Virtual Reality - Udforsk den nyeste teknologi med VR

Mand med VR briller

Teknologien er i bragende udvikling og har været det i mange årtier efterhånden. Derfor kommer der også hele tiden nye, smarte ting til, som vi bare må prøve.

En af de nye tendenser er Virtual Reality. Virtual Reality betyder på dansk en virtuel virkelighed. Det er nemlig lige, hvad det er.

Når du prøver Virtual Reality, bliver du kastet ind i en anden verden, hvor alt føles lige så ægte som i den virkelige verden. Men bare rolig, du kan være helt tryg. Selvom oplevelsen føles virkelig, sker der dig ikke noget.

Virtual Reality bruges i dag til at uddanne piloter og soldater, men VR er også blevet meget populært blandt alle andre mennesker. Virtual Reality kan nemlig opleves hjemme i stuen eller i et aktivitetscenter sammen med dine venner.

Men hvad er Virtual Reality egentlig? Og hvordan kan du få oplevelsen af at være i en anden virkelighed?

– Det kan du får svar på i denne artikel, hvor vi udforsker de mange muligheder, som Virtual Reality bringer med sig. Du får også svar på, hvor du kan opleve Virtual Reality i Danmark, og hvordan du kan gøre det til en del af dit gaming-setup.

Hvad er Virtual Reality?

Virtual Reality eller VR er en unik oplevelse, som du kan få gennem et headset, som dækker for dine øjne. Headsettet er udstyret med en skærm, så alt du kan se er indholdet på skærmen.

Virtual Reality betyder som bekendt en virtuel virkelighed – altså en computersimuleret verden.

Her kan du træde ind i en afspejling af den virkelige verden eller en verden, der er animeret. Med et VR-headset bliver du som bruger transporteret ind i en anden virkelighed, hvor du kan få en komplet følelse af at være til stede. VR er en nærmest ubeskrivelig oplevelse, som du virkelig burde unde dig selv.

Du kan opleve VR på mange forskellige måder.

– Du kan blandt andet få et fint VR-headset, hvor du kan montere din mobil for enden. Så kan du tage oplevelsen med dig rundt omkring.

– Du kan også vælge at optimere din spiloplevelse på computeren eller PlayStation (4 eller 5) med et VR-headset. På den måde kommer dine yndlingsspil pludselig til live på en helt ny måde.

– Og så kan du tage ud og få en komplet VR-oplevelse hos nogle af de steder (bl.a. aktivitetscentre) rundt omkring i Danmark, der tilbyder den unikke oplevelse.

Prøv VR til din PlayStation 4 eller 5

Har du allerede en PS4 eller PS5, som du bruger mange timer på at spille på? Hvorfor så ikke gøre oplevelsen endnu federe?

Du kan nemlig få fat i de smarte VR-briller til din PlayStation. Med de smarte VR-Briller får du en 360-graders visning inde i dit spil. Her kommer spillet til live omkring dig, og du kan interagere med de ting, du støder på.

Desuden er lyden så veludviklet, at du vil kunne lokalisere, hvor lyden kommer fra. Det er altså helt ligesom at være superhelten i sin egen film. Her er du blot en karakter inde i dit eget spil.

Skal dine venner være en del af den fede oplevelse? Så kan du også snakke med dine venner, samtidig med at du spiller. Brillerne har nemlig en indbygget mikrofon.

Når du skal spille på din PS4 eller PS5 med dine 3D-briller, bruger du samtidig din almindelige DUALSHOCK-controller.

Du kan blandt andet spille nogle af de populære spil som Skyrim og Resident Evil 7, bestige Mount Everest og meget mere.

Gør oplevelsen hjemme i stuen endnu federe

Vil du have den fulde VR-oplevelse hjemme i stuen? Så skal du erhverve dig de smarte bevægelsescontrollere.

Med de små avancerede controllere er dine hænder med inde i spillet. Her kopierer de avancerede bevægelsessensorer dine bevægelser og kopierer dem ind i spillet. De smarte controllere er samtidig udstyret med de knapper, du kender fra dine almindelige DUALSHOCK-controllere. De er blot placeret, så du kan trykke på dem med én hånd.

Er du fan af skydespil, der kræver høj præcision i ægte sniper-manér? Så kan du også få en VR-sigtecontroller til dine PlayStation-spil. Controlleren er formet, så du holder på den ligesom med et rigtigt våben. Du får altså den komplette følelse af at kunne sigte og kontrollere et våben, som man ville gøre i den virkelige verden. Samtidig vibrerer controlleren, når du rammer plet. Så får du samtidig en følelse af at stå med et rigtigt våben i hånden.

Bagerst på controlleren finder du igen de velkendte knapper, så du let kan styre ildkampen og vende den til din fordel.

Prøv Virtual Reality i Danmark

Har du ikke råd eller lyst til selv at eje et VR-headset? Eller kunne du blot tænke dig at prøve oplevelsen af, inden du beslutter dig for, om det er noget for dig?

Så kan du prøve den vilde oplevelse flere steder rundt omkring i Danmark. Her får du en helt unik oplevelse, der lader dig træde ind i en simuleret virkelighed, hvor du kan bevæge dig, som var du inde i spillet. Dog helt uden at komme til skade eller blive udsat for ubehagelige ting.

Besøg en Virtual Reality Café

Få den fulde oplevelse hos en Virtual Reality Café. Dem finder du blandt andet i Århus og København. Det gælder bl.a. følgende caféer:

  • Limitless Virtual Reality, Frederiksgade 33, 8000 Aarhus
  • Limitless Virtual Reality, Nørregade 36, 1165 København

Her kan du selv prøve, hvordan det føles at være inde i en anden virkelighed, mens du er spændt fast til et bræt, så du ikke bevæger dig rundt i byens gader og stræder. Du er altså i trygge hænger.

VR er også oplagt for vennegruppen, der vil prøve noget nyt sammen. Her kan I sammen begive jer ud på virtuelle missioner, der kræver samarbejde og mod. Mangler I idéer til nye ting, I kan opleve til polterabender, fødselsdage, den månedlige drengeaften eller andet?

– Så er VR en god mulighed for at komme lidt tættere på hinanden og få nye gode oplevelser med i bagagen, som I kan snakke om mange år frem.

Men det kan hurtigt blive dyrt at gå på VR-café, så når nu, der alligevel bliver lanceret en PlayStation 5 senere på året, er det da bare med at komme ud og købe et VR-headset selv. Dermed kan du og vennerne spille lige så meget, som I overhovedet kan holde til.

Artiklen er leveret af ps-pris.dk, som holder dig ajourført med de danske priser på PS5.