Afbudsrejser – Den gode rejseoplevelse for en billig pris

Afbudsrejser er populære som aldrig før. Nu er der sågar hjemmesider og apps, der specifikt står for at finde de gode afbudsrejser til dig. Det handler kun om at være spontan, hvis man gerne vil have en helt fantastisk rejseoplevelse ud af det.

Her nedenunder kan du læse mere om afbudsrejser og alle de gode tips og tricks, der findes, hvis du godt kunne tænke dig at tage en afbudsrejse inden for det næste stykke tid. Så læs med, og bliv godt klædt på til din næste rejse!

Rejseplanlægning afbudsrejse

Vælg en afbudsrejse som din næste ferie

Der er mange fordele for dig, der vælger en afbudsrejse næste gang, du skal på ferie. Den største fordel kender du nok allerede: Afbudsrejser er billigere. Afbudsrejser er rejser, som nogle personer har meldt afbud til i sidste øjeblik. For at flyselskaberne stadig kan få noget ud af de pladser, som nu er frie, så sætter de prisen gevaldig meget ned. På den måde kan du få en hel rejse for enorm billige penge, og flyselskaberne får deres fly fyldt til næste afgang.

Men der findes også flere fordele end prisen, når det kommer til afbudsrejser:

  • En destination, du ikke nødvendigvis selv havde overvejet
  • En spændende følelse af at være spontan og drage ud på eventyr
  • En hel anden form for ferie, der sætter gang i dine evner til at være kreativ, når det kommer til problemløsninger.

Man kan godt være nervøs, inden man tager på en afbudsrejse, for hvordan det hele nu skal gå, når det ikke er planlagt til punkt og prikke. Men ofte går det hele alligevel, og langt hen af vejen vil man til og med blive positivt overrasket over de oplevelser, man får med, når alt ikke er planlagt i forvejen. Det er en ny indsigt, man kan tage med hjem og bruge i hverdagen også.

Skru ned for forventningerne, og bliv overrasket

Det vigtigste, når det kommer til afbudsrejser, er spontanitet. Det handler i høj grad om at glemme alle forventninger til, hvilket land man godt kunne tænke sig at tage hen, i hvor lang tid og med hvilken flyafgang. Hvis du allerede kommer med en masse krav, inden du begynder at se efter afbudsrejser, så har du sat dig selv op til at blive skuffet.

Overrask dig selv med spændende rejsedestination

Som nævnt er det meget bedre at sætte sig selv op til at blive positivt overrasket. Med afbudsrejser kan du få meget mere for pengene, og måske opleve langt mere end du ellers ville kunne ved at bestille en rejse til normal pris. Vi danskere ender næsten altid med at tage de samme steder hen i syden.

Men når vi vælger en afbudsrejse, så kommer vi til et sted, som måske ikke havde været på vores egen førsteprioritet. Verden er fuld af helt fantastiske steder, så lad dig gerne overraske over det sted, du ender, når du tager på en afbudsrejse.

Med spontanitet på din afbudsrejse kommer du længst

Har du meget løse krav, eller måske slet ikke nogle krav, så handler det bare om at være spontan, når der kommer noget op, som du synes, lyder sjovt. Det er en vild oplevelse at bestille en plads på et fly, der har afgang dagen efter. Det kan endda godt være lidt skræmmende. Men det må man tage med, hvis man gerne vil på en billigere rejse, der kan ende med at overraske en og blive den bedste rejseoplevelse, man har haft.

Afbudsrejser kræver dog ikke kun, at man er spontan, når man skal bestille sin flyrejse. Når man kun har haft et par dage til at planlægge sin rejse, så må man også være spontan, når det kommer til valg af hotel og rejseoplevelser.

Det er sjældent, at man har haft tid til at planlægge hele ferien foran sig. Så her kræver det en god portion spontanitet, hvis man ikke bare skal ende med at ligge ved poolen hele dagen.

Strand resort

Tiden i fly er rejsetid

Som afbudsrejsende handler det om at få så meget ud af dagene, inden du skal af sted – Hvis der da overhovedet er tale om flere dage. Det indbefatter, at den tid, du normalt ville bruge på planlægning af rejsen, nu skal skæres meget ned. Heldigvis må du ikke glemme, at du også har meget eller lidt tid i flyet, inden du lander.

Tiden i fly kan du for eksempel bruge på at sætte dig ind i lokalområdet, hvor du skal hen, eller du kan sætte dig for at lære nogle basale fraser på det sprog, der bliver snakket i din rejsedestination. Du har garanteret brugt tiden derhjemme på at pakke og finde et godt sted, I skal bo, når I lander med flyveren. Derfor er flytiden en tid, hvor du kan læne dig tilbage og sætte dig lidt mere ind i din destination. Så føles det allerede, som om du er af sted på din rejse.

Tjek flysiderne jævnligt for rejseoplevelser

I det hele taget kommer denne rejse til at føles som om, at den har krævet meget mindre planlægning. Men der er alligevel nogle ting, der er gode at være på forkant med. Og det er nemlig flysiderne. Også selv om det ikke er endnu, I skal af sted, så er det en god idé at tjekke flysiderne for afbudsrejser for at få en idé om, hvilke der bliver slået op, og hvor hurtig man skal være ude af døren.

Det er altså en god idé lige at orientere sig om afbudsrejser, inden man trykker køb på sin næste flybillet. Da ville man for eksempel også vide, at det er bedst at tjekke flysiderne i et privat vindue i ens browser. For opfanger flysiderne, at du kigger på en bestemt rejse eller bare afbudsrejser i det hele taget, så vil de sætte prisen for disse op for dig.

Derfor kræver det igen den helt rette mængde spontanitet, når du ser den rejse, du gerne vil på. Afbudsrejser forsvinder hurtigt, så det er med at slå til, mens tilbuddet er der. Men hvis du er vant til at kigge på de forskellige afbudsrejser på flysiden og generelt har fået sat dig godt ind i afbudsrejser, så føles det langt mindre skræmmende at trykke ’Køb’ på en afbudsbillet.

Afbudsrejer – Vær parat til afgang

Selv om man må være spontan, når det kommer til afbudsrejser, og nogle gange vælge én, som man ikke lige havde ovevejet i forvejen, så betaler det sig alligevel at have gjort nogle tanker, inden man køber sin billet. For eksempel: Skal der være varmt, der hvos vi skal hen? Cirka hvor mange dage, og hvornår kunne vi tænke os at rejse? Hvis du har en nogenlunde idé om dette, så kan du nemlig pakke dine ting, inden du bestiller din afbudsrejse.

Men når du gør det på denne måde, så skal du også være forberedt på de små ændringer, der vil være til din originale plan. Det er med meget stor sikkerhed, at du vil komme til at skulle pakke lidt om igen, men det må du tage med.

Der er selvfølgelig også dem, der tager kufferten med i lufthavnen og venter på en afbudsrejse der. Her må man bare pakke til bedste velbefindende og købe resten, når man kommer til destinationen. Det er spontanitet for de øvede afbudsrejsende.

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med Joakim Gottfredsen fra cardiocode.dk.