Valentinsdag er kærlighedens dag som fejres med gave til den du holder af

Valentinsdag er en tradition, som de senere år har vundet stor popularitet i Danmark. Traditionen med at give en valentinsdag gave til sin kærlighed har gennem mange år været en stærk tradition i USA på valentines day, men nu bliver dagen også fejret i stor stil herhjemme.

Romantisk valentinsdag middag

Valentines day er dagen hvor kærligheden fejres

Kærlighed er et stort ord. Et ord der er så stort, at det rummer så meget betydning, at det er svært at definere. Men kærligheden blomstrer overalt og den viser især sit smukke ansigt på en dag som valentinsdag. Vi ser det i romantiske film, og i eventyrene. Vi ser ældre ægtepar som har været gift det meste af livet. Når folk kommer slentrende hen ad gaden hånd i hånd. Vi ser dog sjældent de kampe, som også opstår i parforholdet. Men de kampe, bringer ofte forholdet tættere, og får begge parter til at vise sig fra alle ærlige sider.

Alligevel elsker man hinanden ubetinget. For når man har fundet kærligheden, betyder det at man anerkender, respekterer og støtter hinanden trods kampe og uoverensstemmelser. På den måde lader man sig sammensmelte i en slags symbiose.

Måske man ikke engang ser det ske, men i et kærlighedsforhold, lader man sig ændre til en opgraderet og bedre version af sig selv. Det kræver at man giver sig hen, stoler på den anden.

Det kan dog også virke grænseoverskridende i starten. Men hvis man giver sig hen til kærligheden, kan den få lov at blomstre. Og dét er værd at fejre på valentinsdag – eller som det på amerikansk – Valentines day. Læs med her, og bliv mindet om alt det skønne ved hjerternes dag, og få inspiration til gaver og overraskelser, I kan give hinanden.

Kærligheden får spotlyset på valentinsdag

Smukt lyder det. Men til hverdag er det ikke lige altid det første man forholder sig, til når man kigger på sin partner. Men det er det, som i det lange løb kan gøre kærlighedsforholdet smukt på både godt og ondt. Det kan være svært i hverdagen at sætte fokus på kærligheden i forholdet.

Den ene dag man gør sig ekstra umage er valentines day

Alt for ofte lader man småskænderier over opvasken fylde for meget. De små ting i hverdagen kan hobe sig op, og så er det nogle gange let at glemme hinanden i forholdet. Glemmer du også nogle gange hvad der bragte jer sammen? Det gjorde kærligheden som førte jer sammen. Og det er dén som vi fejrer en gang om året, hvor vi dropper skænderiet om opvasken, hvem der svinger støvsugeren mere end den anden, og i stedet lader begge parter få noget positivt ud af dagen.

Hvis man stadig er smaskforelsket, kommer valentinsdag måske helt til højrebenet. For andre, kan kærligheden ruste lidt, og det kræver en dag i kærlighedens tegn at løsne op. Når den hede forelskelse er ovre, kan nogle par nemlig godt bruge at blive mindet om alt det gode i kærlighedsforholdet. Det er her at valentinsdag med en romantisk valentinsdag gave kommer ind i billedet.

Til fødselsdage sætter man én person i spotlyset. Modsat, handler valentinsdag om begge parter i et forhold. Og det er en god anledning til at fejre det smukke mellem to mennesker og ikke kun den enkelte. I parforholdet kan begge to få glæde af denne dag, og man kan samtidigt gøre hinanden glade. Specielt i den travle hverdag, som er den værste synder, når det kommer til at glemme hinanden. Det er vigtigt at huske at fejre kærligheden, men nogle gange kræver det en anledning.

Der er mange måder man kan fejre valentinsdag på. Mange giver røde roser og fyldte chokolader, og tager ud og spiser fint om aftenen. Det er skøn måde at vise sin kærlighed på, og bruge tid sammen på, men hvad hvis man kunne en gave, som holder længere end blot én dag? Det kommer der her et par bud på. Med lidt inspiration kan du finde måden at fejre jeres kærlighedsdag på!

Hygge med blomster på bordet
Kys og hjerter på gade

Den personlige gave

Den personlige gave, er den som hverken har et prismærke på, ej heller kan findes i nogen butikker. Det er den gave, som man ikke kan købe sig fra, den kræver nemlig omtanke og tid. Det er nogle gange den smukkeste gave at få, den som ikke kan sættes pris på. Hvis du går i denne retning, kan du klart forvente at sætte din elskedes tårekanaler under pres!

1. Billedalbummet

Et album fyldt med billeder af jeres tid sammen, både skøre, søde og flotte billeder. Ved nogle af billederne kan du passende skrive hvad du husker ved netop dén dag. I dag hvor alle har smartphones med flere tusinde billeder gemt, har det trykte billede fået en ny og mere prisværdig betydning. I bliver, med denne gave, sat gennem jeres kærlighedsrejse igen, og bringer derfor minder frem. Findes der noget smukkere?

2. Det personlige brev som gave

Kærlighed kan ikke altid købes for penge! Med et håndskrevet brev, kan dine kragetæer bringe kærlighedens sprog til live. Du kan fortælle om, hvad du husker fra starten af forholdet, forelskelsen, det første kys og listen fortsætter. Fortæl hvad der gør, at du netop fejrer jeres kærlighed, på trods af problemer indimellem og uoverensstemmelser i hverdagen. Slut måske af med hvad du håber fremtiden bringer, og hvad du glæder dig til fremover.

Gaven der bliver ved at med at give

De personlige gaver kan selvfølgelig kombineres med noget, som også kan købes for penge. Der er dog mange forskellige muligheder for at finde på noget, hvor pengene ikke brændes af, på tre timer, hos den franske restaurant. Nogle gaver kan bruges i hverdagen eller weekend, når i blot har brug for at slukke for telefoner og tv, og kun nyde hinandens selskab.

Dette kan du give som personlig valentines day gave

Lad os afslutte denne artikel med nogle flere konkrete gaveideer, som med sikkerhed vil være gode at have med i overvejelserne. Man siger at det er tanken der tæller, og netop derfor vil du få en ekstra god reaktion, hvis din valentinsdag gave er en, hvor modtageren kan mærke, at der er lagt kærlighed i og tanker bag.

1. Det gode gammeldags spil

Der findes en hel del spil på markedet, og nu hvor brætspillet har genvundet sin storhedstid, er der mange nye slags spil i butikkerne. Du kan gå den klassiske vej, og købe et brætspil. Men der findes også forskellige typer af spil for par. Der er flere spil som sætter fokus på nærværet hos et par, og som sætter samtalen i gang. Tænd et par stearinlys og skænk et glas vin (og åbn æsken med chokolade, som én af jer nok har købt i dagens anledning), find et parforholdsspil frem – og hvem ved, måske der stadig er nye sider at spotte hos hinanden?

2. Noget i begge har ønsket jer

Det kan være i længe har talt om at i mangler nye gardiner, møbler eller en ny kaffemaskine? Det er i hvert fald altid en sikker vinder, hvis du er løbet tør for idéer. Der er ofte et eller andet som i begge har talt om, bare kig rundt i hjemmet og spot det!

Den sjældne

Denne er ikke uden risiko. Men til gengæld er der meget at vinde! Måske din kærlighed stadig er en ‘date’ men godt kunne blive en kæreste? Eller måske i har talt om børn i lang tid? Eller, måske er det tid til at forevige kærligheden og fri? Nogle gange er en mærkedag som valentinsdag, det eneste skub der mangler til at tage skridtet videre.

1. Fra date til kæreste

Er det ved at være på tide? Valentinsdag er en perfekt dag at fyre lidt op i brændeovnen foran chesterfield sofaen og tage springet. Og så er du sikker på, at du aldrig behøver at være i tvivl om jeres årsdag. Det må være en win-win.

2. Det helt store spring

Hvis du vil slå to fluer med et smæk, kan du kombinere kærlighedens dag med frieri. Din udkårne forventer sikkert ikke andet end blomster og chokolade, og måske er valentinsdag netop dagen at give sin elskede en kæmpe overraskelse?

Lige meget hvordan I skal fejre parforholdet på valentinsdag, er det vigtigste at kærligheden får lov at komme frem i spotlyset. Det er trods alt kun én gang om året. Glædelig kærlighedsdag!

Artiklen er skrevet i samarbejde med Boligninja.