Aarhus er en spændende by der bugner af seværdigheder og oplevelser

Hvis du planlægger en tur til Aarhus, så er der nærmest et utal af muligheder for at få sig en på opleveren. Vi gennemgår de mest oplagte oplevelser i Aarhus, som du ikke må misse.

Aros kunstmuseum

Det skal du opleve i Aarhus

Er du så heldig at komme en tur til Aarhus, kan det være, at du gerne vil have så meget som muligt ud af din tid i den pragtfulde jyske storby. Derfor har vi her lavet en liste til dig, så du kan planlægge din tur så nøjsomt som overhovedet muligt.

Vi har taget en række gratis og betalte oplevelser med på listen, så der både er noget for dem, der gerne vil opleve byen uden at betale for det, samt dem der vil prøve noget lidt ud over det sædvanlige. Vi håber, at du kan bruge listen og lader dig inspirere af den, så din tur i Aarhus bliver perfekt. Måske endda så god, at du en dag vender tilbage igen for at se byen endnu engang.

Kunst for enhver smag

Hvis du er glad for kunst, og du meget gerne vil se nogle af de kunstmuseer, som Aarhus kan byde på, har vi samlet de tre mest populære destinationer for dig herunder. Her finder du noget for enhver smag, og der er nok kunst til, at du kan bruge flere timer hver eneste sted, hvis det er det, du har lyst til.

ARoS – Aarhus Kunstmuseum

Uanset om du er glad for kunst eller ej, er der gode chancer for, at du har hørt om ARoS før. Om ikke andet så i hvert fald set den ikoniske bygning, som museet hører til i. ARoS er Aarhus Kunstmuseum, og med over 10 etager er der nok at tage fat på. ARoS bliver besøgt af omkring en million mennesker om året, så det er ikke så lidt populært.

Moesgaard Museum

Syd for Aarhus finder du Moesgaard Museum, der har speciale i arkæologi og etnografi. På museet finder du primært udstillinger af fund fra Danmark, men udenlandske genstande kan også sagtens forekomme. Et besøg værd for dig der er interesseret i historien, og som har interesse i at se levn fra vores fortid.

Kunsthal Aarhus

Kunsthal Aarhus er vores sidste bud på et sted, hvor du også kan få en kunstoplevelse med hjem. Med åbent alle ugens syv dage er der rig mulighed for at finde tid til at nå forbi kunsthallen, placeret tæt ved Åboulevarden. Her finder du udstillinger fra både danske og udenlandske kunstnere.

Teateroplevelser

Elsker du at se forestillinger, og vil du heller ikke snydes for en forestilling eller to, mens du er i Aarhus, er der også rig mulighed for at komme ind og se teater, koncerter og musicals i den jyske storby.

Aarhus Teater

Du kan eksempelvis vælge at tage en tur ind til Aarhus Teater. Her finder du hele fem scener under et og samme tag, hvilket giver plads til en lang række forestillinger løbende over sæsonen. Bygningen blev indført i år 1900, så det har over 118 år på bagen, hvilket gør det til et af landets ældste teatre.

Musikhuset Aarhus

På Musikhuset Aarhus finder du noget for enhver smag. Her er der alt fra musicals og comedy til musik- og filmkoncerter at vælge imellem. Det er aldrig kedelig at lægge vejen forbi Musikhuset Aarhus.

Svalegangen

Hvis du vil se noget mere eksperimenterende teater, skal du lægge vejen forbi Svalegangen. Her er der næsten ingen grænser for, hvad der kan blive opført på scenen, så du skal være forberedt på at blive overrasket og ikke mindst imponeret, hvis du booker en billet til det mindre teater i Aarhus.

Den gamle by

Katapult

Sidst, men ikke mindst, finder du også Teater Katapult i Aarhus. Det lille teater blev grundlagt i 1995, og i 2002 kunne det rykke ind i teaterhuset i Rosengade, hvor det stadig hører til den dag i dag.

Guidede ture i Aarhus

Vil du gerne komme helt tæt på byen, og har du ikke lyst til bare at bevæge dig rundt uden at vide, hvad det egentlig er, du går og kigger på, kan det være en god idé at booke en plads på en guidet tur, så du kan få lidt historie med på siden.

Tit er guidede ture den bedste og mest praktiske måde at få set en masse samtidig med, at du også får historierne bag. Der er flere muligheder for guidede ture i Aarhus – herunder finder du to af dem.

Aarhus sprudlende erhversliv

Aarhus er en by blomstrer i iværksætteri og en mangfoldighed af såvel store koncerner som små og mellemstore virksomheder og ikke mindst de helts små startups. Her holder kæmpe virksomheder som Vestas og Arla Foods til, men du kan også sagtens finde nyere talentfulde virksomheder som eksempelvis laver hjemmesider, såsom dette WordPress forum. Med andre ord kan du stort set finde hvad som helst i Aarhus’s erhvervsliv.

AarhusGuiderne

Der er først og fremmest AarhusGuiderne, der arrangerer byvandringer i den smukke jyske storby. Her kan du booke alt fra en guidet gå-tur til guidede bus- og cykelture. AarhusGuiderne er åben for booking året rundt, så du har mulighed for at komme på en byvandring uanset tidspunktet for dit besøg i byen.

Povertywalk

Vil du se byen fra en lidt anden side, kan du også vælge at få en tur med Povertywalk. Her guider tidligere eller nuværende hjemløse rundt i byen, så du får lov til at se Aarhus fra den vinkel, som de ser eller har set den igennem mange år. Vær beredt på barske og ikke mindst ærlige fortællinger fra rigtige liv.

Smuk natur

Selvom Aarhus ikke byder på de største naturoplevelser, er der stadig mulighed for at finde smuk natur i eller omkring storbyen. Der er både små og større oaser at finde, hvor der er mulighed for at få et pusterum fra byens larm og støj. Det kan jo være, det bliver nødvendigt, hvis du skal opholde dig i byen i længere tid.

Marselisborg Mindepark

Ikke langt fra Aarhus centrum finder du Marselisborg Mindepark, der ligger et sted mellem Marselisborg Slot og Aarhus Bugt. Her er der mange kulturhistoriske elementer samt en fantastisk natur, hvilket gør parken til et besøg værd.

Botanisk Have

Ligesom du finder en Botanisk Have i København, er der også en Botanisk Have i Aarhus, som du kan tage et nærmere kig på, hvis du skulle have lyst til det. Haven er åben døgnet rundt hele året. Vær opmærksom på at samme åbningstider ikke gælder for Væksthusene, hvis du ønsker at besøge dem.

Universitetsparken

En af de mere velbesøgte parker i byen er uden tvivl Universitetsparken. Her kommer både studerende, ansatte ved Universitetet samt gæster og turister for at nyde et dagligt pusterum eller bare for at spise frokosten. Den smukke park ligger klods op af Aarhus Universitet og byder blandt andet på en en smuk sø, som blot får universitet til at tage sig endnu pænere ud.

Masser af sportsoplevelser

Aarhus er også hjemby for en lang række sportsklubber- og begivenheder i løbet af året. Så hvis du er interesseret i at se en fodboldkamp på højeste niveau eller bare gerne vil have lidt fart i blodet, er der altså mulighed for det i Aarhus.

AGF

Du kan jo eventuelt vælge at tage et smut på Ceres Park og se byens stolte flagskib, AGF, spille Superliga. Dette er dog ikke en mulighed året rundt, men hvis du er i byen i foråret eller efteråret, kan der være gode chancer for at få mulighed for at se en hjemmebanekamp på det smukke, store stadion.

Rush Danmark

Du kan også vælge at tage familien med forbi trampolinparken Rush i Aarhus. Rush ligger i Højbjerg lidt uden for Aarhus, men det er absolut et besøg værd, hvis du godt kan lide at bevæge dig og springe rundt. Her er der sjove aktiviteter for hele familien.

Racehall

Du kan også vælge at smutte en tur i Racehall, som ligger i Viby. Racehall er en af Europas største indendørs racerbaner, så der er virkelig mulighed for at få den indre Tom Kristensen frem og træde speederen i bund.

Artiklen er udarbejdet sammen med danish-wordpress.dk.