Flyvning i luftballon – en oplevelse uden lige

Tør du se det hele lidt fra oven? Ballonflyvning er en unik oplevelse, som burde være noget alle prøver mindst én gang i livet. Book en romantisk tur til flyvning i ballon med den, du elsker, eller tag hele familien med på en spændende flyvetur over Danmark. Oplev fred og ro, mens livet siver forbi under dig uden internet og teknologi. Nyd 360 graders udsigt og med garanti godt vejr – du vil aldrig fortryde, og du vil aldrig glemme det.

Ballonflyvning

Se det hele lidt fra oven med ballonflyvning

Nyd roen og se det hele lidt fra oven med en uforglemmelig flyvning i ballon. En ballontur er ikke noget alle oplever i deres liv, og det er en helt speciel oplevelse, som du helt sikkert aldrig glemmer. Den helt unikke måde at flyve på, hvor du får oplevet himlen, naturen og udsigten fra forskellige højder og 360 graders udsyn. Du mærker den klare luft og oplever det hele i roligt tempo. Med undtagelse af når der bliver blæst luft ind i ballonen, er der 100% stille omkring dig, og du hører ikke andet end brisen og naturens lyde. Oplev Danmark fra oven og se nærmere på din landsdel i et fugleperspektiv.

 

Book ballonflyvning her

reklame

Der er ingen krav til dig for at kunne deltage i flyvning i ballon – skipper styrer erfarent den store ballon og den stabile kurv, som langsomt hæver dig op over træer og hustage. Du kan bare læne dig tilbage og nyde udsigten og naturligvis forevige det med gode billeder eller videooptagelser. Børn og voksne kan få glæde af en ballontur og naturligvis også bedstefar og bedstemor. Skab en uforglemmelig oplevelse for hele familien eller overrask den eneste ene.

En romantisk flyvning i luftballon

Mange beskriver flyvning i luftballon, som en meget romantisk oplevelse. Det rolige tempo, stilheden og udsigten er bjergtagende og noget, du helt sikkert gerne vil dele med den eneste ene. Arrangér en overraskende date med ballonflyvning, det vil uden tvivl slå benene væk under den udvalgte i mere end én forstand. Inviter kæresten på en fantastisk morgentur med solopgang og morgendis, eller fejr bryllupsdagen i højden. Giv det smukke sølvbrudepar den ultimative gave til en romantisk oplevelse, som de helt sikkert ikke har prøvet før.

Familietur med luftballon

Den næsten meditative tilstand, som mange oplever i en ballonflyvning, er ofte noget, der fortælles om i mange år efter oplevelsen. Giv dig selv og din bedre halvdel den mest fantastiske oplevelse for livet sammen.

Flyvning i luftballon er mere end bare romantik og stilhed, det er sjovt og oplevelsesrigt. En tur i ballon er også sjovt for børn – i alle aldre. Grib chancen for at lave en aktivitet for hele familien, også for teenageren. En stund uden internet og elektronik er usædvanlig og er enhver børnefamilie velundt.

Husk påklædningen

På en flyvning i ballon er det vigtigt med en korrekt påklædning. Der er ikke dresscode eller særligt sikkerhedsudstyr, som du skal iføre dig inden flyvning, du skal blot sørge for at være varmt nok klædt på. Også på de varme sommerdage. Fordi flyvning i ballon kræver godt vejr, vil solen ofte skinne, når du svæver over det grønne Danmark, men oppe i højden kan det hurtigt blive køligt, selv på solrige dage. Da luften ofte er bedre til ballonflyvning om morgenen eller om aftenen, skal du være indstillet på at have et ekstra lag tøj på eller med, så du kan regulere temperaturen efter, hvor højt ballonen flyver, og efter hvornår solen er oppe eller nede. Vindtæt jakke og lange bukser er ofte nok til at holde evt. vind ude og forblive varm, når en sky går for solen eller dagen går på hæld.

For mange er en tur med luftballon en næsten vægtløs oplevelse, så tag gerne behageligt og ikke for stramtsiddende tøj på, så du kan nyde den befriende oplevelse fuldt ud. Undgå flagrende ting som løse tørklæder og åbne cardigans – du vil næppe ønske at brug al tiden på at holde fast i dit tøj frem for at nyde udsigten. Flade sko er ofte et almindeligt krav eller anbefaling for ballonflyvning, og har du langt hår, kan det være en god idé at medtage elastik eller spænde, så du kan sætte håret op ved vindpust og briser. Ballonflyvning foregår aldrig i stærk vind, så du behøver ikke frygte at blive blæst helt væk, det handler blot om at gøre turen så behagelig som muligt for dig selv og holde fokus på det, der skaber oplevelsen: Udsigten – ikke din påklædning.

Luftballon

Det gode vejr til ballonflyvning

Når I flyver to i luftballon, kan I ofte selv påvirke, hvor langt omkring og hvor højt I flyver – en privattur med luftballon behøver kun tilpasse sig tiden, der er betalt for og vejrforhold, resten er som regel op til jer. Få et unikt overblik over området, som I bor i, eller få øje på nye sider af den danske natur. Det hele ser ofte lidt mere overskueligt ud fra oven – og følelsen forlader aldrig kroppen igen.

Der er delte meninger om, hvornår vejret er godt, men ikke når det gælder flyvning i luftballon, her er der kun én mening, der tæller: Ballonskippers mening. Generelt for vejret til flyvning i ballon siger man, at der ikke må blæse over 5 meter i sekundet ved start, det vil sige allerede ned på jorden inden afgang, må vinden ikke være mere end 5 meter i sekundet. For almindelige mennesker vil det føles som let blæsende. Der behøver ikke være solskin, men det må ikke regne, og hvis der er risiko for tåge, torden eller andre dårlige vejrforhold, så bliver flyvningen heller ikke til noget.

I Danmark er der ofte risiko for nedbør eller omskifteligt vejr, og de fleste ballonflyvninger foregår derfor også kun fra forår til sensommer. Vejret om efteråret og vinteren er ganske enkelt for uforudsigeligt. En ballonflyvningstur forbeholder sig altid ret til at aflyse indtil sidste øjeblik, fordi vejret er så afgørende for flyvningen. Fordelen for dig er, at du altid kan være sikker på flot og klart vejr, når du skal op i dit livs oplevelse. Planlæg en ballontur i god tid og sørg for at være fleksibel med flyvedage, så du ikke går glip af den enestående oplevelse. Giv et gavekort til en ballonflyvning, det vil med sikkerhed skabe glæde og måske lidt sommerfugle i maven. Udfordr familien med en ny oplevelse i sommerferien eller skab gode minder med weekendbørnene højt hævet over hverdagens trivialitet.

Højdeskræk er heldigvis sjældent relevant i forbindelse med flyvning i luftballon, fordi højdeskræk ofte kun kommer til udtryk på usikker grund. Den store kurv er ikke alene stabil i flyvningen, den har også en gulvlignende bund, der minder om et almindeligt gulv i et fly eller et tårn. En snert af højdeskræk vil helt sikkert blive udvisket, så snart I er i luften og ser den helt utroligt smukke udsigt.

Lad hele familien samles om spændende udsigt og en anderledes måde at flyve på. Store som små vil med garanti nyde både udsigt, opdriften, landingen og alt ind i mellem. Den imponerende store ballon og den overraskende kæmpe kurv kan sagtens huse hele familien, og alle vil føle en samhørighed i den svævende oplevelse.

Her kan du flyve med luftballon i Danmark

Der findes forskellige udbydere af luftballontur i Danmark, og selvom det er en oplevelse, som er værd at køre langt efter, så er det mere belejligt at finde en lokation tæt på. Derfor ser vi her nærmere på hvor du kan flyve i luftballon i forskellige byer i Danmark. Du kan altid få en luftballon tur – om du bor i København, Odense eller Aarhus.

Hvis du gerne vil på luftballontur på Sjælland eller i København, så kan du booke en tur med firmaet Aeronaut. Aeronaut flyver både fra Midtjylland og Sjælland. Aeronaut er den bedste mulighed for ballonflyvning, hvis du kommer fra København.

Firmaet Go Dream arrangerer også flyvning i luftballon på Sjælland. Man flyver her ud fra Midtsjælland, men det præcise startsted afhænger af dagens vindretning. Flyv luftballon i København eller Midtjylland, og du bliver med garanti ikke skuffet.

Flyv med luftballon i Jylland

Du kan også sagtens komme til at flyve i luftballon fra Jylland. Både Aeronaut og Go Dream flyver udover fra Sjælland også ud fra Midtjylland. Igen er det præcise startsted afhængig af vind og vejr, men det er omkring Silkeborg.

Hvis du kommer fra Nordjylland eller Aalborg anbefales det at du tager turen til midtjylland. Oplevelsen er klart turen værd, da du får en oplevelse, som du vil kunne huske i lang tid fremover. Derfor er der også mange der tager en luftballon tur sammen som familie eller med en gruppe venner. Du får en uforglemmelig udsigt, så det er altid ekstra lækkert at have nogen at dele oplevelsen med.

Skal du flyve i Luftballon fra Århus eller Sønderjylland, så er anbefalingen herfra også helt klart at tage turen til enten København eller Midtjylland. Hvad der er mest praktisk for dig er dels afstanden, og om du ellers kan kombinere det med andre ting der skal opleves.

Bor du i Odense kan det bedst betale sige køre til Sjælland. Du får så ikke luftballon gur over Odense, men til gengæld får du flot udsigt udover København på turen, og du ved at alt sikkerhed er i orden, når du flyver med Aeronaut eller Go Dream.

Prisen for en luftballontur

Vi vil selvfølgelig sige, at du ikke skal tænke så meget over prisen, når du bestiller en luftballontur. Det er for mange en once in a lifetime oplevelse, så der kan næsten ikke sættes pris på den værdi det giver dig.

Vi ved selvfølgelig også, at det ikke er alle der har lige mange penge at gøre med, og for nogle skal det være en billig luftballon tur for at man overhovedet har råd til at komme afsted. Hos Go Dream kan I komme afsted for 1.995 kr. Det er den billige tur af de to udbydere vi har kigget på. Du Glemmer Det Aldrig tilbyder gennem Aeronaut en tur til 2.395 kr. pr. person.

Så kan du selv vurdere, hvilken tur du foretrækker. Det er muligt med tilvalg af flere personer på turen. Derfor kan I også sagtens flyve afsted som familie. Der er dog en begrænsning på hvor mange personer der maksimalt kan flyve med luftballon. Derudover er der en max grænse for vægt på hver enkelt person. Hvis man overskrider denne grænse, så bliver man simpelthen nødt til at betale for to pladser for at komme med.

Tag kameraet med så du kan få nogle gode billeder fra turen

Gode oplevelser skal foreviges. Derfor vil vi anbefale at du tager et godt kamera med, så du kan få taget nogle flotte billeder fra turen. Har du et spejlrefleks kamera, så tag det med. Ellers kan mobilen også bruges, hvis der ikke er bedre muligheder.

Husk dog altid at tjekke regler for turen. Sikkerhed er altid det vigtigste på en tur med luftballon, så hvis udbyderen fraråder det eller direkte forbyder det, så lader man selvfølgelig kameraet blive hjemme.

Du vil alligevel efterfølgende kunne finde luftfotos, der passer nogenlunde med den udsigt I har haft på turen. Det gælder uanset om man flyver over København, Odense eller Jylland. Bare foretag en billedsøgning på Google med luftfotos over byen. Så skal I nok finde noget I kan bruge som minde og til at huske turen.

Rigtig god fornøjelse rejsen.

Indlægget er udarbejdet i tæt samarbejde med Peter Neumann fra oplevelsesgaverforalle.dk