Fra græsmark til græsplæne

Man kan nemt forvandle græsmark til græsplæne selv, men det kræver lidt arbejde. Her kan du læse mere om gode tips til at pleje din græsplæne, og hvordan du får tæmmet græsmarken til en nydelig plæne.

Få et godt udgangspunkt

Det er faktisk ikke så svært at skabe et godt udgangspunkt for en flot og grøn græsplæne, men man skal være obs på mos og ukrudt, som er det der står i vejen for de fleste perfekte græsplæner. Man kan faktisk godt renovere en gammel og slidt græsplæne, så det at den som udgangspunkt ikke er særlig pæn, behøver ikke stoppe dig. Man kan med fordel følge en græsplæne pleje guide, og komme rigtigt ud fra start af.

De fleste plages altså af ukrudt, mos og gule pletter på sin plæne. Dette er problemer der opstår, når græsset ikke længer har gode betingelser for vækst. Derfor skal man ændre disse betingelserne, for at få bugt med problemet.

Der findes dog ikke noget mirakelprodukt, der forvandler din græsplæne. Dermed skal man selv lægge lidt arbejde i og afprøve flere forskellige metoder. Du skal nok som minimum afsætte en halv dag, der du forbereder dig på at det bliver hårdt arbejde.

Sådan gør du

Du skal først blive kvit mosset ved at løsne det fra jorden. Da kan man bruge en plænelufter. Hvis man har en forholdsvis stor plæne, er dette noget mange allerede har, men man kan helt sikkert også låne en fra en god og hjælpsom nabo eller ven.

Du kan bruge en rive for at fjerne mosset effektivt, og det er her det hårde arbejde spiller ind. Så skal du lægge det der kaldes for topdressing på. Dette skal lægges ud over hele plænen, og sørg for at det er en god organisk gødet topdressing du har købt.

Så skal du udsprede nogle nye græsfrø og vande græsplænen. Man skal sørge for at græsfrøene sætter sig godt.

Når du har gjort det grundige forarbejdet, så ligger hemmeligheden i at pleje din græsplæne godt. Det er kun på den måde at du kan få nabolagets flotteste græsplæne. Der er hovedsageligt to gange om året, der man skal pleje sin græsplæne. Det er om foråret og efteråret. Da er det optimalt at gøde og så nye græsfrø, for at forhindre døde pletter, og sikre en tæt og flot græsplæne.

Om efteråret er der ikke så stor risiko for hverken tørke eller hedebølge, og derfor kan man med fordel gå i gang med renovation af sin græsplæne her. Så er den også helt klar til næst forår. At klippe sit græs ofte, giver også en meget flottere græsplæne. Klip dit græs jævnligt og lær hvordan du bruger græskanter her.

Husk at sørge for at fjerne nedfaldne blade fra din plæne, og holde den ren og gennemvandet hele sommeren. Det kræver lidt arbejde at forvandle en græsmark til en smuk græsplæne, men det er det hele værd, når du ser resultatet i sidste ende. En smuk græsplæne er nemlig noget, som alle beundrer.