Sådan lærer du at strikke

Strikning er meget in. Både blandt unge og ældre. Vil du gerne lære at strikke både sokker, huer og halstørklæder? Så kan du lære det lige her.

Strikning med træpinde

Dette kan strikning gøre for dig

Strikning er ikke en ny ting, men det er blevet meget mere populært de seneste år. Det er ikke blot en hobby for bedstemødre længere, men det er også en hobby, som de unge har taget til sig. Det er nemlig en hobby, som alle kan begynde på. Det handler bare om, at du skal lære at strikke, og så er du klar til at lære at strikke sokker, huer og måske endda trøjer. Det er en hobby, som kan få dig til at slappe af, samtidig med at du er kreativ og skaber noget. Der er mange mennesker, der har brug for at være kreative i hverdagen, og det kan strikning give dig. Det kan give dig mulighed for at udforske din kreativitet på en hel ny måde, samtidig med at du tager tid for dig selv, hvor du kan slappe af med fødderne på din fodskammel.

Teknologi er blevet en kæmpe del af vores hverdag, og alle bruger mange timer på at sidde og kigge ind i en skærm. Både i form af arbejde, men også på deres telefoner og fjernsyn. Det tager mange timer ud af vores hverdag. Så hvis du gerne vil have noget tid, hvor du ikke kigger ind i en skærm, så er strikning perfekt. Det er et frirum, hvor du kan lytte til en podcast eller noget musik, samtidig med at du er kreativ. Det er noget, som kan få dig til at slappe af efter en hård dag. Det kan hjælpe dig mod stress og angst i hverdagen, fordi det er tid, hvor du kan slappe af og være alene med dine tanker.

Strik sammen med andre og lær en masse

Det er ofte, at man sidder og strikker alene, fordi det er afslappende. Dog er der mange andre i Danmark, der er vilde med at strikke, så hvorfor ikke strikke med dem? Det kan give dig mulighed for at lære en masse nye mennesker at kende, og møde mennesker, der har samme hobby som dig. Det kan være skræmmende at skulle ud og møde nye mennesker, men hvis du bare tænker på, at I har strikning til fælles, så har I altid noget at snakke om. Det giver rigtig meget at mødes med andre, der har samme hobby som dig.

Træk på mere rutinerede strikkeres erfaring

Du kan lære en hel masse, ved at strikke sammen med andre. Det kan være, at du kommer til at snakke med en, som har strikket i længere tid end dig, og som kan lære dig en masse. Måske er der noget, du har haft svært ved at strikke, så kan du jo få hjælp, når du sidder og strikker sammen med andre. Der er altid noget positivt ved at dele din hobby med andre, fordi du kan både få noget personligt ud af det, men du kan også blive meget dygtigere. Du har også mulighed for selv at lære fra dig til dem, som måske ikke har strikket i så lang tid som dig.

Lær at strikke sokker

Hvis du er ny i strikkeverdenen, så kan det være, at du gerne vil lære at strikke sokker. Det virker umiddelbart som noget nemt, men det kræver en strikkeopskrift. Først og fremmest skal du have alt det udstyr, det kræver. Du skal naturligvis have noget garn i de farver, som du gerne vil have. Derudover skal du have strikkepinde i de rigtige størrelser. Når du har alt udstyret, så skal du lære at slå masker op. Det er essentielt, for ellers kan du ikke komme i gang med at strikke. Det er noget, du lige skal lære, og når du først har lært det, så kan du altid gøre det.

Når du skal strikke sokker, så kræver det en opskrift. Det betyder jo lidt, om du skal strikke til en størrelse 26 eller en størrelse 45. Derfor er det vigtigt at finde en opskrift, og dem findes der mange forskellige af. Du skal blot finde ud af, hvordan du gerne vil have din sok til at se ud, og så er der en opskrift, der passer til det. Det kan være svært, hvis du skal strikke din første sok, men du har jo altid mulighed for at starte forfra, hvis du ikke er tilfreds. Det handler bare om at slappe af og nyde afslapningen, mens du er i gang med at strikke. Når du får meget erfaring, så har du mulighed for at sidde og se en film, mens du strikker.

Sådan bliver du bedre til at strikke

Hvis du har prøvet at strikke nogle gange, men hvis du bare ikke er tilfreds med resultatet, og gerne vil forbedre dig. Så kan det være, at du har valgt for svære opskrifter til at starte med. Hvis du er helt nybegynder, så kan det være svært at strikke sokker og trøjer, men så kan du starte med et halstørklæde. Et halstørklæde kræver ikke nogen opskrift, og der kan du bare strikke derudaf og stoppe, når du er tilfreds med længden. På den måde kan du få en masse øvelse i fingrene og blive meget bedre, inden du går over til sokker og trøjer, som kræver, at man følger en strikkeopskrift. Når du er blevet god til at strikke efter noget øvelse, så kan du også gå over til huer, som er lidt sværere, fordi det er rundstrik, men det er heller ikke så svært, når du først er blevet bedre.

At blive bedre til en hobby kræver tid og øvelse. Sådan er det med alting, ikke blot strikning. Det kræver, at du ligger en masse tid og øvelse i projektet, før du kan blive bedre. Det kan være, at det skal være dit frirum om aftenen, i stedet for at sidde med en bog. På den måde kan du blive bedre, jo mere tid du bruger på det. Hvis du gerne vil blive bedre og lære at strikke efter strikkeopskrifter, så kræver det bare en masse øvelse. Det kan være dit weekendprojekt, og så kan du jo strikke ting til folk i din familie. Du har også mulighed for at sælge de ting, du strikker og lave en lille forretning ud af det.

Lær at strikke huer og halstørklæder

Som nybegynder kan det være svært at vide, hvor du skal starte henne, når det kommer til strikning. Det nemmeste er at starte med halstørklæder, fordi der skal du bare slå masker op og strikke, indtil du synes det er langt nok. Det kræver hverken en opskrift eller særlig meget øvelse. Det handler bare om at nyde det og have det sjovt imens.

Når du har strikket nogle halstørklæder og har fået øvelsen, så kan du gå over til huer. Det er lidt sværere, fordi det er rundstrik, men det lærer du hurtigt. Huer er skønne af have om vinteren, når det er koldt, og så kan du strikke huer til alle i din familie. Du skal dog tænke på hovedstørrelsen, når du skal vælge dine strikkepinde, fordi du skal have en, der er stor nok, så huen passer til personens hoved.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Strikkeguru.dk.