Senior dating – find kærligheden på nettet

Senior par på date i park

Skilsmisseraterne har aldrig været højere, og flere og flere mennesker bliver skilt efter mange års ægteskab. Det betyder også, at der bliver flere og flere singler, som er lidt oppe i årene. Der har derfor også været stor efterspørgsel på online dating muligheder, der er specifikt målrettet singler over en vis alder – og markedet har lyttet efter. Der er nu adskillige forskellige senior dating sites på nettet – og de er blevet vel modtaget af singlerne.

 

Opret gratis profil på Senior.dk

reklame

Hvad er senior dating

Som det allerede fremgår af betegnelsen, er senior dating primært rettet mod folk med en vis livserfaring, og som har nogle år på bagen. Senior dating online er således en tjeneste, du kan blive medlem af, hvis du har nået en vis alder – og oftest er det faktisk ikke engang muligt at oprette en profil, hvis ikke du har nået en bestemt alder.

Grænsen sættes typisk ved 40 eller 50 år, og det betyder helt naturligt, at du også kun kommer til at blive præsenteret for potentielle partnere, der har nået en vis alder.

Ofte kan senior dating betragtes som en lidt mere målrettet og seriøs måde at date på, fordi singlerne kender sig selv ind til benet og ved, hvad de vil have og kan leve med. Derfor spildes tiden ikke på dates, der føles forkerte, og singlerne i denne kategori er ofte også mere fokuserede og rolige omkring dem selv i forhold til det yngre, mere flakkende, segment.

Det er ikke for sent at finde kærligheden

Det kan godt forekomme noget uoverskueligt at kaste sig ud i et dating eventyr, når du er blevet single og er godt oppe i årene. Det gælder i særdeleshed, hvis du kommer fra et langt ægteskab, og du dermed også føler dig noget rusten udi datingmanøvren.

Men der er masser af singler, der er i helt samme båd, som du er, og som også har et stort ønske om at finde én at dele livet med. Forskellige mennesker har forskellige tilgange til det, og hvor nogen foretrækker at møde folk i den ”virkelige” verden, foretrækker andre at se folk lidt an online, før de kaster sig ud i et egentligt møde.

Statistisk viser det sig dog, at flere og flere giver sig i kast med de første spæde skridt på nettet. Det kan også ses på antallet af senior dating sites, der stille og roligt popper op på nettet, og som alle har et stort antal medlemmer, der leder efter kærligheden.

Hvorfor er senior dating blevet så populært?

I Danmark har vi desværre en temmelig høj skilsmisserate, og dermed får vi også flere og flere singler, der er over 40 og 50 år. Og i den alder kan det være ganske vanskeligt at komme i gang med at date – særligt fordi de fleste, du kender, allerede er gift eller i et forhold, og fordi de færreste ved, hvor de egentlig skal finde en ny kæreste.

Men det er også svært at komme i gang med at date, når du har levet i et parforhold i rigtigt mange år, og det kan føles både overvældende og uoverskueligt at kaste sig hovedkulds i armene på et nyt menneske. Derudover vil du typisk også være ret rusten på dating-scenen, og din hjerne vil formentlig koge over af spørgsmål om, hvordan man gør, om der er regler, hvem tager den første kontakt og så videre.

Og her er online senior dating en rigtigt god og blød måde at komme i gang på. Det er en mere fleksibel måde at se potentielle partnere an på, og du kan gøre det i dit helt eget tempo. Du kan sågar sidde og se folk an og overveje, om de kunne være interessante, før du beslutter dig for at tage kontakt.

Desuden er det en gylden mulighed for at møde nye mennesker på et tidspunkt i livet, hvor du ikke går ud på samme måde som tidligere, og hvor både job, karriere og børn typisk også fylder dine dage godt ud. Af samme grund vil senior singlerne helst ikke spilde tiden på dårlige dates – og det kan (i hvert fald i et vist omfang) undgås med dating online.

Fint udvalg af forskellige online senior dating sites

Der findes efterhånden et ret godt udvalg af forskellige senior dating sites på nettet, herunder senior.dk, 40plus og 50plusmatch. Alle disse dating sider har sin målgruppe i et segment, der har ramt en nærmere specificeret alder, og du kan derfor være sikker på at møde ligesindede på disse dating sider. Det betyder også, at du slipper for at forholde dig til forslag fra folk, der er meget yngre, end noget du har lyst til.

Når du vælger at oprette en profil på et senior dating site, fordi du gerne vil møde en person i samme aldersgruppe som dig selv, vil der være en større sandsynlighed for, at du finder en potentiel partner, som vil det samme som dig, og som matcher dit liv og interesser bedst muligt.

Gode råd til at få succes med online senior dating

Først og fremmest skal du indstille dig på at væbne dig med en god portion tålmodighed – Rom blev ikke bygget på én dag, og det kan tage tid at finde den eneste ene. Du skal naturligvis også være åben over for andre mennesker, så du kan lære dem at kende. Det betyder også, at du skal være indstillet på at tage nogle chancer og skrive med personer, som du ellers ikke troede ville være din type.

Når du opretter en profil, så sørg for at tilknytte et godt og vellignende profilbillede, som siger noget om, hvem du er. Mange dating sites giver dig mulighed for at tilknytte flere fotos, og det kan være en god måde at vise lidt om dine forskellige interesser, og hvem du er som person.

Lav desuden en god og interessant profiltekst, som hverken må være for lang eller for kort, og som beskriver, hvem du er. Lad være med at lave om på dig selv eller lyve på din profil. Du vil jo netop gerne finde en partner, der kan lide dig, præcis som du er.
Du skal desuden ikke være bange for at være den, der tager den første kontakt. Du har jo alt at vinde og i øvrigt intet at tabe.

Artiklen er produceret i samarbejde med CPHJS.dk.