Meld dig til Danske Banks Grønne Mil

Hvis du endnu ikke har prøvet kræfter med Danske Banks Grønne Mil, er det måske i år på tide at stille dig klar på startlinjen for at gennemføre det traditionsrige løb. Hvert år er hundredvis af mennesker klar til at føre traditionen videre, og igen i år er der mulighed for at være med på deltagerlisten.

Her tager vi et nærmere kig på selve løbet, der altså går under navnet Danske Banks Grønne Mil. Vi kigger lidt på historien bag løbet, de praktiske informationer som kan være rare at kende til, samt hvad dagen ellers kan byde på for dig og din familie.

Jogger

Hvad er Danske Banks Grønne Mil?

Danske Banks Grønne Mil er et motionsløb, der finder sted i samarbejde med Trongårdens IF atletik- og motionsklub i Lyngby. Det har efterhånden udviklet sig til en sand folkefest, hvor store og små samles til en hyggelig dag med både motion, løb, underholdning og festligheder.

Så er du bosat i eller omkring Lyngby, eller er du bare interesseret i at opleve Danske Banks Grønne Mil på nærmeste hånd, er det da værd at overveje at melde dig til, næste gang løbet finder sted.

For både børn og voksne

Det unikke ved Danske Banks Grønne Mil er, at løbet er både for store og små. Der er distancer til børnene, så de også har en chance for at være med, og der er ruter for de voksne. Dog kommer distancen dog ikke op i nærheden af hverken et halvt eller helt maraton, så der er gode chancer for, at du kan være med og gennemføre løbet, næsten uanset hvilken form du er i.

En stolt tradition gennem mange år

Løbet har efterhånden mange år på bagen. I 2018 kunne løbet bryste sig med et 30-års jubilæum, og der er intet, der tyder på, at denne tradition stopper lige foreløbig. Der er hvert år en stor opbakning til løbet, og hvert år kommer der flere og flere gæster, som er med til at gøre dagen til en sand fest for alle de fremmødte.

Så hvis du vil være med til at bakke op om et stolt og traditionsrigt løb, finder du ikke mange bedre muligheder end Danske Banks Grønne Mil.

Hvor foregår det?

Selve løbet finder sted i nogle af de smukkeste rammer, du kan finde i Lyngby-Taarbæk kommune. Det er selveste Sorgenfri Slotshave, der ligger rute til løbet, og der kunne nok ikke findes et meget smukkere sted i nærheden af Lyngby. Har du aldrig været i Sorgenfri Slotshave, er det den perfekte mulighed for at komme til at nyde slotshaven helt tæt på.

Tag hele familien med

I og med at der er løb for både store og små, er Danske Banks Grønne Mil den perfekte mulighed for at tage på udflugt med hele familien. Der vil være en masse andre familier samlet i slotshaven, og er du fra området, er der nok gode chancer for, at der er en masse venner og bekendte mødt op.

Dermed kan I være med til at heppe på hinanden, når I hver især bevæger jer ud på ruten. Meget bedre opbakning findes der ikke til sådan et løb.

Nyd slotshaven før og efter løbet

Uanset om du kommer alene eller sammen med hele familien, er der gode muligheder for at nyde slotshaven både før og efter løbet. Der er åbent i haven hele dagen, hvilket gør det muligt for jer at medbringe tæpper, madpakker og søde sager, som altså kan nydes på de flotte græsplæner i solens smukke stråler. Man behøver ikke at lægge hjemme i sin store luksus kontinentalseng for at slappe godt af.

På den måde har I mulighed for at lave en lille base, hvor dem, der ikke skal deltage i løbet, kan sidde og nyde vejret og sludre med hinanden.

Vælg mellem to distancer

Der er to forskellige distancer at vælge imellem for både børn og voksne. For børnene kan der vælges imellem en rute på 1 km og 2 km. For de voksne kan der vælges imellem en rute på 5 km, som svarer til to runder på ruten, mens den anden mulighed er på 7.5 km, hvilket svarer til en oprindelig mil – deraf navnet Danske Banks Grønne Mil.

Det langt mest populære valg er ruten på 7.5 km, der tilsvarer tre omgange i slotshaven. En omgang er på 2.5 km, så du skal igennem tre laps for at komme op på den eftertragtede mil, som rigtig mange af deltagerne går efter på dagen.

Motionsløber

Praktiske informationer

Hvis du gerne vil være sikker på, at du har styr på det hele, inden du tager afsted mod løbet, kan det være en god idé at læse de praktiske informationer, som du finder på løbets hjemmeside.

Det er godt at være ordentligt forberedt, så I ikke glemmer noget, når dagen for løbet oprinder.

Tilmeld dig online

Hvis du er blevet bare en smule interesseret i at deltage i Danske Banks Grønne Mil, har du mulighed for at tilmelde dig på nettet.

Der er også mulighed for at tilmelde dig på selve dagen ved at møde op i slotshaven.

Slå rekorderne fra de tidligere år

Hvis du er glad for at konkurrere mod andre, kan du, foruden at slå alle de andre på dagen, gå efter at slå de rekorder, der er blevet sat i løbets tidligere år. Du finder en oversigt over de mange rekorder inde på løbets hjemmeside.

Her er det muligt at se tiden for selve rekorden, navnet på rekordholderen samt året hvor rekorden blev sat. Der er flere rekorder, der efterhånden har mere end 10 år på bagen. Så har du mulighed for at slå dem, kan du altså ende med at stå på listen over rekordholdere i de næste mange år.

Forbered dig på ruten

Hvis du gerne vil forberede dig på ruten, anbefales det at tage et smut forbi slotshaven engang imellem. På den måde kan du se, hvor lang ruten er. Du kan også finde et kort over selve ruten i slotshaven, så du har en idé om, hvad du skal være forberedt på.

Hvad koster det at tilmelde sig?

Danske Banks Grønne Mil er et af de billigere løb at melde dig til. Det koster 80 kroner for både børn og voksne at melde sig til. For børnene er prisen inklusiv en gratis børnerace t-shirt, mens den til voksne kan tilkøbes for en yderligere betaling på 50 kroner. Bemærk at der kan forekomme ekstra gebyrer ved at tilmelde dig online.

Så hvis du og din familie er klar på en fantastisk dag i naturen med masser af motion, underholdning og god stemning, er det bare med at få tilmeldt jer løbet allerede i dag. Så kan I jo også se, hvem i familien der er hurtigst til at gennemføre løbet.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Soupanatural.dk.