Sportsbegivenheder samler familier og venner i alle aldre

Der er ikke noget der kan samle folk, som når man står sammen om at heppe på sit favorithold eller sin yndlings sportsudøver. Find inspiration til gode sportsgrene, som du kan tage vennerne eller familen med til.

Fodboldkamp på stort stadion

Sportsbegivenheder – Samler folket

Hverdagen i mange familier kan hurtigt blive ensformig og præget af rutiner, oprydning og gøremål. Derfor er det vigtigt, at vi sørger for også at lave noget spændende sammen i weekender og ferier.

En af de rigtig gode ideer til begivenheder, der kan samle familien og mennesker generelt, og giver noget at tale om mange år senere, er sport. Der findes utroligt mange spændende og sjove sportsbegivenheder som er helt ideelle for familier.

Herunder har vi samlet nogle ideer som kan give jeres familie inspiration til at dele sportsbegivenheder sammen både i Danmark og udlandet.

Læs med og bliv klogere på, hvordan I skal planlægge og dele sjove sportsbegivenheder sammen.

Hvorfor sportsbegivenheder er bedre, når vi deler dem

Det er få mennesker, der tager til sportsbegivenheder alene. Hvorfor forholder det sig egentlig sådan? Det skyldes især, at stemningen omkring sportsbegivenheder appellerer til vores flokmentalitet.

Når vi følger med i sport, har vi typisk et favorithold, som vi er loyale imod, og som vi identificerer os med i større eller mindre grad. Samtidig er der til mange sportsbegivenheder masser af sange, ritualer og fysisk nærhed, som alle er elementer, der får os til at rette os mod flokken og skabe en følelse af samhørighed og fællesskab.

Når vi føler os sociale, har vi også lyst til at være sammen med folk, vi holder af. Der er typisk mange følelser involveret i sport; både spænding og glæde og begejstring, og det er rart at kunne dele disse med andre. Netop derfor kan sportsbegivenheder være utroligt gavnlige at dele med sin familie.

Der er i dag rigtig stort fokus på familien, og derfor findes der også masser af inspiration til at skabe et fedt og spændende familieliv. Det at dele oplevelser som sportsbegivenheder kan være med til at styrke vores sammenhold som familie, og hvis I ikke allerede gør dette, så bør I måske overveje det.

Sports begivenheder i Danmark

Danmark er faktisk et utroligt sportsinteresseret land. Selvom vi måske er små sammenlignet med andre store sportsnationer, er der årligt utallige fantastiske sportsbegivenheder, som finder sted forskellige steder i det ganske land.

Der er lidt for en hver smag, en hver sæson, og et hvert temperament. Og der er både begivenheder, som foregår indendørs og udendørs.

Indendørs sport events

I Ballerup ikke så langt fra København ligger Danmarks eneste indendørs super arena. Her foregår blandt andet det årlige seks dages løb, hvor der foregår indendørs banecykling i løbet af seks dage, hvor der er masser af fart over feltet – både på banen og på tilskuerrækkerne. Der er masser af mindre kapløb også, og altså rigtig god stemning for alle. Det er ideelt for familier med interesse for cykling og cykelsport!

Hvis I er glade for vand og vandsport i jeres familie, er der god mulighed for at dele denne glæde ved at tage til en våd sportsbegivenhed. Danmark har nogle utroligt flotte svømmestadioner fordelt rundt omkring i landet, og I kan blandt andet se både kunstsvømning og udspring.

Udendørs sportsevents

Selvom Danmark ikke er kendt for det allerbedste vejr, så har vi faktisk overraskende mange sportsbegivenheder, som foregår udendørs.

Blandt andet kan du tage familien med til Danmark Rundt, som er et professionelt cykelløb, der finder sted hver sommer, og strækker sig på tværs af hele landet. Det giver jeres familie en god mulighed for at kombinere det med at se nogle nye steder i Danmark, hvor I ikke har været før. Eller forsøg dig med en runde golf.

Billedet er venligst stillet til rådighed af Oliver Sjöström.

Tennisspiller på banen
Marathon løbere

Vær super sej og løb et marathon

Danmark er efterhånden også bidt af en gal løbesko. Hvis I selv er glade for løb i jeres familie, så kan det anbefales at slå et smut forbi både Copenhagen Marathon, som finder sted hvert år. Det er et rigtigt skægt arrangement, som er spændende uanset om man selv deltager, eller bare fejrer den gode stemning som tilskuer.

Hvis I selv vil være med til at løbe findes der også halvmaraton flere steder i landet (f.eks. på Lillebæltsbroen), og hvis I ikke er til de lange distancer, kan I også deltage i Erimitageløbet, som er 13,3 km i distance.

Hvis I derimod er mere til motorsport, så kan det varmt anbefales at slå et smut forbi Copenhagen Historic Grand Prix, som hvert år ræser afsted omkring Bellahøj i København i begyndelsen af august. Her er virkelig fart på, god stemning, lækker mad og en duft af brændt gummi!

Kombiner rejser og sportsbegivenheder

Det kan være overraskende sjovt at kombinere fede sportsbegivenheder med rejser til udlandet. For selvom vi har meget at byde på i Danmark, så findes der så meget mere ude i den store verden – særligt inden for sportsbegivenheder.

Udover de allerstørste og helt klassiske internationale sportsbegivenheder som Sommer-OL og Vinter-OL, findes der utroligt fede mindre events, I måske aldrig har hørt om.

For eksempel finder der årligt et virkelig underholdende surfing Championship sted på Hawaii. Er I til ridesport og heste, kunne I med garanti være interesseret i at vidne The Kentucky Derby, som er det næstældste hestevæddeløb i USA’s historie.

Sport kan være alt fra ekstremsport til cricket

Er I til ekstremsport, kan I med fordel rejse til og se de berømte X Games, som afholdes både vinter og sommer. Her kan I nyde henholdsvis snowboarding og skiløb, samt surfing og skateboarding – alt sammen med et twist af det ekstreme!

Der vil være masser af fart på, sus i maven og adrenalin i blodet. Både for sportsdeltagerne og for jer som publikum. Disse sportsbegivenheder plejer at være et hit for de fleste voksne og teenagere i familien.

Se en særlig sport i et andet land

Det dejlige ved at kombinere rejse med en sportsbegivenhed er også, at I kan få lov til at opleve sportsgrene, som vi ellers ikke rigtig har i Danmark. Forslag til disse kunne for eksempel være:

 • Baseball
 • Basketball
 • Football (Amerikansk fodbold)
 • Ishockey
 • Cricket
 • Rugby
 • Polo

Der er ofte en utrolig god stemning til disse events, og det er en sjov og anderledes måde at opleve kulturen i et andet land. Blandt de ovenstående er både sport, som foregår inde og ude, så I kan tilpasse jeres eventyr efter vejr og lyst.

Når I skal rejse, har I også mulighed for at opleve en sportsbegivenhed, som udfolder sig på de klassiske, velkendte stadions (f.eks. Wimbledon i England, eller fodbold på Camp Nou i Barcelona). Det vil særligt være et hit for de familier, som har inkarnerede fans inden for særlige sportsgrene.

Gør sportsbegivenhederne til et hit for de mindste

Mange vil måske tænke, at dét at kombinere sportsbegivenheder med småbørn kan være en udfordring. Men der er faktisk ganske gode forholdsregler, som kan sikre at stemningen hos de mindste også er i top, mens I er afsted.

Her er et par huskeregler, som kan gøre sportsbegivenheder sjove for de mindste i familien:

 • Husk underholdning – det er ikke sikkert koncentrationen holder længe for de små. Husk derfor spil eller legetøj, som kan give børnene noget at lave, hvis de keder sig.
 • Husk masser af vand, drikke og snacks – der er intet som sult og tørst, der kan vende en god dag til en rigtig dårlig.
 • Husk ørebøffer til de allermindste – der er typisk meget støj i forbindelse med sportsbegivenheder. Husk derfor høreværn til de mindste, så de ikke generes af larm.
 • Husk god påklædning – særligt hvis I er udendørs om sommeren, så husk en kasket eller hat til de mindste, samt solcreme.

Forhåbentlig har denne lille guide kunne give inspiration til, hvordan I kan samle familien om sportsbegivenheder fremover. Rigtig god fornøjelse!

Denne artikel er udarbejdet i tæt samarbejde med Anders Hansen fra TeamHansen.dk