Filt er en sjov hobby som er meget nem at gå til

Med filt kan du have meget sjov. I denne artikel kan læse meget mere om, hvad du kan bruge filt til. Vi giver dig 5 konkrete eksempler på projekter, som du kan kaste dig ud i med filt.

Filt i forskellige farver

5 gode måder hvor du kan benytte filt på kreativ vis

Overvejer du at starte på en ny hobby med filtning? I så fald har du et stort udvalg af ting, man kan lave med filt. I starten skal du måske lige have styr på teknikken, men med tiden kan du begynde at lave mere avancerede ting med filt.

Filt er heldigvis ikke det sværeste materiale at arbejde med, så hvis du blot dedikerer dig til sagen, kan du finde mange gode måder at bruge filt på. I denne artikel kan du se fem forskellige forslag til, hvordan du kan benytte filt på en kreativ måde.

Sæt filt på en væg i hjemmet

Noget, du måske ikke havde overvejet at bruge filt til, er, når du tænker på farven på dine vægge. Der findes dog utroligt mange forskellige typer filt, og du kan få en speciel slags filt, der er ment til at beklæde vægge.

Det kan se rigtig godt ud i indretningen, hvis man vælger at beklæde en af sine vægge i f.eks. stuen eller soveværelset med filt. Det giver nemlig et lidt anderledes udtryk, man måske ikke ellers har set. Du kan vælge mellem et bredt udvalg af farver og hermed finde den farve filt som passer ind i dit hjem.

Da filt er et lidt grovere materiale, kan en væg af filt bidrage til et mere rustikt look. Samtidig giver det også et varmt udtryk og en lidt anderledes og speciel indretning. Det er faktisk heller ikke så dyrt, som man lige skulle tro, at sætte filt på en væg derhjemme.

Alt efter hvor stor væggen er, skal du måske af med trehundrede til femhundrede kroner.

Filt pynten til næste jul med dine børn eller venner

Hvis du selv interesserer dig for filtning, kan du finde på mange sjove ting at filte. En af disse mange sjove ting kunne være at filte julepynt. Det er nemlig relativt simpelt og rigtig hyggeligt at gøre med venner eller børn. Hvis du har børn, kan det være en rigtig god aktivitet at lave sammen med dem. I får nemlig lavet noget rigtig fint julepynt, samtidig med at i får kvalitetstid sammen. Børnene vil helt sikkert nyde den stund og have gode minder at kigge tilbage på, når de ser den hjemmelavede pynt. På samme måde kan det også være en hyggelig og social aktivitet at lave med sine venner. Endnu en god ting ved julepynt i filt er, at det ikke er særlig dyrt. Det er et billigt alternativ i forhold til at skulle gå ud og købe julepynt. Udover den gode pris, bliver din fremtidige julepynt også meget mere personlig og hyggelig, hvis du selv filter det. Hvis du mangler ideer til julepynten, er der masser af ideer at hente på internettet.

Filt din egen bordskåner

Et mere praktisk forslag er at filte sine egne bordskånere. Selvom det måske virker som et kedeligt projekt, kan det faktisk ende ud i noget meget fint. I stedet for at din bordskåner bliver kedelig og upersonlig, kan du lave din egen i filt på en kreativ måde. Ved at lave dine egne bordskånere af filt, kan du slå dig løs og være kreativ med motiverne. Du kan nemlig lave bordskånerne ud af tyk hobbyfilt og nålefilt. Du kan starte med at købe noget tykt hobbyfilt i den farve, du godt kunne tænke dig, at bordskånerens baggrund skal være. Du kan klippe hobbyfilten til, alt efter hvilken form du synes din bordskåner skal have. Herefter kan du bruge nålefilten til at dekorere bordskåneren i fine motiver. Med selve motivet handler det bare om at være kreativ. Du kan vælge mange forskellige farver og materialer, når du skal beslutte, hvordan det endelige resultat skal se ud.

Filtsko

Lav dit eget nøglevedhæng i filt

En simpel og sjov ide, når man skal være kreativ med filt, er at lave sit eget nøglevedhæng. Det virker måske lidt for nemt at lave nøglevedhæng, men ved dette forslag er der faktisk rig mulighed for at være kreativ. I stedet for at have et kedeligt nøglebundt, kan du lave et sjovt nøglevedhæng, der kan give dig lidt ekstra glæde i hverdagen. Du kan både vælge at lave hele eller blot noget af nøglevedhænget i filt. Hvis du vil lave det hele i filt, kan du gøre ligesom med bordskånerne. Her kan du købe noget tykt hobbyfilt og klippe til i den form, du nu vil have. Herefter kan du bruge noget finere nålefilt til at filte et mønster eller motiv. En anden mulighed er at købe en separat nøglering og herefter pynte den med filt. Du kan købe en helt simpel nøglering med en lille rem, som du så kan pynte. Her kan du klippe et motiv ud i hobbyfilt, som du herefter kan klistre på med lim. Det kan være et lille hjerte, et bogstav eller noget helt tredje. Sådan en nøglering kan også være en fin gave til venner og familie, da den er personlig og hyggelig.

Lær at filte dit eget tørklæde

Et af dit lidt større filt-projekter er at filte sit eget tørklæde. Du behøver ikke være ekspert for at kunne filte dit eget tørklæde, men det kræver lidt mere tid og teknik end nogle af de andre forslag. Til gengæld får du et utrolig fint resultat. En måde, hvorpå man kan filte sit eget tørklæde, er ved at filte på et andet stykke stof. Dette kan være et relativt tyndt stykke stof, f.eks. bomuld. Du kan starte med at klippe stoffet til, så den ønskede størrelse opnås. Herefter kan du påføre den filt eller uld, som du vil bruge til tørklædet. Læg det på i det ønskede mønster.

Herefter skal du gøre alt den påførte filt eller uld vådt med vand. Når dette er ordnet, lægges der et sammenrullet vådt håndklæde for enden af stoffet. Når dette er gjort, rulles stoffet rundt om det sammenrullede håndklæde, indtil du har en lille rulle. Herefter binder du stoffet sammen i enderne og i midten. Nu kan du putte rullen med dit tørklæde i tørretumbleren i ca. 30 minutter på et normalt program. Når tørretumbleren er færdig, burde ulden meget gerne have filtet sig fast til stoffet.

Få yderligere inspiration til kreative filt-ideer

Du har måske fået yderligere blod på tanden ved at læse om disse forslag til kreativ brug af filt. Der er heldigvis rigtig meget inspiration at hente, og du kan undersøge mange steder for at få nye ideer. Hvis du mangler et filt-projekt, er det altid en god ide at søge på nettet. Her findes der mange hjemmesider og blogs, som man kan lade sig inspirere af. Det kan både være store og små ting, alt efter hvor stor en udfordring, du ønsker. Du skal derfor ikke være bange for at komme i gang med at arbejde med filt. Når du først bliver inspireret, er der uanede muligheder. Hvis du ikke har arbejdet så meget med filt før, så få inspiration til nogle små projekter i starten. Herefter kan du bygge det op til større projekter som f.eks. tøj. Du kan evt. gøre det til en hobby med vennerne eller familien. Hermed bliver filtningen både en kreativ og social proces for dig og dem omkring dig.

Denne artikel er udarbejdet sammen med stineoester.dk.