Rejs på storbyferie og oplev det pulserende byliv i verdens metropoler

Drømmer du om at opleve de store metropoler i verden, hovedstæderne, shoppingmekkaerne og de kulturelle perler, der ligger spredt over hele vores klode, så er du ikke alene. Drømmen om storbyrejser er mere levende end nogensinde før.

Eiffel tårnet i Paris

Den klassiske storbyferie

Der er en række byer i Europa, der er klassikere, når det kommer til storbyferie med kulturelle og gastronomiske oplevelser og dem skal du bestemt ikke gå udenom, hvis du er på udkig efter en ferie i en af vores storbyperler. Der er nemlig en grund til at netop disse byer er så populære og har været det gennem mange år.

Tag på storbyferie i Barcelona

Den smukke by på Spaniens sydkyst er er endnu mere eftertragtet turistmål end den relativt nærliggende hovedstad, Madrid.

Det er ikke bare den almindelige kystby, der kalder på strand- og solferie, Barcelona er også en kulturel og arkitektonisk perle, der kan bryste sig af talrige arkitektoniske kunstværker som Park Güel, samt en række fabelagtige bygningsværker af den verdenskendte arkitekt og kunstner, Antoni Gaudí.

Du kan nyde den klassiske spanske tapas på Ramblaen og indsnuse den skønne, spanske atmosfære og gå byen rundt på jagt efter Gaudís smukke bygninger.

Rejs til Frankrigs hovedstad Paris

Den klassiske by over dem alle. Frankrigs fantastiske hovedstad, der er kendt for Eiffeltårnet, Montmartre, Notre Dame og en række andre bygningsværker at helt ubeskrivelig art. Den vidunderlige hovedstad byder desuden på shopping tilpasset alle pengepunge og æstetikker. Gå på opdagelse på de små, parisiske markeder og find både second-hand skatte og nye tilføjelser til din garderobe.

Er du mere til de mere etablerede og dyre mærker, så finder du også et stort og flot udvalg af de helt klassiske og velrenommerede mærkevare butikker som Gucci, Louis Vuitton og Boss alle i det samme eksklusive område, hvor du hurtigt kan få brugt dit budget og lidt til.

Storbyferier i Rom

I det smukke Italien ligger hovedstaden som en på samme tid hektisk og fredfyldt oase med sin gamle brostensbelagte bydel blandet med det moderne fremskridt. Du finder også hjertet af den katolske tro i Vatikanet og Peterskirken, der samme udgør hovedsædet for katolicismen og dens overhoveder.

Et godt rejsetip er at du også kan rejse endnu længere tilbage i tiden med et besøg på Colosseum og de underjordiske områder under det formidable Forum Romanum der udgør den romerske arena.

Sid på en fortovscafe og nyd den idylliske italienske stemning mens du nyder en god, stærk kop kaffe og planlægger de næste dages eventyr. Byen er spændende og primært for voksne og store børn – ligesom det er tilfældet med de fleste storbyer.

Oplev smukke Wien

En historisk og arkitektonisk by, der i dag er et finde på UNESCOs verdensarvsliste. Det er en by, der med sit historiske centrum tiltrækker rigtig mange turister hele året – for den smukke by er både smuk om sommeren og om vinteren. Dog er turismen mest mærkbar i de varme måneder.

Der findes både musik, kultur og endda et kejserpalads af se, når du besøger den smukke, østrigske by, der har holdt sin bymidte så flot og historisk, at det næsten føles som en rejse tilbage i tiden, når du færdes i de smalle og krogede gader.

Nyd også de mange smukke og grønne områder der er spredt ud over byen med løs hånd.

Wien

Lissabon som storbyferie-mål

Den portugisiske hovedstad Lissabon er det perfekte sted at opleve kulturen og de forskellige stemninger i en by bestående af en række bydele med hver sin stemning, æstetik og kultur.

Byen har sågar sit eget kakkelmuseum, der (hvad mange ikke ved) har givet stor inspiration til en række af de moderne Fair Isle strikkemønstre vi ser i dag.

Desuden finder du bygningsværker af hel utrolig kvalitet, æstetik og historisk betydning.

Er du til shopping af den sjove og alternative slags er Tyvenes Marked – et kæmpe loppemarked, der afholdes to gange ugentligt helt klart et besøg værd ligesom det gamle rå fabriksområde omkring broen Ponte 25 Abril. Her sælger diverse foto og male kunstnere ud af deres billeder fra de små værksteder i området.

London

Er der egentlig mere at sige end ’London’?

Dem der har været der en gang, kommer altid igen og med god grund, for man bliver aldrig træt af byen med de tusind ansigter. Big Ben og London Eye er bare to af de utallige ting, du bør opleve, når du sætter benene i den utrolige metropol, der er den perfekte blanding mellem historisk kultur og moderne teknologi.

Om det er kunst, kultur, shopping eller musik, så har London det i overmål. Gå på opdagelse i det fantastiske Selfridges stormagasin, eller nyd de mange forskellige områder i byen, der alle giver forskellige oplevelser og muligheder for at se og prøve en bid af London.

Opsøg de oversete perler på dine storbyferier

Det er ikke kun de store og kendte byer, der gør sig rigtig godt, når det kommer til de klassiske storbyferier. Der findes også en række mindre kendte steder, der ligger rundt om i Europa, men som vi måske ikke opdager, fordi der er så stor fokus på de mere oplagte rejsemål.

Milano

Rom lillebror, der ligger længere mod nord og derfor har en helt anden følelse og puls end den gamle, klassiske hovedstad.

Milano er et sandt mekka for dem, der interesserer sig for mode og trends. Du finder både de klassiske modehuse, der har til huse i ’den Gyldne Trekant’ og de mere up-and-coming og moderne butikker på den populære gågade.

Porto

Vil du gerne opleve Portugal, så er Lissabon langt fra den eneste mulighed. Den smukke og klassiske by, Porto er et ligeså spændende og oplevelsesrigt område at udforske som turist.

Det er måske ikke den oplagte turistby med seværdigheder og underholdning i verdensklasse, men det er en smuk og autentisk by med meget at byde på.

Madrid

Selv om byen er hovedstad i Spanien er den forlængst blevet overhalet af Barcelona, når det kommer til turisme. Men det betyder ikke, at Madrid ikke er et besøg værd, hvis I skal på en romantisk weekendtur eller gerne vil opleve en by med kunst fra alle de store samlet på en gade.

Storbydrømme og storbyferie

Vi rejser mere end vi har gjort nogensinde før. Både all inclusive charterrejser, backpack rejser verden rundt og storbyferier i de smukke og hæsblæsende byer, med spændende historie, kultur og shoppingmuligheder. Drømmer du om en storbyferie, så læs med her og bliv klogere på verdens største og smukkeste byer.

Oplev verden i en by

Langt de fleste storbyer har forskellige områder, der giver dig mulighed for at opleve flere steder i verden på et sted – i lille skala.

Brug din storbyferie på at snuse til de forskellige kulturer og omgivelser, mens du shopper eller går på sightseeing.

Det er ikke altid en fordel at researche for meget, inden du tager afsted, for ofte får du en mere autentisk og spontan oplevelse, hvis du giver dig tid til at gå på oplevelse og eventyr uden en plan.

Udarbejdet i samarbejde med  Laanpengetrods.dk