hektarer. Dertil er der flotte søer og ældgamle og fascinerende træer. Du kan altså både færdes på egen hånd eller få kyndig viden fra professionelle. Ønsker du en af disse guidede ture, skal du dog booke i god tid.

King’s College Chapel

Vi vender lige tilbage til universitetet for en stund. For en del af universitetet fortjener sin egen anbefaling. Kapellet. I King’s College Chapel kan du se en bygning, som regnes for at være et af de bedste eksempler på gotisk engelsk arkitektur. En hel unik bygning, som har en lang og seværdig historik, der er værd at høre om. Kapellet har verdens største fan vault, som kan ses inde i bygningen. En fan Vault er en form for hvælvning i loftet inde i selve bygningen. En bygningsdetalje, som stammer fra den gotiske stil. Det er virkelig flot.
Når du alligevel besøger University of Cambridge, skal du ikke snyde dig selv for den mest ikoniske bygning af dem alle.

Kirke i Cambridge

Overnatningsmuligheder i Cambridge

Du kan sagtens bruge flere dage i Cambridge, da byen har så meget historie og tilbyder så mange muligheder for at opleve seværdigheder. Derfor er det også på sin plads at skrive lidt om overnatningsmulighederne i Cambridge.

Da Cambridge er en relativt stor by, er der masser af mulighed for både at bo på hotel, hostels og AirBnB i forskellige prisklasser. Derfor er det som udgangspunkt ikke svært at finde et sted at overnatte i byen. Her er tre gode overvejelser:

  • Vil du have måltider med i prisen? Mange synes f.eks., det er rart ikke selv at skulle tænke på morgenmad.
  • Hvor centralt skal du bo? Der findes hoteller i hele byen, og det er bestemt en oplevelse at bo lige ned til floden. Men det koster også ekstra.

 

Hvor meget skal du være på hotellet? Hvis du skal opholde dig meget på din “base”, er Airbnb en god løsning. Her kan du få en lejlighed, hvor det også er muligt at lave mad.

Transport fra Danmark

Du skal med flyveren, hvis du skal til Cambridge, medmindre du kører over Frankrig og tager tunnelen til England. Det er meget besværligt og en klar omvej, så fly er den smarteste løsning. Der går desværre stort set ingen afgange direkte fra Danmark til Cambridge-lufthavnen. Derfor er det letteste, at du flyver til London, hvorefter du tager et tog til Cambridge. Det tager en god time at flyve til London, og derfra tager det igen lidt over en time i tog til Cambridge. Derfor er det også en overskuelig tur, og da du sagtens kan bruge noget tid i Cambridge, er det transporttiden værd. En flybillet til London kan fås fra 200-300 kroner, mens en togbillet fra London til Cambridge kan erhverves for ca. 14 pund. Derfor er det også en rejse, der ligger i det overskuelige prisleje.

Vi håber, at du er blevet meget klogere på denne engelske perle, og vi ønsker dig en rigtig god tur til Cambridge, hvor du kan blive både klog og lege privatdetektiv.

Artiklen er lavet i samarbejde med Svanebutikken.dk.