Hvad skal du gøre når du får afslag på dit drømmejob?

Du har lige fået afslag fra dit drømmejob. Hvad skal du gøre nu?

Det er nemt at føle sig nedtrykt og modløs, når man har fået afslag på sit drømmejob. Alt dit hårde arbejde, din tid og din indsats var forgæves.

Bare rolig, du er ikke alene. Mange mennesker bliver afvist fra deres drømmejob. Det vigtigste er at samle dig selv op og fortsætte. Der er masser af andre job derude, som ville passe godt til dig. Du skal ikke give op på dine drømme endnu.

For det første skal du være sikker på at have styr på din sikring og eventuelt vælge fagforening og a-kasse der bedst matcher dit behov. Tag et kig på https://a-kasse-guiden.dk/ hvor du kan finde alle relevante informationer.

Tag det ikke personligt – at få afslag på et job er ikke en afspejling af dit værd som person

Det første skridt til at overvinde afslag er at indse, at det ikke handler om dig. Årsagerne til, at en virksomhed afviser din ansøgning, kan være mange forskellige: jobbet var allerede besat, de har fundet en mere kvalificeret person, eller der er en anden grund, som du ikke er klar over.

Du kan også være blevet afvist, fordi virksomheden har strenge krav og konkurrence. Det kan endda være på grund af budgetnedskæringer eller en organisatorisk omstrukturering i virksomheden, f.eks. nedskæring af antallet af ansatte.

Uanset hvad der har forårsaget dit afslag, skal du forsøge ikke at tage det personligt og huske, at det ikke betyder noget andet om, hvem du er som person. For at hjælpe med at minimere fremtidige afslag fra at ske igen, skal du gøre noget selvrefleksion over, hvor meget du har gjort dig umage for at søge jobbet.

Går du forberedt ind til samtalen? Har du undersøgt virksomheden ordentligt på forhånd? Hvis der er en måde, hvorpå du kan fortsætte med at forbedre dine færdigheder i forbindelse med jobsamtaler, så udnyt den og find også måder at skille dig selv ud fra andre ansøgere på.

Evaluér hvad der gik galt og lær

Det er altid skuffende, når du ikke får det job, du gerne ville have, men det er vigtigt at huske, at enhver afvisning er en mulighed for at lære og vokse. Virksomheden mente trods alt ikke, at du passede godt til stillingen, og nu ved du hvorfor. Måske var dine kvalifikationer ikke helt, hvad de søgte, eller din personlighed passede ikke godt sammen med resten af holdet.

Uanset hvad årsagen var, er der ingen grund til at dvæle ved den. Det bedste du kan gøre er at evaluere, hvad der gik galt, og lære af erfaringerne. Måske er der nogle ting, som du skal genopfriske, inden du søger et andet job inden for samme område. Eller måske skal du arbejde på dine færdigheder i forbindelse med samtaler, så du kan sælge dig selv bedre i fremtiden.

Husk, at arbejdsgiverne ikke forventer, at du er perfekt (de ved alt for godt, at det findes ikke), men de vil gerne sikre sig, at du passer til virksomheden og til det pågældende job. Så hvis du blev afvist fra dit drømmejob, er det måske på tide at stille dig selv nogle svære spørgsmål og arbejde på dine svagheder, så du i sidste ende kan blive en stærkere kandidat.

Hold hovedet højt og bliv ved med at lede efter andre muligheder

De fleste mennesker har et drømmejob. Det er måske ikke det perfekte job, men det er noget, som de tror ville gøre dem lykkelige og tilfredse med deres arbejde. I dagens verden med konkurrenceprægede job er mange mennesker heldige bare at få en samtale til deres ønskede stilling. Og mens nogle mennesker rent faktisk får jobbet, får andre ikke engang et opkald eller en e-mail tilbage fra potentielle arbejdsgivere efter at have været igennem denne opslidende proces.

Det er ikke kun utroligt frustrerende og nedslående for disse personer, men det kan også få dem til at føle sig fortabte og usikre på, hvad de skal gøre næste gang for at få succes i fremtiden. Heldigvis er der nogle vigtige skridt, du kan tage, når du får afslag på dit drømmejob, som vil hjælpe dig på vej mod at finde en anden stilling.

Giv ikke op på dit drømmejob – søg igen, hvis du kan, eller find en lignende stilling, der passer bedre til dig

Det er altid skuffende at få afslag fra sit drømmejob. Men du må ikke give op! Der er et par ting, du kan gøre, før du kaster håndklædet i ringen.

  • Søg igen, hvis du har mulighed for det, eller sørg i det mindste for, at du har gjort alt, hvad du kan, for at forbedre dine chancer for at blive ansat til denne stilling. Hvis du ikke kan genansættes, kan du prøve at søge lignende stillinger i andre virksomheder – nogle gange handler det bare om at finde den rigtige virksomhed, der passer til dig.
  • Overvej, om der måske er bedre muligheder derude, som passer bedre til dine færdigheder og interesser end det, der var tilgængeligt, da du søgte dette bestemte job.
  • Det er også værd at overveje, om der er nogen fejl i den måde, ansøgningsprocessen foregår på – er der nogen ændringer, du kan foreslå? Lad dig ikke nøjes med “bare” at få et job – hvis det job, du ønsker, ikke er perfekt for dig, eller hvis det ikke er det, du søgte, skal du ikke begynde at arbejde der, før du er sikker på, at det er den bedste mulighed, du har.

Bevar din positive indstilling og forbliv motiveret

Alle jobsøgere har oplevet hjertesorger som følge af afslag. Det er en hård pille at sluge, når du tror, at du er kvalificeret til en stilling, og så finder ud af, at en anden har fået jobbet i stedet.

Vi vil diskutere, hvad du kan gøre for at bevare din positive holdning og forblive motiveret efter en eller to mislykkede samtaler. Den første ting er at huske, at det ikke er alle, der får alle de job, de søger. Hvis du bliver ved med at prøve, vil noget i sidste ende lykkes … hvis det er meningen! Så giv ikke op, bare fordi en mulighed ikke lykkedes; der er andre muligheder, der venter lige rundt om hjørnet!

Den anden ting er at bruge noget tid på at reflektere over, hvorfor tingene ikke gik som planlagt. Hvorfor blev du ikke ansat? Hvilken fejl begik du, som førte til, at du blev afvist? Hvis du tænker over, hvorfor intervieweren afviste dig, kan du arbejde på at undgå disse fejl og få samtaler og jobtilbud i fremtiden.

Få støtte fra familie og venner for at komme igennem denne svære tid

Ingen har nogensinde sagt, at vejen til succes er let. Faktisk vil de fleste mennesker fortælle dig, at den er fyldt med tilbageslag og skuffelser. Så hvis du for nylig er blevet afvist fra dit drømmejob, skal du ikke være bekymret, du er bestemt ikke alene.

Men hvad gør du nu? Hvordan samler du dig selv op og fortsætter med at gå videre? Her er et par tips, der kan hjælpe dig igennem denne svære tid.

For det første skal du støtte dig til din familie og dine venner. De vil være der til at lytte, når du har brug for at få luft, og de vil hjælpe dig med at holde dig positiv i disse hårde tider.

For det andet skal du holde fokus på dine mål. Det kan være let at miste det, du arbejder hen imod, af syne, når du får afslag på et job, men lad ikke dette tilbageslag stå i vejen for din fremtidige succes.

Endelig skal du huske, at det kun er et midlertidigt nederlag at få afslag. Bliv ved med at arbejde hårdt, og til sidst vil du finde det, du leder efter!

Kom videre men glem ikke hvad du har lært af denne oplevelse

Det er altid skuffende at få afslag på et job, som man virkelig gerne ville have haft. Du kan være fristet til at have ondt af dig selv, men det er vigtigt ikke at glemme de gode ting, der kom ud af din oplevelse. Her er nogle tips til, hvordan du kan komme videre.

  • Pas på dig selv – tag fri fra arbejde eller gå ud og lav noget sjovt, der kan hjælpe dig med at slappe af og få dine tanker væk fra afslaget. Jo mere udhvilet og frisk du er, når du begynder på samtaler igen, jo større chance har du for at finde et job denne gang.
  • Opgiv ikke håbet – alle får afslag nogle gange, så tro ikke, at det betyder, at der er noget galt med DIG!
  • Gør det, der virker bedst for DIG – hvis det hjælper dig at tage en pause, så gør det. Hvis du føler, at du har brug for at komme tilbage og gå til samtale, så gør det! Der er ikke to mennesker, der håndterer afslag på samme måde, så gør bare det, der virker bedst for DIG.

Det er aldrig let at håndtere afslag, men det er vigtigt at forblive positiv og motiveret i denne svære tid. Der er et par ting, du kan gøre for at komme igennem skuffelsen over at blive afvist fra dit drømmejob.

For det første skal du støtte dig til din familie og dine venner. De vil være der til at lytte, når du har brug for at få luft, og de vil hjælpe dig med at holde dig positiv i disse hårde tider.

For det andet skal du holde fokus på dine mål. Det kan være let at miste det, du arbejder hen imod, af syne, når du får afslag på et job, men lad ikke denne modgang komme i vejen for din fremtidige succes.

Endelig skal du huske, at det kun er et midlertidigt nederlag at få afslag. Bliv ved med at arbejde hårdt, og til sidst vil du finde det, du leder efter!