Konfirmationsfest - Råd og tips til at holde den perfekte fest

Blomster konfirmation

For mange unge mennesker, er konfirmationen den første store fest. Når de skal sige ja til gud i kirken, og efterfølgende skal fejres i stor stil bagefter, sammen med familie og venner. Og Blå Mandag er højdepunktet i denne tradition, hvor hele klassen skal hygge sig.

Men forud for konfirmationsfesten, ligger der en masse forberedelse, som forældrene typisk tager sig af. Læs meget mere om konfirmationsfest og et hav af andre emner på e-hvorfor.dk. I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan du let og enkelt, kan lave den perfekte konfirmationsfest for dit barn.

Husk på, at det er gæsterne, som skaber den perfekte fest til konfirmationen, du laver kun de bedste mulige rammer, samt bidrager med dit gode humør og humor. Hvis gæsterne ikke vil feste, kan du gøre alt, uden at det ender, som du ønsker det.

Invitation til gæsterne

Forud for den store dag, skal der planlægges en del.

Først og fremmest skal der sendes invitationer ud til alle gæsterne. Her er det altid en god ide, hvis du er ude i god tid, dvs gerne 6 måneder før dit barn skal konfirmeres. Jo senere gæsterne får en invitation, jo større chance er der for, at de har lavet andre planer i mellemtiden.

Få styr på maden og drikkevarer til konfirmation

Dernæst gælder det om at få maden på plads. Det vil oftest være mest praktisk, at du bestiller det der, hvor festen skal afholdes, alternativt bestiller en konfirmationsmenu hos et cateringfirma, hvis du f.eks skal holde festen derhjemme. Madlavning tager nemlig meget tid og ressourcer, og oftest koster det ca det samme pr kuvert, hvis du bestiller mad ud af huset, som hvis du selv står og laver maden, når både råvarer og tid indregnes.

Drikkevarer kan købes i alle supermarkeder. Oftest med en returret på uåbnet flasker vin og uåbnet sodavand og øl. Det haster ikke, så du kan med fordel handle ind, når de gode tilbud byder sig.

Opdækning og bordpynt til konfirmationsfest

Der er faste traditioner, når det gælder opdækning. Både at konfirmanden skal sidde ved siden af sine forældre, gerne i midten af bordet, således han/hun er i centrum for festen og alle begivenhederne.

Desuden skal der pynt på bordet, som typisk består af blomster og bordpynt, som har et tema, som relaterer sig til konfirmation. Her er det meget forskelligt fra landsdel til landsdel, hvilket bordpynt der anvendes, men mange gør meget ud af servietter, lys, bordkort, blomster og flag.

Mangler du inspiration til bordpynt, kan det anbefales, at du søger på nettet, da der findes mange måder at dække op på. Og der findes i dag en lang række virksomheder, som sælger den fulde pyntepakke, som inkluderer alt, som du skal bruge til festen.

Vær kreativ, du kan med få midler, lave et flot, indbydende og lækkert bord, som alle vil huske mange år fremover. Derudover skal der være god musik til en god fest, så sørg altid for at have anlæg og højtaler klar.

Skal du holde festen derhjemme, er det vigtigt, at du får styr på servicedelen hurtigt. Det er de færreste, som har nok tallerkner, glas og bestik til alle de gæster, som der er inviteret, og derfor er det en god ide, at leje dette hos et udlejningsfirma. Her gælder samme regler, som med mad, du skal få det bestilt i god tid, før alt deres service er udlejet.

Den gode tale til konfirmation

Som forældre er der en tradition for, at der holdes en tale for dit barn.

Mange falder her i den klassiske talefælde, med at de ikke rigtig ved, hvad de skal sige, og derfor finder inspiration på nettet. Det kan som udgangspunkt ikke anbefales.

Start i stedet med at skrive en masse ned omkring dit barn, gerne i god tid. Lav herefter en personlig tale, som både omhandler det mere klassiske, som at det er en stor dag, og at barnet nu går ind i de voksnes rækker osv. Men inkluder gerne anekdoter og sjove oplevelser, som gør hele talen mere personlig.

Ved taler handler det om, at du rammer folks ømme punkt, og her er personlige referencer og oplevelser altid et sikkert hit, fordi du kan beskrive en god oplevelse, et sjovt øjeblik eller en anderledes situation, og du vælger fokus og mængden af fakta.

Og husk på, en tale behøver ikke vare 20 minutter, så falder folk i søvn. Det er bedre med 5 minutters tale, hvor det hele er leveret på en god og sjov måde med et glimt i øjet, og hvor du ikke trækker tingene i langdrag, end en tale på 15 minutter, hvor du læser en masse op, som ikke er super interessant.

Så kort og præcist, det er det unge mennesker foretrækker, og sikkert også alle de andre gæster.

Sang og gaver til en konfirmation

Sange er en anden tradition, som mange bruger. Her er det altid en god ide, at få lavet en sjov sang, som sætter fokus på nogle gode og sjove øjeblikke i barnets liv. Husk det er dit barn, som er i centrum, hvorfor det bør være dennes oplevelser, som der især fokuseres på.

Ingen konfirmation uden en masse konfirmationsgaver. For gaver er blevet en stor del af det at blive konfirmeret.

Især penge er meget populært som gave, fordi mange konfirmander ønsker sig penge, som de enten kan spare op, eller som de alternativt kan købe noget, som de har ønsket sig meget.

Er du typen, som hader at give penge, fordi det er lidt upersonligt, er der heldigvis råd for dette. Oplevelser er altid et hit, uanset om det er koncerter, weekendophold, rejse, shows af diverse slags eller andet. Mulighederne er mange, og du kan helt sikkert finde noget, som passer til dit barn.

Parfumer bruger de fleste unge i den alder, og det er altid et sikkert hit med en god duft. Pigerne er ligeledes vilde med smykker, cremer, tasker og sko. Tøj er også altid et hit, det kan dog være svært at købe til piger, da det skal sidde perfekt! Her er gavekort måske mere ideelt. Drengene er ofte vilde med gaming udstyr, sportstøj, headset, ure mm. Et tilskud til kørekort er ligeledes altid en god ting.

Herefter er det op til gæsterne, at gøre dagen helt speciel og særlig for dit barn. Men med de gode rammer, som du nu har skabt, vil det helt sikkert ikke blive et problem.Og så skal du huske, at minde dit barn om, at der skal laves et takkekort, som sendes til alle gæsterne et par uger efter konfirmationen. Her er et billede af konfirmanden fra selve dagen på takkekortet, altid et sikkert hit.

Men lad dit barn lave dette, således det bliver hans/hendes takkekort, det gør det mere personligt.