Mountainbike løb er et sandt adrenalin-rush fyldt med spænding og intensitet

Danmark byder på rige muligheder for mountainbikere til at udleve sin sport. Tag din mountainbike med ud i skoven og prøv dig selv af i kuperet terræn. Herunder kan du læse meget mere om at køre mountainbike i Danmark.

Mountainbike kører i aktion

De vildeste mountainbike løb i Danmark

Uanset om du elsker at køre på mountainbike, eller måske aldrig har prøvet det før, guider vi dig her til de fem vildeste løb i Danmark, hvor du kan prøve kræfter med nogle af de sværeste og hårdeste ruter, det danske landskab kan byde på. Men inden vi kaster os over de fem forskellige mountainbike løb i landet, starter vi ud med at se på, hvorfor det er en god idé at overveje at køre på mountainbike.

Noget helt andet end landevejsløb

Først og fremmest er mountainbike noget helt andet end landevejscykling. Der er mange danskere, der bevæger sig ud på de danske landeveje hver eneste sommer. Men mountainbike cykling er for de rigtige vildbasser, der ikke er bange for at få en udfordring, og som måske finder det kedeligt bare at cykle lige ud af den samme flade landevej uge efter uge inden du skal hjem og slappe af på madrassen.

Mountainbike er meget mere teknisk besværligt, og du kommer ikke udenom, at du skal være en dygtig rytter, før du kan lære at mestre en mountainbike på de sværeste ruter. Alle kan finde ud af at cykle lige ud af en landevej, men det er ikke alle, der kan styre en mountainbike i høj fart ned af stejle skrænter med sten og bump til at forhindre cyklen i at fortsætte undervejs.

En sjovere måde at cykle på

Mountainbike cykling er en meget sjovere og mere udfordrende måde at cykle på. Det går meget mere op og ned, og det foregår som regel på stier, grusveje og rundt i danske skove, hvor der ikke lige er nogen, der har været forbi og lagt asfalt. Så hvis du savner en udfordring, som du ikke får på landevejscyklen, er det en god idé at overveje at investere i en mountainbike.

Med en sjovere og mere udfordrende måde at cykle på, følger også en større risiko for at vælte og slå sig. Men det er jo nu engang cykelrytterens lod, og det er svært at komme uden om et styrt i ny og næ, hvilket bare gør det endnu mere vigtigt at investere i noget sikkert udstyr, så du kan mindske skaderne så meget som muligt.

Billigt at komme i gang med mountainbike

Det behøver ikke at være dyrt at komme i gang med at køre på mountainbike. Selvom der er mange cykelryttere, der går mere op i, hvor meget deres cykler har kostet, frem for mængden af kilometer de rent faktisk har cyklet på dem, behøver en mountainbike ikke at koste dig mange tusinde kroner.

Bevares, den kan sagtens koste mange tusinde kroner, men hvis du er ny, og hvis du gerne vil prøve det af, inden du investerer for mange penge i sporten, kan du sagtens finde en rigtig god cykel til få tusinde kroner, som kan alt det, du har brug for.

Kør sammen med dine venner

Noget af det fedeste ved at køre på mountainbike er, at du har mulighed for at køre sammen med dine venner. Der er langt mere ræs over det, end hvis I bare kører på landevejen. Prøv at følge med i hinanden, og så kan den, der ender med at komme sidst, jo altid give en øl efter turen for at være den sløveste på cyklen.

Det er en perfekt aktivitet sammen med gutterne. Så hvis du godt kunne tænke dig at lave noget andet end bare at sidde og glo fodbold, når I er sammen, så kan I begynde at tæske rundt i skovene på de smalle stier.

Masser af ruter rundt omkring i landet

Der er mulighed for at køre på mountainbike stort set alle steder i Danmark. Selvfølgelig kræver det noget specielt terræn, og det er da heller ikke alle steder i landet, der byder på de bedste eller hårdeste ruter. Men du kan køre på mountainbike på rigtig mange stier og i mange områder. Det kan være langs vandet, rundt om søerne, i skovene eller i større naturområder.

Mand på mountainbike

5 mountainbike løb i Danmark du kan melde dig til

Hvis du har lyst til at prøve dine evner af til et rigtigt løb, har vi herunder samlet en liste over mountainbike løb i Danmark, som du kan overveje at melde dig til. Det koster som regel få hundrede kroner, alt afhængig af størrelsen på løbet, men det er penge godt givet ud, da du som regel kan være sikker på at få en rigtig fed oplevelse og en utrolig sjov dag.

1 – HotCup

Et af de mest populære løb i landet er HotCup, som i alt arrangerer syv løb igennem året. Første løb finder sted allerede i april måned, og så er der ellers i snit et løb om måneden frem til og med september, hvor den sidste runde af HotCup finder sted.

Der bliver blandt andet kørt i Gribskov, Hareskoven og Tisvilde Hegn, og det er hhv. Gribskov MTB, Stimorol MTB samt Team Hareskov Cykler der vil være ruteansvarlige for de forskellige løb gennem året.

2 – SMBT Klassikeren

Hvis du har lyst til at deltage i løb på Vestsjælland, kan det være en god idé at overveje at tilmelde dig til SMBT Klassikeren, som er forårets fedeste mountainbike løb. I hvert fald hvis du skal lytte til arrangøren selv. Det plejer som regel at ligge i slutningen af marts eller starten af april, og i 2019 er det den 16. udgave af løbet, der løber af stablen.

Distancerne går fra 19 til 76 kilometer, så der er rig mulighed for at vælge en distance, der passer godt til dig og dine ben.

3 – DGI MTB Cup

Hvis du gerne vil være med i en MTB cup, men HotCup ikke passer til dig, kan det måske være en idé at overvej DGI MTB Cup i stedet for. Det er DGI, der står bag løbene, og der bydes i alt på seks forskellige løb over perioden fra april til september måned.

Du har mulighed for at tilmelde dig alle seks løb på en gang, og det hele foregår på Midt- og Vestsjælland, bl.a. i og omkring byerne Næstved, Slagelse og Sorø.

4 – TrailCup Danmark

Hvis du gerne vil deltage i et løb på den anden side af Storebælt, kan det være en idé at tage et nærmere kig på TrailCup Danmark, hvor der bliver kørt løb i og omkring Silkeborg, Himmelbjerget, Rold Skov, Mols Bjerge og Slette Strand. Her er der lagt op til nogle af landets hårdeste ruter i den flotteste natur, Danmark kan byde på.

5 – MTBliga

Du kan også kigge mod MTBliga arrangeret i samarbejde med Shimano. Her bliver der kørt fire afdelinger, og det finder sted i Holte, Varde, Aalborg og København. Shimano Liga, som den også bliver kaldt, afholdes i samarbejde med Sixt, og bliver drevet af frivillige sjæle, der ønsker at lave et så fedt MTB arrangement som overhovedet muligt for løbets deltagere.

Så hvilket løb skal være dit første, når du skal til at konkurrere med de øvrige MTB ryttere?

Artiklen er lavet i samarbejde med konkurrencesiden.dk.