Black November 2020 - De gode tilbud en hel måned i mange webshops

Black fredag

Når én black fredag ikke længere er nok

Black fredag har på rekordtid slået igennem i Danmark, og i dag valfarter horder af mennesker på jagt efter gode tilbud sidst i november måned. Black Friday er oprindelig et amerikansk fænomen, hvor den helt siden 2005 har været den største shopping dag for amerikanerne. Black Friday er strategisk placeret dagen efter Thanksgiving, hvor amerikanerne holder fri. Black Fridag markerer meget tydelig at, nu er juleshopping startet, for alvor.

Oprindelig blev udtrykket Black Friday brugt af politiet, til at beskrive det voldsomme trafikmylder som præget gaderne, dagen efter Thanksgiving. Senere er det blevet en beskrivelse af det som vi i dag kender som årets store tilbudsdag. Siden dagen efter Thanksgiving er en fridag i USA, så benyttede mange butikker dette, til at lokke folket ind i butikkerne, med fantastisk tilbud. Efterhånden har shopping festen vokset sig større og større, og bredt sig ud til flere lande. Herunder også i Danmark, hvor mange mennesker hvert år strømmer ind i butikkerne for at gøre et kup.

Gør et kup i sort november

Selve Black fredag finder sted dagen efter Thanksgiving, og Thanksgiving ligger på den fjerde torsdag i november. Selv om Black Friday ligger på en fredag, så kan vi se en tendens over de seneste år, hvor det bliver til Black Weekend, og til og med Black november. Butikkerne har for alvor forstået at kunderne fristes af de gode tilbud, og mange kører derfor tilbudskampagner, som varer hele november måned.

Hvis du laver lidt research, så kan du faktisk gøre flere gode kup, i løbet at Black november. Specielt indenfor IT og elektronik, så findes der ekstraordinære tilbud, for den som kigger godt efter. I dag kan man lede online efter de bedste tilbud, og sammenligne priser hos de forskellige butikker. Dette er selvfølgelig også med til, at presse priserne endnu længere ned. Kampen om kunderne er stor, og alle vil gerne have det bedste tilbud, som er det som lokker kunderne ind i butikken. Hvis man har fået kunden indenfor, så er det gode chancer for at de køber flere varer end kun den ene.

Kampen om kunderne på årets shopping event

På Black fredag er der i den grad kamp om kunderne, noget som har betydet at man i dag rent faktisk kan snakke om en Black november. Butikkerne kæmper om at komme med det bedste tilbud, og også om at være den første til at indfange kunden. En kunde køber typisk en vare kun en gang, og det gælder derfor om at være butikken, som først får lukket en handel. Inden vi fik mulighed til at gå online, for at sammenligne priser og tilbud, så var det om at gøre for butikkerne at være først ude med det bedste tilbud. Hvis en butik sagde 10%, kunne den næste sige 15%, hvorpå den næste tilbød 20%, og sådan blev man ved. Kampen om kunderne har derfor ført til at man kan finde gode tilbud igennem hele november måned, hvor den ene butik overgår den næste i priskampen.

For at være først ude med det gode tilbud, så er butikkerne begyndt at reklamere med Black Friday priser i hele november måned, det bliver derfor en Black november. Tendensen er faktisk at de gode Black Friday tilbud kommer frem i butikkerne tidligere og tidligere, måske vi snart kan tale om en decideret Black oktober?

Tidlig julehandel sparkes i gang med black november 2020

Black fredag og nu også Black november, er med til at kickstarte julehandlen. Rigtig mange danskere bruger Black november tilbud, til at få gaverne i hus. Når tilbud florerer, så er det selvfølgelig rige muligheder til at købe nogle ekstraordinært flotte gaver til kæresten, sønnen eller bedstemor. Danskerne har i den grad tilegnet sig Black Friday fænomenet, og det er en stadig voksende del af befolkningen, som lægger ud på tilbudsjagt i november måned.