København - Dette skal du huske at opleve når du besøger den danske hovedstad.

Hvis du skal på tur til København i den nærmeste fremtid, kan det være, du savner lidt inspiration til, hvad du og dine rejsekammerater skal opleve, mens I er i hovedstaden.

Der er heldigvis masser af muligheder, både gratis og betalte oplevelser. Her gennemgår vi en række af de mange oplevelser, I kan vælge, hvis turen går til København. Vi har valgt fra alle hylder, så der burde være noget for enhver smag.

Turistbåd i København

Kunst og museer

Først og fremmest kan vi anbefale at tage et smut forbi et par af de kunstmuseer, der ligger i eller nær København. Vi har fundet de tre bedste frem til dig, så du er sikker på at få noget for pengene, hvis du vælger bare at besøge et af de tre steder på listen.

Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst beliggende i København K er et oplagt valg, hvis du ikke har lyst til at rejse uden for København for at se kunst i absolut topklasse. Det koster mellem 95 og 120 kroner at komme ind, alt afhængig af alder, mens børn under 18 kommer ind gratis.

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art kan også tildeles en fortjent plads på listen over anbefalinger, hvis du er til kunst og gerne vil udnytte din tid i København til at se så meget som muligt. Museet ligger i Humlebæk, så der skal beregnes noget transporttid oveni, men det kan kun anbefales.

Kunstforeningen GL STRAND

Du kan også vælge at besøge den moderne kunsthal GL STRAND, der er beliggende i hjertet af København. Der er lidt over en håndfuld udstillinger i løbet af året, så du kan være heldig, at der er en udstilling i den periode, du kommer forbi byen. Helt klart et besøg værd. Entréen står dig ikke i mere end 75 kroner, så det burde være til at overkomme for alle.

De skrå brædder

Hvis du gerne vil ud og se teater, musicals eller stand-up, mens du er i byen, er det naturligvis også en mulighed. Der er mange forskellige scener, både store og små, beliggende i og omkring København. Her har vi et par anbefalinger til dig, hvis du gerne vil læne dig tilbage og nyde en god forestilling.

Det Kgl. Teater

Vi starter med toppen af kransekagen, nemlig Det Kgl. Teater. Her er der forestillinger året rundt, og du kommer til at opleve nogle af landets bedste skuespillere, balletdansere og øvrige artister, hvis du vælger at bestille en billet til en forestilling på et af landets flotteste teatre.

Det Ny Teater

Du kan også vælge at booke en plads til en musical på Det Ny Teater, der ligger på Gammel Kongevej i København V. Det Ny Teater er en utrolig smuk teatersal, som virkelig danner ramme om den perfekte forestilling. Her får du fuld valuta for pengene, og du kommer ikke til at gå skuffet fra en forestilling i denne sal.

Nørrebro Teater

Hvis du gerne vil på en af de lidt mindre, mere intime scener, kan du overveje en aften på Nørrebro Teater. Her kan du opleve alt fra live-optagelser af podcasts til moderne teaterforestillinger, der giver dig noget ud over det sædvanlige.

Comedy Zoo

Sidst, men ikke mindst, er der også et sted som Comedy Zoo, hvor du stort set hver aften kan nyde både nye samt mere erfarne komikere på scenen. Med en ny renovation er comedy klubben mere klar end nogensinde før til at byde dig velkommen i lattermilde rammer.

Sightseeing og historier

Vil du gerne lidt mere ind under huden på København som by, kan det også sagtens lade sig gøre. Du kan enten vælge at tage rundt i byen på egen hånd og selv læse op på historien undervejs, eller du kan vælge en guidet rundtur, hvor du kommer til at se nogle af de sider af byen, som du ellers ikke vil have opdaget alene.

Tivoli i baggrund

Kanalrundfart i København

En af mulighederne for at se byen fra en lidt anden vinkel er at tage på en kanalrundfart. Der er mulighed for at stige af på flere steder i byen. At se København fra vandet er en helt unik oplevelse, og du kommer rundt til alle de store og historisk vigtige bygninger. Som regel vil der også være en guide, der undervejs fortæller historier fra byen, så du ikke blot skal nøjes med en visuel tur.

Gadens Stemmer

Hvis du vil helt ind under huden på København og opleve nogle af mere barske og menneskelige sider af byen, kan du også booke en guidet tur med Gadens Stemmer. Her er det tidligere hjemløse og socialt udsatte, der tager dig på en guidet tur gennem nogle af de rå områder i hovedstaden. Et fantastisk initiativ, der allerede har haft mange tusinde mennesker med rundt på de københavnske gader.

København og god mad

Er du et madøre, og vil du gerne smage på de mange kulinariske muligheder, du finder i byen, er der selvfølgelig også rig mulighed for dette. Her kan du få alt, hvad hjertet og smagsløgene begærer, og du finder restauranter i stort set alle prisklasser, når du bevæger dig rundt i byen. Herunder er der et par af de mere udsøgte restauranter, som du ikke springe over, hvis du vil smage noget ud over det sædvanlige.

Noma

Hvis det er muligt at reservere et bord i den periode, hvor du er i byen, bør du ikke snyde dig selv for et besøg på den verdensberømte restaurant Noma. Selvom kuvertprisen hurtigt løber op i et par tusinde kroner, er det alle pengene værd.

Kong Hans Kælder

Du kan også vælge at lægge vejen forbi landets ældste gourmetrestaurant, Kong Hans Kælder, som blev åbnet helt tilbage i 1976. Det var også Danmarks første restaurant, der modtog en Michelinstjerne, så her er du sikker på at få en på opleveren, hvis du vælger at spise middag på den historiske restaurant.

Kokkeriet

En anden restaurant, der også kan bryste sig af flere Michelinstjerner, er Kokkeriet, der ligger i Kronprinsessegade. Her får du dansk mad i verdensklasse, der ligger på et prisleje lidt under det, du finder på eksempelvis Noma. Så hvis du vil have mad fra en af landets bedste restauranter til en pris, der er til at betale, kan det være, at Kokkeriet er et besøg værd.

Natur i København

Her til sidst slutter vi af med et par naturoplevelser, som København nemlig også byder på. Selvom det kan virke som en umulig opgave at finde køn natur i hovedstaden, er det trods alt muligt at finde nogle oaser i samt lidt uden for byen.

Kongens Have

Du kan eventuelt slentre en tur i Kongens Have, der blev anlagt af selveste Christian IV. Her er der fri adgang og mulighed for en pause fra byens stress og jag.

Botanisk Have

Du kan også gratis gå en tur i Botanisk Have, som er en del af Statens Naturhistoriske Museum. Ønsker du at besøge Palmehuset, der er beliggende i haven, koster det dog et entrégebyr.

Dyrehaven

Sidst, men ikke mindst, kan du tage turen ud af København mod nord og besøge Dyrehaven. Her er du langt væk fra storbyens larm og støj, og der er masser af plads til gåture, cykelture, fordybelse og afslapning. Et perfekt valg for dig der har fået nok af byens biler og busser.

Denne artikel er lavet i samarbejde med anybet.dk.