Hampeolie – vidundermiddel eller negative bivirkninger?

Hampeolie har været meget fremme i medierne i de seneste år. Fortalere taler positivt om hampeolien, der har positiv virkning på en lang række sygdomme og lidelser, mens kritikere er bange for, at hampeolie kan have negative bivirkninger. Så er spørgsmålet blot – hvem skal man tro på?

Forskel på olierne

Svaret skal findes i, at der er stor forskel på de forskellige typer af olie, der findes, og at kritikerne ofte er kritiske, fordi de blander disse olietyper sammen. Tager vi cannabisolie som udgangspunkt, er det ganske korrekt, at der her kan være en række uheldige bivirkninger forbundet med olien. Det skyldes, at niveauet af THC – det aktive stof i cannabisplanter – er forholdsvis højt i cannabisolie. Det betyder, at du ved brug af cannabisolie vil kunne opleve at blive skæv.

Den risiko er til gengæld elimineret, når der er tale om hamp olie. Denne olie indeholder ikke THC, der er det psykoaktive stof i cannabisplanten, og der vil derfor ikke være risiko for negative bivirkninger såsom at blive skæv, når man anvender denne olie.

Hvad er hampeolie?

Hampeolie er i al sin enkelthed en olie, der er ekstraheret fra hampefrø. Disse frø er rige på hampeolie, og hampeolien har en masse gode næringsstoffer i sig; blandt andet forskellige omega-syrer, E-vitamin og jern. Til gengæld indeholder hampeolien ingen cannabinoider. Frøene koldpresses, så de mange næringsstoffer bevares i olien, og det er altså denne olie, der kaldes hampeolie.

Hampeolie er ideel som et næringsrigt kosttilskud, men kan også bruges til at smøre på huden, hvor den virker effektivt imod f.eks. akne. I det hele taget har olien en lang række positive effekter.

Hud, hjerte, smerte… og meget mere!

Hampeolien giver altså en pænere hud, men fordelene stopper ikke her. Det er bevist, at hampeolie blandt andet har positiv indvirkning på kolesteroltallet, hvilket dermed gavner hjertet. Det skyldes en helt særlig olie, som blandt andet findes i netop hampeolie.

Derudover har hampeolie også en lindrende effekt overfor smerter, og selv patienter med kroniske smerter oplever, at hverdagen bliver mere tålelig, når de anvender hampeolie som kosttilskud i hverdagen. Det samme gælder i øvrigt også ved muskelspændinger, hvor hampeolien hjælper musklerne til at slappe af igen.

I det hele taget hjælper de mange næringsstoffer i hampeolie på en lang række sygdomme og lidelser. Oplever du smerter eller sygdom, kan det derfor varmt anbefales at undersøge, om hampeolie ikke er et forsøg værd.