Odense er en by under forvandling

Odense er den tredje største by i Danmark. Det er en lille storby, lige midt i landet på øen Fyn. Byen har undergået en stor forvandling, gennem de sidste mange år. Der er blevet sløjfet en meget stor og grim vej, der førhen skar bymidten over i to halvdele. Den grimme vej er blevet til nye bygninger med beboelser, hotel, små cafeer, butikker og grønne områder. Samtidig har et storstilet projekt, bragt en letbane til byen. Letbanen går fra det ene ydreområde til det andet og gør det nemt at komme til centrum. I flere år har byen lignet et stort byggerod. Nu er den næsten færdig med byggeriet og med oprydningen, og kan igen byde borgere og turister velkommen.

H.C Andersen er til at finde igen

H.C Andersen voksede op i Odense og hans fodspor kan findes alle vegne. Helt bogstaveligt kan du følge fodspor rundt i byen og se alle de steder, der på en eller anden måde har haft en betydning i forfatterens liv. Huset som H.C Andersen voksede op i, har altid været tilgængeligt for publikum. Nu er omgivelserne omkring huset blevet moderniseret og gjort meget mere attraktive. Desuden har samlingen af bymidten, gjort huset og området omkring det, meget mere tilgængeligt og nemmere at finde.

Hold en hyggeaften på et af byens skønne hoteller

Byen byder på mange skønne hoteller. Hiv en dag ud af kalenderen og nyd aftenen på hotelværelset, benyt dig af de lækre faciliteter som hotellerne byder på. Slæng dig i de bløde møbler, læse en bog, se en film, eller spil underholdende spil på din mobiltelefon. Der er mange hoteller at vælge i mellem. I H.C Andersen kvarteret finder du både et af de ældre og et af de helt nye.

Letbanen har gjort afstandene kortere

Letbanen er den nye, nemme måde at komme rundt i Odense. Banen går fra Tarup i den ene ende og slutter i Hjallese i den anden ende. Undervejs gør den stop ved banegården, hvilket jo er meget praktisk for tilrejsende turister. Mod Hjallese stopper den ved Odeon, som er det nye kulturelle centrum, som også huser de herover nævnte hoteller. Længere ude kommer storcentrene og derefter universitetet, som også har udvidet campus betragteligt, samtidig med at bymidten blev samlet. Letbanen har så at sige gjort afstandene i byen meget mindre, både for almindelige borgere, turister og ikke mindst de studerende. Letbanen køre hvert syvende minut i dagtimerne og hvert kvarter om aftenen, så der er aldrig lang ventetid, uanset hvor du skal hen. Skal du fra det ene ydrepunkt til det andet, tager turen små 40 minutter.

Centrum er blevet samlet og større end før

Centrum af Odense har altid været defineret som området omkring rådhuspladsen. Ikke langt fra rådhuspladsen lå den brede vej, som skar byen oven i to halvdele. På den anden side af vejen lå H.C Andersens hus, en fin lille park og hele området med alle de små fredede huse. Byens opdeling gjorde det svært for turister af finde seværdighederne. Restauranter og cafeer lå der ikke mange af i selve H.C Andersen området, de lå på den anden side af vejen.

Centrum er nu blevet samlet og virker større end før. Du kan med lethed gå fra det ene sted til det andet. Om det er samlet på den rigtige måde, er der delte meninger om. Mange af de nye bygninger er meget høje og moderne. Hvilket står i skærende kontrast til de fredede små huse og området deromkring.

Gå tur i byen og nyd parkerne og cafeerne

Heldigvis er ingen af byens parker blevet berørt af alt det nye. Faktisk er der også kommet et par nye grønne pletter til. Der er aldrig ret langt til en grøn oase, uanset hvor i byen du befinder dig. Du kan nyde din medbragte mad, tage en sejltur på Odense å, eller benytte dig af en af alle de små, skønne cafeer, som der også findes rigtig mange af i byen.