Shopping - Sådan kan du shoppe billigt og trygt online

Dame ude at shoppe

Mere og mere handel rykker fra fysiske butikker til online shopping i webshops, og med god grund for det er både nemmere og også ofte billigere. Især på dage som Black Friday. Online shopping er altså kommet for at blive, og i fremtiden kan vi kun forvente der bliver større.

Du kan altså spare mange penge ved at shoppe online og her kan du læse mere om hvorfor og hvordan du gør.

Shopping på nettet vs. fysiske butikker

Den traditionelle måde at handle på er i fysiske butikker eller storcentre, som begge ofte findes i bycentrum. Det betyder at de fysiske butikker har en høj husleje der skal dækkes og man skal gå/køre et sted hen for at foretage handlen. I sidste ende går det udover priserne på varerne i butikken, som alt andet lige må forblive på et vist niveau før det kan løbe rundt. Der er dog ikke kun ulemper ved at handle i butikker, og her kan du se både nogle fordele og ulemper.

Fordele ved at shoppe i butikker:

 • Personlig betjening.
 • Du kan prøve varerne før du køber.
 • Ofte kan der være store besparelser på udgået varer, da butikken ikke har lagerpladsen til at opbevare dem og bare skal af med det.

Ulemper ved at shoppe i butikker:

 • Transporttiden hen til butikken.
 • Generelt et højere prisniveau end webshops, grundet højere omkostninger.
 • Mindre lagerbeholdning, kan betyde flere udsolgte varer/størrelser.
 • Vil man gerne overveje et køb, er der måske langt ned til butikken igen.

Derfor er online shopping altså ved at overtage for de fysiske butikker i gadebilledet. Du har måske allerede set flere butikker i dit nærområde dreje nøglen om. Hvorfor er online shopping så godt og så populært?

Fordele ved online shopping:

 • Personlig betjening via telefon og chat, ofte i meget længere tid end butikker har åbent.
 • Kan hurtigt se mange varer og mange priser på kort tid.
 • Du skal ikke udenfor døren, og får leveret varerne lige til døren.
 • Konkurrencedygtige priser, grundet lavere omkostninger.
 • Altid tilbud på noget, og ofte mange tilbud.
 • Kan du ikke få det i den ene webshop, kan du højst sandsynligt bare klikke videre til den næste.
 • Du kan ofte købe på afbetaling med eksempelvis Viabill og Sparxpres.
 • Køb eksempelvis en seng på afbetaling, så du ikke skal betale det hele på én gang.
 • Ansøg hurtigt om lån online.

Ulemper ved online shopping:

 • Der kan opleves problemer med levering f.eks. beskadiget varer, forsvundne forsendelser eller andet der skaber unødigt besvær for dig.
 • Returnering kan være besværligt i forhold til bare at gå ned i en butik og aflevere varen.

Umiddelbart er der langt flere fordele ved shopping på nettet end ulemper, og end shopping i fysiske butikker. Men lad os lige gå lidt mere i dybden med nogle af de bedste fordele ved online shopping, som også er grunden til at du kan spare så mange penge på nettet. Der er mange fænomener som er slået bedst igennem online såsom Black Weekend og Black Weekend.

Fordelsklubber

Som noget nyt er der begyndt at dukke webshops op der fungere som en slags fordelsklub. Eksempler herpå kunne være:

 • Winefamly – Månedligt medlemskab der giver mulighed for at købe vin og spiritus til kostpris.
 • LittleHappy – Månedligt medlemskab der giver store besparelser på babyudstyr og ting til børneværelset.
 • Luxplus – Månedligt medlemskab med rabatter på alverdens ting til husholdning og personlig pleje.

Fælles for disse 3 webshops, er at de alle tilbyder et medlemskab til en fast pris om måneden, og så give de dig store besparelser på alle deres produkter og gratis fragt på alle ordre. Godt nok skal du betale omkring 100 kr. om måneden for at være medlem, men det er tjent ind bare du lægger en ordre om måneden. Der er mange flere af denne type medlemsklubber.

Prissammenligning af alle produkter

Det største og mest brugt ved online shopping er prissammenligning. Til det kan der bruges en tjeneste som Pricerunner, der er størst i Danmark, og sammenligner priser på alt hvad du kan drømme om fra langt de fleste webshops. De viser både prisen på varen og fragten, samt total, så du hurtigt kan se hvor det vil være billigst at købe varen.

Pricerunner laver også meget mere end at sammenligne priser fra forskellige webshops. Du kan nemlig se pris historikken for en varer, og på den måde få en indikation af hvornår det er bedst at købe varen.

Det er ikke altid pengene slår til, så man kan også overveje at tage et hurtigt lån, hvis man relativt hurtigt kan betale pengene tilbage efterfølgende. Det kan du læse meget mere om hos greenloan.dk.

Rabatkoder

En anden måde hvorpå du hurtigt kan spare nogle penge er ved at lave rabatkode-søgningen i Google, når du har fundet produktet og shoppen du vil købe det hos. Det kan f.eks. være at du har fundet et par høretelefoner hos Elgiganten, så lav rabatkode-søgningen “elgiganten rabatkode” for at se om der skulle være en aktuel rabatkode hos Elgiganten. Den mulighed for en lille ekstra rabat har du ikke i fysiske butikker.

En anden måde at få en rabatkode på er at tilmelde sig webshoppens nyhedsbrev. Der er rigtig mange webshops der giver en rabatkode til førstegangskunder, hvis de tilmelder sig nyhedsbrevet. Er det tilfældet hos en shop, vil du højst sandsynligt blive mødt af en pop-up når du besøger shoppen.

Cashback shopping

Sidst men ikke mindst kan du drage fordel af det der hedder cashback shopping. Det er et koncept der giver dig penge for at handle hos bestemte shops. Der findes flere af sådanne tjenester, hvor der er en masse cashback tilbud. Her er nogle eksempler:

 • Eovendo – Her kan du f.eks. få 6% af din købesum tilbage når du handler hos LEGO.
 • Cashbackworld.com – Her kan du f.eks. få 2% af din købesum tilbage når du handler hos Humac.

Helt konkret så fungere det sådan, at du som forbruger opretter dig hos en cashback-tjeneste. Når du har oprettet dig vil du kunne se en masse tilbud om at få X antal kr. eller % tilbage af det du køber for hos en lang række webshops. De penge du opspare bliver udbetalt til din konto 1 gang om måneden alt efter hvilke vilkår tjenesten har lavet. Cashback-tjenesten får en lille smule hver gang du foretager et køb gennem en af deres partnere.

Spar tid – ikke bare penge

For mange er tid lige så vigtig hvis ikke vigtigere end penge, hvorfor man også siger “tid er penge”. Er det tilfældet for dig, så skal du vide at der også kan være meget tid at spare ved at handle online. Det gælder især hvis du køber dagligvarer på nettet, fordi du slipper for at rende forvirret rundt i et supermarked en onsdag eftermiddag hvor alle andre også handler. Du kan shoppe dagligvarer på nettet hos Coop Mad eller Nemlig.com med flere.

Det er også tidsbesparende at shoppe personlig pleje og lignende på nettet, da de fleste er klar over hvad de skal have, men på den måde kan slippe for at rende ned i et supermarked eller Matas for at købe det og i stedet få det leveret til døren.

Nu er der ikke andet for end at rykke din fremtidige shopping online, så du kan spare nogle penge og gøre dit indkøb mere effektivt.

Denne artikel er venligst leveret af virksomhedslaan.dk, som skriver om alt indenfor virksomhedslån.