Black Weekend - En udvidelse af årets shopping dag online

Black Weekend er et forholdsvis nyt event her i Danmark, men flere og flere danskere er begyndt at følge med på gode tilbud, når Black weekend kommer. Her kan du læse mere om, hvor Black weekend kommer fra og hvorfor der er så mange gode tilbud at hente.

Black Weekend

Hvad er black weekend?

De allerfleste har hørt om Black Friday, der efterhånden er blevet et stort handlekoncept her i Danmark. Som du måske allerede har gættet, har Black weekend noget med denne handledag at gøre. Oprindeligt stammer denne traditionen fra USA og Canada. Black Friday er dagen efter en af de største amerikanske helligdage, nemlig Thanksgiving. Denne fejres hvert år på den første torsdag i november. Det er den eneste fælles helligdag for hele USA og det er den absolut vigtigste højtid i tillæg til jul og Halloween. Oprindeligt var Thanksgiving en religiøs takkefest der samlede nybyggere og de indfødte amerikanere på 1600-tallet. Thanksgiving har mistet sit oprindelige religiøse indhold, men er stadig en takkefest der man samles omkring et godt måltid, der gerne involverer en kalkun, og fokuserer på taknemlighed over livets goder. Thanksgiving falder på den fjerde torsdag i november.

Black Friday er altså dagen som kommer etter Thanksgiving som altid falder på en torsdag. Det vil sige, at det altid er den fredag, der følger takkefesten, og det er altså den her handledag, som vi har importeret til Danmark. Nogen vil måske føle, at det er en amerikaniseret tradition, men der er ingen der kan nægte, at det er en god dag for at score gode tilbud. Specielt elektronik er populært at købe på Black Friday. Mange venter til Black Friday med store indkøb som senge, elektronik og hvidevarer, fordi der gerne kommer meget gode black friday tilbud på denne type varer.

Hvorfor blev Black Friday til black Weekend?

Grunden til, at det er blevet en weekend er simpelthen, fordi folk i dag har mindre tid og har brug for en større tidsramme at handle indenfor og konceptet er simpelthen blevet udvidet for at butikkerne skal få mest muligt ud af det.

Hvornår startede black weekend?

Black friday har været dagen der traditionelt set sætter handlesæsonen i gang til jul. Her er der ekstremt gode tilbud på mange varer og det er mulig at få de bedste julegaver til billigere penge end hvis du køber før eller efter lige præcis black friday. Mange har prøvet at omdøbe black friday til ‘sorte fredag’, men der lader til at det er den engelske term, der er mest catchy og hænger ved den hellige handledag. Black friday har været en handledag siden 1800-tallet og at udtrykket beskriver den dag om året der butikker går fra røde tal til sorte tal, på grund af det øgede salg på lige præcis den her handledag. Som nu er blevet til en hel handleweekend.

I USA starter de store black friday udsalg tit midt om natten og der er mange køer i de store butikker og købecentre. Der er også mange, der starter udsalget online inden selve black friday, og det er lige så meget en online handledag i dag – hvert fald i Danmark, som det er en fysisk handledag. Man kan spare meget stress og kø ved at købe online, derfor er dette også blevet mere populært.

Black weekend er et begreb, der omfatter hele weekenden omkring Black Friday. Det er nemlig ikke kun på selve fredagen, at du kan høste gode tilbud, mange kæder og butikker vil have tilbud, der varer hele weekenden. Derfor er det perfekt at planlægge køb, der måske kan komme på udsalg i lige den her weekend til Black weekend i stedet for at købe det før eller efter. Mange benytter også Black weekend til at købe julegaver.

Black weekend er en tradition, der er kommet for at blive

Nu varer black friday udsalget gerne helt til mandag, som man kalder for Cyber Monday i USA. Hvis du kan lide at handle fra amerikanske og udenlandske netbutikker, er der mange gode tilbud at hente hele weekenden og helt til mandagen. Selv om der ikke er fri- eller helligdage på disse dage i Danmark, så er vi hoppet med på Black weekend-trenden. At køre udsalg hele weekenden er måske endnu mere relevant for os, fordi det er der vi rent faktisk har fri og mulighed til at stå i kø og fokusere på indkøb.

Der er mange miljøorganisationer, der i mod den form for konsumerisme en ‘højtid’ som black weekend lægger op til, men der er muligt at købe ind på en miljøbevidst måde og købe ting som man måske alligevel havde overvejet, i stedet for at købe mere. Der er også mange der omsider har råd til at give julegaver de ellers ikke ville have kunnet give, fordi det er billigere i black weekend og man kan få et godt tilbud på ting der ellers er udenfor rækkevidde.

At købe ind i Black weekend er blevet den perfekte måde at få sine julegaver købt ind i god tid inden jul og til en meget bedre pris.