Cykelbegivenheder i Danmark – Hvad skal man vide?

Danskerne elsker at cykle. Det gælder både til arbejde, til skolen, i fritiden og meget mere. Derfor er der mange cykelbegivenheder for såvel professionelle som motionscyklister. Vi kigger på cykelløb på Sjælland, Fyn og Jylland nedenfor. 

Danmark Rundt er årets store begivenhed

Det største cykelløb i Danmark er benævnt Danmark Rundt. Ikke alene er det et stort cykelløb for danskere, men det er også blandt nogle af de bedste cykelløb i Europa. Det kan betragtes på lige fod med andre 3 cykelevents i Europa, som har vist sig at være yderst populære. 

Danmark Rundt er blevet afholdt siden 1985. Af sponsormæssige årsager skiftede løbet navn til PostNord Danmark Rundt i 2016. Normalt afholdes det i de varme sommermåneder. 

Jakob Fuglsang er rekordholderen for flest sejre. Den danske cykelrytter har vundet løbet tre gange i perioden mellem 2008 og 2010. Det er dog ikke kun danske ryttere, som dyster med i løbet. For eksempel vandt franske Christophe Laporte i 2022 og belgiske Remco Evenepoel tog sejren i 2021. Evenepoel vandt Vuelta a España i 2022. Hvis du overværer Danmark Rundt som tilskuer, vil du altså få mulighed for at se nogle af verdens bedste cykelryttere.  

Cykelløb hele året rundt

Danmark Rundt trækker de største overskrifter, men der er naturligvis flere cykelløb i Danmark. Når det kommer til de længste løb er der blandt andet Sjælland Rundt på cykel, som dækkede 328 km i 2022. I samme forbindelse er der Sjælland på Tværs på 137 kilometer. 

Ved løbet i 2022 var der i alt 511 deltagere. Her vandt Max Klovgaard Lassen fra Bagsværd Tri. Han cyklede med omkring 35,04 km/t og kørte over målstregen efter ni timer, 21 minutter og 34 sekunder. Lassen var kun fire sekunder hurtigere Steen Clausen på andenpladsen, som repræsenterede Allerød CK. 

De bedste fynske cykelløb 

Der er naturligvis også cykelløb på Fyn. Blandt andet er der Tour de Vestfyn, som har forskellige distancer mellem 10 og 125 km. Blandt andet er der familieruter på henholdsvis 13 og 25 kilometer til en hyggelig dag med familien. Der kan familier endda få en rabatpris. 

Cykelløb i Jylland

Der er utroligt mange cykelløb for motionscyklister i Jylland hvert år. Blandt andet findes der cykelløb med udgangspunkt i Vejen, Aalborg, Nørre Snede, Knebel, Søndervig, Hobro mange andre byer rundt omkring i Jylland.

Her kan vi blandt andet fremhæve Danmarks Højeste Motionscykelløb, som starter i Skanderborg. Der er der forskellige distancer mellem 25 og 185 kilometer. Normalt afholdes det på Kristi Himmelfartsdag. 

De plejer rytterne med bananer, chokolade, væske, gel og sandwich på forskellige steder på ruterne. Desuden kan du nyde en gratis øl eller vand, når du kommer i mål. Mange motionscyklister cykler dette løb mindst én gang i livet, da det nok er et af de største cykelløb i Danmark sammen med Danmark Rundt. 

Sjove cykelløb i Bornholm 

Du kan også cykle på Bornholm, hvor der er flere motionscykelløb. Blandt andet findes der Born Fondo, som er et 123 kilometer langt cykelløb, som starter i Gudhjem. Du kan også cykle Bornholm Rundt på Cykel, som starter i Rønne. Det løb er på 103 kilometer, hvor du nærmest kommer hele øen rundt.

Normalt cykles det i slutningen af august måned, så du for alvor kan nyde solskinsøen. De plejer at afholde det søndag i uge 34. Ikke alene danskere deltager i løbet. Arrangørerne har også information på engelsk, tysk og polsk til udenlandske gæster på to hjul. 

Det er et stort løb, hvor der kan være helt op til 1300 deltagere. Derfor er det en kæmpe begivenhed på Bornholm, som vi også kan anbefale at opleve mindst én gang i livet. 

Vil Tour de France vende tilbage til Danmark?

Danmark skrev historie med at danne rammerne for Tour de France den første gang i historien, hvilket løb af stablen i sommeren 2022. Det hele startede for mere end ti år siden, da Joachim Andersen og Alex Pedersen gik i gang med at planlægge begivenheden. 

Andersen mener, at den succesrige begivenhed i Danmark med de mange danske cykelfans betyder, at Tour de France bestemt kan vende tilbage til de danske egne. Dog bliver det nok ikke snart. Han har brugt eksemplet på, at Tour de France startede i Luxembourg i 1989. Senere vendte Touren tilbage til Luxembourg i 2002. Det blev organiseret af Andersens gode ven, Ed Buchette, og nu går der konkurrence i den med, at Andersen ønsker at få Touren tilbage til Danmark i løbet af mindre end 13 år. Joachim Andersen var også manden, som fik Giro d’Italia til at starte i Herning i 2012. Derfor har han sikkert planer om at gentage succes med et eller begge løb.