Sådan vælger du mellem de forskellige rejsetyper

Det bedste udgangspunkt for at få en god ferie er at vælge den rigtige rejsetyper fra start. Hvis du gerne vil slappe helt af og bare nyde solen, så skal du nok ikke tage på storbyferie. Vi guider dig til at træffe den rigtige beslutning.

Pige på storbyferie

Sådan finde du den rigtige rejsetype

Før i tiden tog danske turister på ferie til sydens sol og nød godt af den afslappede atmosfære, der stadig den dag i dag kendetegner Sydeuropa. Dengang bestod ferierne af 100% afslapning på et dejligt hotel med udsigt til lyseblåt hav, hvide strande og palmetræer. I dag har rejsetendensen dog ændret sig gevaldigt. I takt med at all inclusive rejser til udlandet er blevet mere tilgængelige for danskerne, jo mere har rejserne ændret karakter. I dag kan du bestille pakkerejser på nettet, der inkluderer alt fra surfing til vinsmagning. Rejserne til udlandet er blevet mere avancerede, og der er generelt blevet åbnet op for et væld af nye muligheder for rejselystne danskere.

Hvis du er i tvivl om, hvilke muligheder der er derude, så er du kommet det helt rigtige sted. Her på siden har vi nemlig samlet de mest populære rejsetyper, således at du nemt kan orientere dig i mulighederne indenfor rejser til udlandet. Det er naturligvis også muligt at kombinere flere forskellige rejsetyper i én samlet ferie. Alt dette er op til den enkelte at bestemme, men herunder har vi samlet den bedste information omkring de mest populære rejsetyper. Vi ønsker alle læsere rigtig god læse- og rejselyst!

Tag på en adventure-rejse og få én på opleveren

Én af de absolut mest populære rejsetyper i dag er adventure-rejsen. Denne eventyrlige rejsetendens har boomet de sidste år grundet den store efterspørgsel fra særligt den unge del af befolkningen. En adventure-rejse er kort fortalt en rejse, der giver én mulighed for at udfordre sine egne grænser. Typisk er en adventure-rejse forbundet med en lidt mere primitiv form for logi og gerne ude i naturen. Af aktiviteter kan du finde alt fra vandring i bjergene, rappelling, sejlsport og meget andet. Adventure-rejser er klart rejsen for dem, der ikke går op i fine all-inklusive hoteller, men som hellere vil prøve sig selv af i fysiske opgaver. Hvis det er første gang, man tager på en adventure-rejse, så er der også rig mulighed for at få en guide med på turen. En guide vil kunne vise den lokale natur frem og fortælle om de bedste bosteder. Dertil har man også muligheden for at sparre med sin guide om, hvordan de forskellige aktiviteter udføres bedst.

Få smag for verden på en madrejse

En anden meget populær rejsetype, der i særlig høj grad har vundet indpas blandt de danske rejseselskaber, er madrejsen. En madrejse er en helt ny rejsetype, der er vundet frem i takt med, at de mange fantastiske madprogrammer og madblogs har set dagens lys. Madkulturen i Danmark bliver hele tiden forfinet af nye smage og nye sammensætninger. Inspirationen kommer som oftest fra udlandet og er med til at bidrage til den danske madkultur. I dag er der rigtig mange rejselystne danskere, der ønsker at bevæge sig uden for Danmarks grænser for at opleve nye madkulturer i oprindelseslandene. Det er ikke længere nok at tage på den vietnamesiske restaurant inde i byen, nej i dag er der en stor efterspørgsel på at opleve nye og spændende madkulturer på tæt hold.

En madrejse planlægges altid efter, hvilken madkultur man vil prøve af. Her kan man begynde at fastlægge et par centrale byer og derefter fokusere på hoteller og bosteder. Når man planlægger en madrejse, er det altid en god idé at holde rejsen så lokal som muligt, således at man får den fulde oplevelse. Af denne grund er der mange, der vælger at tage på små hyggelige ’bed and breakfast’ i et lokalt område, hvor der også er rig mulighed for at gå på opdagelse selv. Tit og ofte inkluderer en madrejse også forskellige smagninger af vin, øl eller andre lokalt producerede drikkevarer. Hvis man på sin madrejse også vil afprøve de lokale drikkevarer, så kan vi herfra foreslå at lede efter lokale vinsteder eller små hyggelige barer, der tilbyder prøvesmagning af lokale specialiteter.

Alt i alt gælder det om at finde de lokale og autentiske steder, når man tager på en madrejse. Hvis man vil prøve nye madkulturer af, så er man nødt til at gå til det lokale køkken og afprøve de lokale og autentiske retter.

Nyd solen og 100% afslapning på en charterrejse

Som vi nævnte tidligere, så er og bliver charterrejsen en foretrukken klassiker blandt mange danskere. Charterrejsen formår at skabe et pusterum midt i en travl hverdag og tilbyder dermed 100% afslapning i rolige og behagelige omgivelser. Mange danskere vælger i dag at bestille en charterrejse til en sydlig destination som Kreta, hvor indlogeringen finder sted på et all-inklusiv hotel. Her er der rig mulighed for forkælelse og afslapning under sydens sol.

Denne rejsetype er særligt foretrukken blandt børnefamilierne i skolernes sommerferie, idet den skaber de helt perfekte rammer for børnene. Typisk er der børne- og ungdomsklubber på all-inklusiv hotellerne, der holder børnene beskæftiget, når solbadning ved poolen bliver en anelse ensidigt. For forældrene er det også den rene svir, idet der ikke skal sørges for madlavning eller aktiviteter – det klarer hotellet for Jer!

Ganske vidst er det de danske børnefamilier, der foretrækker denne rejsetype i skolernes sommerferie, men denne rejsetype er altså mindst lige så populær for den unge såvel som ældre generation, når skolernes ferie er overstået. Uden for højsæsonen er der typisk lidt mere ro på hotellerne, og derfor er der bedre mulighed for andre aldersgrupper at nyde godt af sydens sol.

Opdag nye sider af verden på en kulturrejse

Denne rejsetype er for dem, der har mod på lidt ekstra indhold i deres rejse til udlandet. Nok kan en charterrejse være fantastisk i sin afslappede stil, men andre gange kan det også være spændende at opleve nye kulturer på egen hånd. En kulturrejse består typisk af en rejse til en storby, der byder på et væld af kulturelle attraktioner. Dette kunne inkludere historiske museer, fantastiske koncerter og lokale restauranter. Kulturrejsen er for dem, der higer efter at lære nye lande at kende igennem deres særprægede kultur. En sådan rejse vil med garanti bringe en masse gode oplevelser og stof til eftertanke med hjem i bagagen.

Få flyttet dine grænser med en sportsrejse

Den sidste rejsetype, vi vil inkludere i vores artikel, er den populære sportsrejse. Som det også fremgår af de førnævnte rejsetyper, så behøver en rejse i dag ikke være en afslapningsferie på et hotel. I dag er det blevet mere og mere almindeligt, at man tager på en rejse, der flytter ens grænser. Dette kan blandt andet komme til udtryk ved den førnævnte adventure-rejse eller ved en sportsrejse. Sportsrejser har den fordel, at de ikke behøver at være planlagt efter en sommerferie, men de kan i stedet planlægges på den tid af året, man ønsker det. Derudover er sportsrejsernes varighed helt op til den enkelte at bestemme. Mange tager på en sportsrejse varende fra fire dage til to uger.

I dag kan du tage på en sportsrejse til for eksempel et skisportssted i alperne eller til et sportshotel på Lanzarote. Hovedsagen er, at du har rig mulighed for at få flyttet dine grænser, hvad angår din yndlingssportsgren. Du vil også opleve, at hotellerne i omkring sportsområderne er særligt godt rustet til at tage imod kunder, der lever på en særlig diæt, og som ønsker at holde formen ved lige i nye og spændende omgivelser. Er du derfor begejstret for sport og fysiske prøvelser, så er en sportsrejse klart en rejsetype, der vil passe til dig.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Morten fra IP Maskiner.