Oplevelser Sjælland - Det skal du opleve på Sjælland

Både og vand på Sjælland

Overvejer du, om din næste ferie skal være på Sjælland, eller trænger du blot til at opleve øen, du bor på i et andet lys? Så findes der heldigvis et hav af sjove, flotte og gratis oplevelser, som du og familien kan finde på Sjælland. Det er alt lige fra smukke naturoplevelser til sjove forlystelsesparker. Men det kan være svært at finde ud af, hvad du skal lave på din ferie eller din dagsudflugt.

Derfor kommer vi her med en inspirationsliste over sjove og spændende ting, som du og din familie kan opleve på Sjælland. Det er både gratis naturoplevelser- og parker såvel som oplevelser, der koster penge, men stadig er billige nok til, at de fleste kan være med. Derudover kan du finde egnede oplevelser til teambuilding.

Oplev spændende historie

Danmarks historie er et emne, som mange danskere finder interessant.

Historien giver os en idé om, hvor vi stammer fra, og hvordan vores elskede land så ud for mange år siden.

Vikingeborgen Trelleborg, Slagelse

Du finder også mange spændende historiske steder på Sjælland. Især vikingetiden vækker stor interesse for mange danskere. Derfor skal du opleve Trelleborg. Her finder du en 1.000 år gammel vikingeborg placeret ikke langt fra Storebælt. Trelleborg blev opført af Harald Blåtand og bærer på megen vild historie.

Ulvsborg Historiske Værksted, Asnæs

Vil I mere end barese på gamle levn fra vikingtiden? Og er I klar på at opleve, hvordan det egentlig var at leve dengang? Så er et besøg på Ulvsborg Historiske Værksted formentlig lige noget for jer.

Her kan I prøve kræfter med noget af det håndværk, som datidens mennesker skulle arbejde med hver dag. Man kan blandt andet være med til at bygge ting, kaste sig ud i madlavning uden elektricitet, spille spil fra vikingetiden og meget mere.

Frilandsmuseet, Kongens Lyngby

Også Frilandsmuseet lader dig opleve, hvordan det var at leve i gamle dage. Her kan du gå på opdagelse i de gamle huse og haver, der står, som de gjorde dengang. Du kan også udforske møllerne, der stadig maler korn. Endvidere kan du komme med ud til dyrene.

Oplevelser for hele familien

Skal hele familien med på en oplevelsestur til Sjælland? – Intet problem.

Experimentarium, Hellerup

Her finder I oplevelser, der er spændende for både børn og voksne. I Experimentarium kan I kombinere sjov leg med ny viden og spændende eksperimenter. Her bliver videnskaben vakt til live på en sjov og lærerig måde for både børn og voksne.

Kragerup Gods, Ruds-Vedby

Er I til fart og spænding? Og er I ikke bange for at få sved på panden og udfordre jer selv? Så danner Kragerup Gods de perfekte rammer for en aktiv familietur. Her er det idylliske godt blevet koblet sammen med et kæmpe oplevelsescenter.

Inde i skoven kan du klatre op i trækronerne, hvor du finder forhindringsbaner i alle sværhedsgrader. Her kan du også udfordre andre i familien i fodboldgolf eller sejle i kano i voldgraven.

Du kan også vælge at slippe de lidt større unger løs på den militære forhindringsbane nær Lynge. Miniudgaven er velegnet til at prøve kræfter med noget, der ligner de militære forhindringsbaner, som der bruges i dag. Her kan ungerne, eller du, prøve kræfter med banen. Det skal der nok komme en masse sjov ud af.

Oplev smuk natur på Sjælland

Er det tid til at lokke familien væk fra de mange tv- og computerskærme og ud i den friske natur?

Så er der heldigvis rig mulighed for det både uden for København og rundt omkring på Sjælland.

Bor I i København, behøver I altså ikke bevæge jer langt væk for at finde smuk og unik natur.

De Seks Glemte, Albertslund

I naturområder i forstadskommunerne til København finder I blandt andet De Seks Glemte Kæmper. Som del af et kunstprojekt står de flotte kæmper og pryder skovene. Her kan du gå på jagt efter dem, mens børn kan klatre rundt på eller ind i dem.

Skovtårnet, Rønnede

En af de naturoplevelser, der er blevet mere kendt de senere år, er Skovtårnet.

Du kender det måske fra julekalenderen om nissepigen Tinka. Her skal de fire konkurrenter forsøge at rulle en tung sten op til toppen af tårnet. Du kan jo vælge at se, om du ville være en værdig tronfølger?

Du kan også blot vælge at gå op i det 45 meter høje tårn, der byder på en mageløs udsigt. Og så er selve tårnet omgivet af en masse andre spændende aktiviteter, som I kan give jer i kast med.

Møns Klint, Borre

På den sydlige del af Sjælland finder du Møns Klint.

Her kan du bl.a. opleve et helt særligt naturområde, der bærer præg af den historie, vi kender om Danmarks natur og udvikling. Møns Klint er en unik oplevelse, der med sine høje, hvide vægge adskiller sig fra de kyster, vi ellers kender fra Danmark. Her kan du gå på jagt efter fossiler eller dyppe tæerne i det smukke vand.

Oplev kultur på Sjælland

En af de mange unikke oplevelser, man kan få rundt omkring i Danmark, er at opleve ny kultur i sit eget hjemland.

Her kan du både opleve noget af den danske kultur i et helt nyt lys eller gå på opdagelse i nye maduniverser, der hører helt andre kulturer til.

Torvehallerne, København

Snyd ikke dig selv for en tur til Torvehallerne.

Her bliver du mødt af et utal af forskellige delikatesser fra alverdens kulturer og lande. Du finder et hav af lækre, friske råvarer, som du kan tage med hjem i køkkenet og udforske i din madlavning. Men du kan også vælge at nyde synet af den lækre mad blive skabt lige foran dig. Torvehallerne er for alle.

Slotsudflugt – Amalienborg, Rosenborg, Kronborg, Frederiksborg m.fl.

Er du til storslået arkitektur og mindeværdig historie? Så kan du også vælge at tage på slotsudflugt rundt omkring på Sjælland.

Det kalder på et hyggeligt road trip, hvor du sammen med en veninde eller kæreste kan udforske de mange smukke slotte, som Sjælland huser.

Du finder blandt andet Amalienborg, Rosenborg, Kronborg, Frederiksborg og en masse andre smukke borge og slotte, som helt sikkert er et besøg værd.

Mulighederne for smukke, sjove og fantastiske oplevelser på Sjælland er altså utallige. Det er bare med at starte fra en ende af – så skal du og familien nok få en mindeværdig sommer.

Artiklen er leveret af tvpakkerguide.dk, som skriver om digitale underholdningsmuligheder med særlig fokus på tv-pakker og streamingtjenester.