Senior dating – find kærligheden på nettet

Senior par på date i park

Skilsmisseraterne har aldrig været højere, og flere og flere mennesker bliver skilt efter mange års ægteskab. Det betyder også, at der bliver flere og flere singler, som er lidt oppe i årene. Der har derfor også været stor efterspørgsel på online dating muligheder, der er specifikt målrettet singler over en vis alder – og markedet har lyttet efter. Der er nu adskillige forskellige senior dating sites på nettet – og de er blevet vel modtaget af singlerne.

 

Opret gratis profil på Senior.dk

reklame

Hvad er senior dating

Som det allerede fremgår af betegnelsen, er senior dating primært rettet mod folk med en vis livserfaring, og som har nogle år på bagen. Senior dating online er således en tjeneste, du kan blive medlem af, hvis du har nået en vis alder – og oftest er det faktisk ikke engang muligt at oprette en profil, hvis ikke du har nået en bestemt alder.

Grænsen sættes typisk ved 40 eller 50 år, og det betyder helt naturligt, at du også kun kommer til at blive præsenteret for potentielle partnere, der har nået en vis alder.

Ofte kan senior dating betragtes som en lidt mere målrettet og seriøs måde at date på, fordi singlerne kender sig selv ind til benet og ved, hvad de vil have og kan leve med. Derfor spildes tiden ikke på dates, der føles forkerte, og singlerne i denne kategori er ofte også mere fokuserede og rolige omkring dem selv i forhold til det yngre, mere flakkende, segment.

Det er ikke for sent at finde kærligheden

Det kan godt forekomme noget uoverskueligt at kaste sig ud i et dating eventyr, når du er blevet single og er godt oppe i årene. Det gælder i særdeleshed, hvis du kommer fra et langt ægteskab, og du dermed også føler dig noget rusten udi datingmanøvren.

Men der er masser af singler, der er i helt samme båd, som du er, og som også har et stort ønske om at finde én at dele livet med. Forskellige mennesker har forskellige tilgange til det, og hvor nogen foretrækker at møde folk i den ”virkelige” verden, foretrækker andre at se folk lidt an online, før de kaster sig ud i et egentligt møde.

Statistisk viser det sig dog, at flere og flere giver sig i kast med de første spæde skridt på nettet. Det kan også ses på antallet af senior dating sites, der stille og roligt popper op på nettet, og som alle har et stort antal medlemmer, der leder efter kærligheden eller en ny partner.

Hvorfor er senior dating blevet så populært?

I Danmark har vi desværre en temmelig høj skilsmisserate, og dermed får vi også flere og flere singler, der er over 40 og 50 år. Og i den alder kan det være ganske vanskeligt at komme i gang med at date – særligt fordi de fleste, du kender, allerede er gift eller i et forhold, og fordi de færreste ved, hvor de egentlig skal finde en ny kæreste.

Men det er også svært at komme i gang med at date, når du har levet i et parforhold i rigtigt mange år, og det kan føles både overvældende og uoverskueligt at kaste sig hovedkulds i armene på et nyt menneske. Derudover vil du typisk også være ret rusten på dating-scenen, og din hjerne vil formentlig koge over af spørgsmål om, hvordan man gør, om der er regler, hvem tager den første kontakt og så videre.

Og her er online senior dating en rigtigt god og blød måde at komme i gang på. Det er en mere fleksibel måde at se potentielle partnere an på, og du kan gøre det i dit helt eget tempo. Du kan sågar sidde og se folk an og overveje, om de kunne være interessante, før du beslutter dig for at tage kontakt.

Desuden er det en gylden mulighed for at møde nye mennesker på et tidspunkt i livet, hvor du ikke går ud på samme måde som tidligere, og hvor både job, karriere og børn typisk også fylder dine dage godt ud. Af samme grund vil senior singlerne helst ikke spilde tiden på dårlige dates – og det kan (i hvert fald i et vist omfang) undgås med dating online.

Fint udvalg af forskellige online senior dating sites

Der findes efterhånden et ret godt udvalg af forskellige senior dating sites på nettet, herunder senior.dk, 40plus og 50plusmatch. Alle disse dating sider har sin målgruppe i et segment, der har ramt en nærmere specificeret alder, og du kan derfor være sikker på at møde ligesindede på disse dating sider. Det betyder også, at du slipper for at forholde dig til forslag fra folk, der er meget yngre, end noget du har lyst til.

Når du vælger at oprette en profil på et senior dating site, fordi du gerne vil møde en person i samme aldersgruppe som dig selv, vil der være en større sandsynlighed for, at du finder en potentiel partner, som vil det samme som dig, og som matcher dit liv og interesser bedst muligt.

Gode råd til at få succes med online senior dating

Først og fremmest skal du indstille dig på at væbne dig med en god portion tålmodighed – Rom blev ikke bygget på én dag, og det kan tage tid at finde den eneste ene. Du skal naturligvis også være åben over for andre mennesker, så du kan lære dem at kende. Det betyder også, at du skal være indstillet på at tage nogle chancer og skrive med personer, som du ellers ikke troede ville være din type.

Når du opretter en profil, så sørg for at tilknytte et godt og vellignende profilbillede, som siger noget om, hvem du er. Mange dating sites giver dig mulighed for at tilknytte flere fotos, og det kan være en god måde at vise lidt om dine forskellige interesser, og hvem du er som person.

Lav desuden en god og interessant profiltekst, som hverken må være for lang eller for kort, og som beskriver, hvem du er. Lad være med at lave om på dig selv eller lyve på din profil. Du vil jo netop gerne finde en partner, der kan lide dig, præcis som du er.
Du skal desuden ikke være bange for at være den, der tager den første kontakt. Du har jo alt at vinde og i øvrigt intet at tabe.

Få skønne oplevelser med senior dating

Blot fordi du har rundet 50 år+, er det langt fra ensbetydende med, at du ikke kan date eller opleve kærlighed. Seniordating er en af de mest fremadstormende områder indenfor online dating. Der er forskellige datingsider at vælge imellem, som henvender sig specifikt til målgrupper over 50 år og 60 år.

Der er masser af muligheder for at søge efter nære venner og kærlighed, når du opretter en profil på én af siderne på nettet.

Det er både let og nemt at komme godt i gang, så du kan få livsbekræftende oplevelser og godt selskab.

Hvad er senior dating?

Igennem de seneste år er der flere og flere danskere, som benytter sig af nettets fleksible muligheder, når der ønskes selskab, intimitet og bekræftelse. Den store popularitet omkring onlinedating har ført til, at du i dag kan vælge mellem mange forskellige platforme for at møde nye mennesker. Der findes datingsider for højtuddannede, sider for målgruppen under 30 år, sider for ægtepar, og så findes der senior dating.

Datingsiderne for seniorer er alene forbeholdt målgruppen over 50-60 år. Dette har stor betydning for dig, der falder indenfor målgruppen, og som er på udkig efter en kæreste, en god ven eller nære relationer.

Når du tilmelder dig en side, som matcher dine ønsker aldersmæssigt i forhold til en kommende partner, er der væsentlig større chancer for at få dine drømme opfyldt.

På siderne for senior dating kan du være sikker på, at det kun er andre mænd eller kvinder fra 50 år og opefter, der er medlemmer.

Fordelene ved at oprette en profil på et datingsite for seniorer

For mange seniorer kan det være flere år siden, de sidst har datet. Det kan være en tidskrævende opgave at skulle være aktiv i klubber og foreninger i håbet om at finde en sød kvinde eller spændende mand. Med en datingprofil kan du søge efter de personligheder, som passer til din smag.

Du kan blandt andet få glæde af følgende fordele med en profil på et datingsite for seniorer:

  • Du kan søge efter en kæreste, en ven eller en veninde
  • Det er let at oprette din profil
  • Der er flere sider at gøre brug af
  • Du kan nemt komme i kontakt med spændende profiler
  • Du slipper for at bruge tid på at lede efter en mand eller kvinde i dit netværk.

Du kan skrive chatbeskeder til en profil, du finder spændende, og du kan skrive om dig selv og dine interesser, så andre kan lære dig kort at kende.

Langt de fleste datingsider tilbyder en gratis basisprofil. Her får du anledning til at lægge et billede op af dig selv samt skrive en informerende tekst.

Vil de have flest chatmuligheder og mulighed for at søge efter andre profiler, er det værd at købe et medlemskab.

Det kræver ingen særlige IT-evner at lave en profil. Det er nemt at lave den, og du får god vejledning til hele oprettelsen.

Værd at vide om de forskellige datingsider for seniorer

Der er kommet flere sider til for senior dating. Den største forskel imellem dem handler om målgruppeafgrænsning. Der er sider for 50år+ samt 60år+. Hvilken en du skal vælge, afhænger af din egen alder samt dine ønsker for alder hos en kommende partner, ven, veninde eller livsledsager.

Du kan læse mere om målgrupper, muligheder for kommunikation, profiloprettelse og særlige kundefordele hos de forskellige sider, så du kan sammenligne dem.

Det kan svare sig, at du bruger lidt tid på at undersøge de sider, der matcher dine ønsker og behov. Der kan f.eks. være forskel på, hvilke kommunikationsmuligheder du får på de forskellige sider.

Hos nogle sider for senior dating kan der kun skrives chatbeskeder, hvis du har en betalingsprofil, mens der er mere åben kommunikation på andre sites.

Sådan opretter du den gode seniordatingprofil

Når du har fundet den rette side for senior dating, er det tid til at oprette din profil. I første omgang skal du indtaste alder, navn og postnummer for bopæl. Postnummeret skal oplyses, så det er muligt at placere dig geografisk. Dette sker for alle profiler.

Når du har gennemført oprettelsen, kan du søge specifikt efter personer i dit postnummerområde eller andre landsdele.

Det vigtigste trin i oprettelsesprocessen er udfyldelsen af selve profilen. Her skal du skrive en kort tekst om dig selv. Det er bedre at være klar og tydelig i din profiltekst vedrørende dine ønsker for en kæreste, ven eller veninde. Når du skriver, hvad du søger efter, har andre personer lettere ved at kredse sig ind på, om du matcher deres ønsker. Du får på den måde mere kvalificerede henvendelser, når du er tydelig i den personlige beskrivelse.

Valg af profilbillede er et andet, vigtigt trin. Vælg gerne et billede, som du vil bruge på et CV eller i en professionel sammenhæng. Billedet skal være relativt nyt, og det skal bedst muligt afspejle din personlighed.

Artiklen er produceret i samarbejde med CPHJS.dk.