Træn dig op til en triatlon i og omkring Hillerød

Er du bosat i eller omkring Hillerød, og er du interesseret i at komme i form, så du kan gennemføre en triathlon, eller måske bare en duatlon, er der heldigvis gode muligheder for at træne dig op til det, der hvor du bor.

Der er mange træningsmuligheder i den nordsjællandske by, og hvis du ikke er tilfreds med det udbud, du finder i selve byen, skal du ikke særlig langt væk fra byen for at finde mange gode alternativer, som du også kan vælge imellem.

Triatlet med cykel

Start træningen tidligt

Når du skal blive klar til at kunne gennemføre en triathlon eller triatlon, er det vigtigt, at du går i gang med din træning tidligt. Og med tidligt mener vi i god tid før selve løbet finder sted. For det er de færreste, der bare kan træne lidt på må og få i et par uger op til et triathlon og så rent faktisk gennemføre det.

Så hvis du drømmer om at kunne klare alle distancer i både løb, svømning og cykling, bør du starte ud med din træning minimum et halvt år i forvejen. Det kan være, du har brug for længere tid, alt afhængig af dit udgangspunkt. Er du på ingen måde i form, og har du aldrig siddet på en cykel, skal du nok regne med lidt mere tid til at finde grundformen.

Vigtigt at du holder dig til træningen

Det kan være svært at komme i gang med at træne. Men at tage det første skridt er faktisk ikke det sværeste. Den sværeste udfordring ligger i at holde dig selv til ilden og blive ved med at træne, selv når det hele er hårdt, det regner og motivationen er i bund. For det kommer du til at opleve i løbet af processen.

Derfor er det vigtigt, at du holder dig til den planlagte træning. For gør du ikke det, kommer du ikke til at kunne opnå de resultater til løbet, som du drømmer om. Har du eksempelvis et mål om at gennemføre løbet på en bestemt tid, og har du fået lagt et træningsprogram, der kan hjælpe dig til at opnå det, må du ikke vige fra træningsprogrammet en eneste gang. Sker det, kommer du ikke til at få den tid, du træner efter at få.

Træningsmuligheder i og omkring Hillerød

Selvom Hillerød på ingen måde er København, betyder det ikke, at du mangler muligheder for at kunne træne i og omkring byen. Til at starte med kræver hverken løb eller cykling nogle yderligere forhold for at kunne træne. Med et par gode løbesko og en cykel er du kommet en stor del af vejen.

Triathlon disciplin 1: Svømning

Hvis du gerne vil have de bedste rammer for at kunne øve dig i at svømme, har du mulighed for at træne i Hillerød Svømmehal, der ligger som en del af FrederiksborgCentret. Her har du mulighed for at svømme alene eller sammen med andre. Der er flere hold, som du kan melde dig på, hvilket kan være en god idé at overveje, hvis du gerne vil blive teknisk bedre til at svømme.

Har du fuldstændig styr på, hvordan du svømmer, og du bare gerne vil kunne hoppe i vandet og svømme dine baner, er der et rigtig fint svømmebassin med flere baner i Hillerød Svømmehal, som du kan gøre brug af.

Triathlon disciplin 2: Cykling

Når du skal på cyklen, skal du finde ud af med dig selv, om du bare vil cykle alene, eller om du gerne vil være med på et hold. Du har også den mulighed for at cykle sammen med en kammerat eller to, hvis et helt hold virker for uoverskueligt for dig, men du stadig vil have muligheden for at cykle sammen med andre.

For at få de bedste rammer for at kunne træne på cyklen, kan det være en god idé at investere i en rigtig god cykel. Du får svære betingelser, hvis du har tænkt dig at gennemføre triatlon løbet på en gammel havelåge.

Vil du gerne være med på et cykelhold, kan du tage et nærmere kig på CC Hillerød, der er den lokale cykelklub i byen.

Triathlon disciplin 3: Løb

Vil du have nogle gode ruter at kunne løbe på i Hillerød og omegn, og er du ikke interesseret i bare at løbe rundt i byen med biler, busser og lyskryds til at afbryde dit gode tempo, kan det være en god idé at tage et nærmere kig på løberuterne i St. Dyrehave. Her finder du nemlig tre afmærkede ruter på hhv. 6, 10 og 21. De er afmærket med hver sin farve, så det er nemt for dig at holde dig på din udvalgte rute.

Cyklister

Restitution når du træner til triathlon

Selvom det er vigtigt at få trænet i de tre forskellige discipliner, og at du samtidig holder dig konsekvent til træningen, er det også vigtigt for din krop, at du husker at hvile den, når det er nødvendigt. Hvis din krop ikke får den rette restitution, kan du ende med at pådrage dig en lang række skader, og så er der pludselig lang vej til at kunne gennemføre et triatlon løb.

Så det er helt i orden med en hviledag engang imellem, så du ikke belaster din krop alt for meget. Husk at få det lagt ind i dit skema, så du ved, hvornår du skal tage den med ro.

Det rette udstyr

For at kunne få de bedste træningspas og den mest optimale træning, er det en god idé at investere i det rette udstyr. Find dig et par gode løbesko, få fat i de bedste svømmebriller og invester i en god racercykel, så du har de bedste muligheder for at træne samt at gennemføre løbet i sidste ende.

Det forkerte eller direkte dårligt udstyr kan ende med at ødelægge dine chancer for at få en god tid til løbet, og træner du i lang tid med dårligt udstyr, kan det ende med at gå ud over dine præstationer.

Triatlon løb i Hillerød

Hvis du gerne vil deltage i et løb i Hillerød, kan det være en god idé at tage et nærmere kig på Langgarverne, der er Hillerød løbe- og triathlonklub. De arrangerer hvert år løb, som du kan tilmelde dig. Det er din bedste chance for at være med i løb i Hillerød by. Vil du deltage i flere løb om året, skal du uden for byen.

Som medlem har du også mulighed for at deltage i løb i andre byer, hvor der eksempelvis bliver arrangeret busser fra klubben direkte til løbene. Så er du ikke allerede medlem, kan det være en god idé at melde dig ind med det samme, så du har mulighed for at deltage i så mange løb, du overhovedet orker. Samtidig får du også mulighed for at træne med ligesindede, der også deltager i duatlon og triatlon løb.

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Tv-streaming.dk.