Koncerter i Parken - Oplev de største stjerne indenfor international og dansk musik

Parken danner ofte rammen om koncerter med nogle af de største musiknavne og dermed uforglemmelige oplevelser for publikum. Vi ser nærmere på, hvordan det er at være til koncert i Parken med eksempler på nogle af de vildeste koncerter, der allerede har fundet sted.

Crowd surfer i Parken

Koncert i Parken - Oplev musikken som du aldrig har oplevet den før

At være til koncert er en af den slags oplevelser, der er svære at forklare, hvis ikke man har været der selv. Specielt, når det er i de rammer, som Parken kan danne om et sådant arrangement.

Når man ser på det helt objektivt set, er det svært at se hvad der virkelig er så fedt ved at stå skulder ved skulder med en masse andre svedige mennesker, og skrige med på noget musik man ikke kan høre ordentligt.

Har du været på Roskilde eller lignende festivaler, har du sikkert prøvet at komme til en koncert hvor du faktisk ikke helt kendte sangeren/bandet, men du måske bare ikke have noget bedre at lave, eller det var nogen som nogen i din vennegruppe kendte.

Så står man der, svedig og klemt og lytter til musik man ikke kender og alligevel skråler man med på de tre ord man forstår og man smiler til mennesker man ikke kender. Danser med folk der heller ikke rigtig kender teksterne og man insistere på at stå allerforrest selvom lyden der er dårligst og man knap nok kan trække vejret.

Derfor er det så fedt at være til koncert

Hvad er det ved de store haller og de mange mennesker, der gør at vi alle sammen betaler penge for at stå som sild i en tønde og se vores yndlings kunstnere hoppe rundt på scenen?

Alt dette og meget mere vil blive undersøgt nærmere i nedenstående.

Så godt at det ikke føles virkeligt

Alle kender nok til Beyonce, eller har i det allermindste hørt hendes kunstnernavn nævnt i radioen eller anden sammenhæng. Hun bliver omdiskuteret så meget, og har så mange millioner af fans, at man nogle gange helt kan glemme at hun er en person der eksistere i virkeligheden.

Man kan helt glemme at Beyonce også går på toilet, og sikkert en gang har grint så meget at hun har gryntet. Det er denne overnaturlige mystik der omringer kunstnerne, der gør koncerter til noget helt specielt.

For pludselig står hun der på scenen i Telia Parken.

Det er d. 24. juli 2016 og stadionet er helt proppet. Hun står der i kød og blod. Synger de sange du helt sikkert har hørt i radioen, og danser de danse du har set i hendes musikvideoer. Det er helt uvirkeligt.

Det er denne magiske aha-følelse der kommer når det slår dig at din yndlings kunstner faktisk eksistere i virkeligheden, der får mange til at flokkes til stadioner og koncerthaller for at se deres idoler live. Så gælder det om at komme så tæt på så muligt så man kan se dem med sine egne øjne, høre deres musik med sine egne øre og måske endda kommer til at røre deres hånd hvis man står allerforrest.

Når noget så magisk sker så gør det pludselig ikke så meget at man sveder, at der er larm overalt og at man står ekstrem tæt med en masse fremmede.

For det menneske man har hængende på en plakat derhjemme, religiøst følger på instagram og som man lytter til i bussen, står lige der foran en og synger med den stemme der har gjort hende til den megastjerne hun er den dag i dag.

Rock koncert
Forsanger på scenen

Til koncert i Parken - En helt vidunderlig fællesskabsfølelse

Der er intet der kan bringe fremmede mennesker tættere sammen, end at have noget tilfælles. Når man står i køen til koncerten ved man at alle andre i køen, også ser frem til at komme ind og høre den samme musik. Så det kan være nogen begynder at synge en af sangene og pludselig synger alle med, som om man har fået en hel masse at drikke eller alle er gode venner.

At tage til koncerten med nogen du måske ikke er super tætte med, men ønsker at lære bedre at kende, er også en perfekt måde at få noget i kan være fælles om. Man kan snakke om fede koncerter i månedsvis, og det vil give jer noget tilfælles som kun i virkelig vidste hvordan var.

Trods koncerter er en fællesting, er det også ofte ekstremt individuelt. Det kan være der er en bestemt sang der betyder noget helt særligt for dig, og at din yndlings kunstner ikke spillede den,

Noget helt andet end musik i høretelefonerne

kan trække din koncert oplevelse ned. I samme boldgade kan det trække din koncertoplevelse op på et helt nyt niveau hvis du fx føler at du får øjenkontakt med din yndlings kunstner lige da der bliver sunget noget der er meget relevant for dig. På den måde kan det føles som om at koncerter var helt for dig selv, trods du er omringede af hundredvis af andre skrigende fans.

Idolkulturen er blevet set ned på gennem mange år, men koncerter er et bevis på at det er noget helt særligt. For at vende tilbage til eksemplet med Beyoncé, er hun kommet helt til tops i Hollywood på trods af at være en mørkhudet kvinde. Så ja, man kan se hendes publikum som blot værende et hav af skrigende unge kvinder, men det er en masse skrigende unge kvinder der nu tror på at det faktisk er muligt at blive til noget helt særligt, ligegyldigt ens hudfarve og køn. Hvem ved, måske gemmer den næste Beyoncé sig derude i havet af euforiske fans?

Få en oplevelse for livet i Telia Parken

At nå at tage til en koncert med dit yndlings band kan være en ’once in a lifetime opportunity’. Hvis du fx er blevet kæmpe fan af Freddie Mercury efter hans død, er det ret meget for sent nogensinde at komme til at se ham live.

Skynd dig derfor ud og få set dine yndlings kunstnere, især hvis det er nogle af dem der har været i gang længe. Der er nok mange derude der fortryder at have aflyst koncertaftaler eller blot ikke lige havde overskud til at tage af sted dengang, da de naivt troede der ville komme engang længere ude i fremtiden, hvor de så kunne komme til at se deres yndlings kunstner live.

Der er altså ingen grund til at vente. Den kommende koncert er en ligeså god mulighed for at tage ind og se dem, som den næste gang du aldrig kan være helt sikker på kommer. Rockstjerner lever et turbulent liv og gennemsnits levealder er desværre en del lavere for kendte popstjerner, end for den almindelige ikke-berømte borger.

Livet er utilregneligt, både for dig selv og for din yndlings kunstner, så hvorfor ikke gribe chancen mens den er der? Den kommende koncert er en ligeså god mulighed som alle andre, og der vil helt sikkert være en gruppe af dine gode venner derude der vil være begejstrede for at tage dig under armen, og tage med dig ind for at opleve din yndlings kunstner live, selv hvis de måske ikke lige var deres første valg. Det er trodsalt stadig en fed oplevelse med en af deres venner, som de helt sikkert holder meget af.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Maaltidikasser.dk