Undervandsjagt - Oplev en spændende UV-jagt

Undervandsjagt

UV-Jagt er en fascinerende oplevelse i vand

UV-jagt kan dyrkes af alle. Det tager kun 10 min. at komme i udstyret og man kan dykke til man ikke vil mere. Der er ingen larm, tungt udstyr, tidsbegrænsning eller en irriterende makker der hele tiden vil den anden vej. Kort sagt oplever man den totale frihed ved undervandsjagt.

At det giver store naturoplevelser er en anden ting. Først finder man stederne hvor fiskene gemmer sig. Det er den ene del af undervandsjagt. Den anden del, er at fiskene også skal rammes. Det er klart den sværeste del af opgaven.

F.eks. er afstand under vand, ikke helt så nemt at bedømme som på landjorden. Derfor vil der første skud du laver, næsten med hundrede procent sikkerhed, ryge langt forbi. Men det bliver selvfølgelig nemmere, efterhånden, som øvelsen kommer.

Nødvendigt udstyr til undervandsjagt

Selvom man siger, at undervandsjagt tager dig back to nature, er det alligevel en fordel med noget udstyr før, du prøver kræfter med uv-jagt. Det er dog ikke meget udstyr, du skal have, før du er klar til undervandsjagt, men en våddragt, snorkel, svømmefødder, dykkermaske, blybælte og selvfølgelig en harpun er nødvendigt at have.

Det er en utrolig spændende oplevelse. For selvom der er masser af action og adrenalinen pumper derudaf, når man skal skyde en fisk, er det alligevel på samme tid, meget afstressende. Og imens man jager fisk, får man en utrolig flot oplevelse mens man dykker. Der er mange ting der tilsammen gør oplevelsen unik.

Undervandsjagt i udlandet

Når man rejser med en våddragt og en harpun i rygsækken er der en lang række forhold der er vigtige at man kender til eller overvejer. Det er ofte langt fra ligetil at komme til et helt nyt sted, nyt vand, nye fisk, nye regler og tage sit grej ud af tasken, og fange sig fisk til aftensmaden.

Det allerbedste man kan gøre er at få fat i nogle lokale undervandsjægere. Det er helt afgjort den allervigtigste faktor, men det kan være svært og kræver ofte at man har mødt dem personligt til konkurrencer eller andre rejser, men nogle gange kan man via internationale internet forums finde undervandsjægere bosat på ens rejsemål og som har lyst til at en med ud.

Er det ikke muligt at finde en lokal, så man nøjes med at bruge det gode gamle internet. Det kan nu også være fint nok. Et godt sted at starte kan være Youtube, hvor andre undervandsjægere har delt nogle af deres oplevelser og optagelser. videoer om undervandsjagt kan rent faktisk give meget brugbar information . HUSK dog altid at undersøge de lokale regler for undervandsjagt i det pågældende land.

Følg reglerne når du tager på uv-jagt

Selvom du ikke umiddelbart har meget til fælles med lystfiskeren på molen, så er du faktisk lystfisker når undervandsjæger. Derfor skal du have et fisketegn. Når du har fået styr på det, er der også et par andre regler, du skal overholde, før du springer ud i undervandsjagt. Det gælder blandt andet fredninger og mindstemål på fiskene.

Vi anbefaler, at du sætter dig ind i reglerne, før du prøver undervandsjagt på egen hånd. Desuden skal du også være opmærksom på, at harpunen i princippet er et våben, at den derfor naturligvis skal behandles med stor respekt.

Hvordan kommer du i gang med undervandsjagt?

Som det fremgår i den ovenstående regler for undervandsjagt, kræver det i princippet kun et fisketegn før du kan komme i gang med undervandsjagt. At det ikke umiddelbart kræver mere, er også med til at gøre uv-jagt til en meget uforpligtende og “oprindelig” måde at jage på.

Undervandsjagt er først og fremmest en helt unik naturoplevelse, men det handler naturligvis også om teknik. Der skal jo også fanges nogle fisk, så derfor er der en del basisviden, der er godt at have med, før du tager turen ned på havbunden. Det er en fordel. hvis du har noget erfaring med med snorkeldykning, men det er naturligvis ikke et krav. Vil du godt i gang med undervandsjagt, kan det anbefales at tage et kursus, hvor du lærer om det forskellige udstyr og teknikkerne bag.

Undervandsjagt kursus

For rigtig mange, både dykkere og ikke-dykkere, kan undervandsjagt være en underlig størrelse. Ofte kan denne aktivitet virke som noget, som kun få udvalgte kan med med til, men denne opfattelse er helt forkert, og kommer i virkeligheden nok bare af at viden om undervandsjagt ikke er særligt udbredt herhjemme.

Der er utroligt mange gode steder at jage, når du skal på undervandsjagt for langs alle Danmarks kyster, må du gerne hoppe i vandet, med din harpun, det er lige fra Aalborg i Nordjylland, til Fyn og Bornholm.

Har du aldrig prøvet undervandsjagt før, kan det være en god ide at tage et kursus i undervandsjagt før du hopper i havet og prøver undervandsjagt for allerførste gang. Her er udstyret ofte inkluderet i oplevelsen, så der kan du få lov til at se, hvad det kræver at jage med harpun under vandet. Heldigvis er der rigtig mange i Danmark, der tilbydere kurser i UV-jagt til overkommelige priser.
Du kan tage et kursus i undervandsjagt mange steder i Danmark. Her får du vores bud på 2 forskellige kurser, der kan hjælpe dig lidt i gang.

  1. Undervandsjagt i Aarhus . Tag 6 timers undervandsjagt i Aarhus og få et godt indblik i, hvordan du jager under havets overflade. Kurset inkludere leje af det udstyr, du har brug for til at jage
    Læs mere her
  2. Undervandsjagt i København. Skift din fiskestang ud med en harpun og på 4 timers undervandsjagt i København. Her får du en rigtig god introduktion til undervandsjagt og efter det teoretiske indspark, er du klar til at hoppe i vandet og fange din første fisk. Læs mere her

 

Denne artikel er produceret i samarbejde med vandklar.dk der blandt andet handler om våddragter.