Sådan giver en lektiehjælper dit barn glæden ved læring tilbage

Dette indhold er sponsoreret 

Har dit barn faglige udfordringer i skolen? Kniber det med at forstå tingene og har dit barn en følelse af ikke at kunne følge med i undervisningen? Hvis dit barn har faglige udfordringer i skolen, kan det påvirke dit barns trivsel, fordi det måske føler sig bagud i forhold til sine klassekammerater eller får ondt i maven over ikke at kunne svare på lærerens spørgsmål. Som forældre kan det være svært at hjælpe sit barn på den rigtige måde, for man har måske ikke tiden eller de pædagogiske værktøjerne til at hjælpe. Men det er her en lektiehjælper kan komme ind i billedet, som kan give dit barn målrettet undervisning i de fag, hvor det har udfordringer.

Hvordan fungerer lektiehjælp?

En lektiehjælper hjælper dit barn med de lektier det har for og går i dybden med det, dit barn har behov for. Hvis dit barn har svært ved matematikken, får det matematik hjælp af lektiehjælperen. En lektiehjælper kan komme for eksempel en gang om ugen af to timers varighed og har tilrettelagt et undervisningsforløb, der sætter ind der, hvor det barn har brug for det. Lektiehjælperne tager sig den tid, det kræver at hjælpe dit barn, og sætter sig ind i, hvordan dit barn lærer bedst. Undervisningen handler ikke om, hvor mange opgaver, der bliver lavet, men derimod om dit barn forstår tingene og om det får noget ud af undervisningsmetoderne. 

Fordele ved lektiehjælp

Ethvert barn er forskelligt og derfor har børn også forskellige læringsstile. Det kan være dit barn bedst lærer mens det bruger kroppen eller at der bliver læst højt, i modsætning til i skolen, hvor man måske sidder ned og læser meget. Her kan lektiehjælperen tilpasse undervisningen, så dit barn lærer bedst. Lektiehjælperen har også mulighed for at tilpasse undervisningen så dit barn får opgaver, der øver de områder, hvor det kniber med at forstå tingene. Hvis det for eksempel er svært at dividere, vil lektiehjælperen fokusere på opgaver, hvor man skal dividere og forsøge at forklare, hvordan man dividerer, på en måde dit barn forstår. 

Dygtige lektiehjælpere 

En dygtige lektiehjælper vil kunne give følelsen af at kunne følge med tilbage til dit barn og dermed give glæden ved at gå i skole tilbage. Men for at en lektiehjælper kan styrke fagligeheden, er det også vigtigt, at det er en person, dit barn kan lide. Måske har de samme interesser, som kan inddrages i undervisningen, hvilket kan give dem et specielt bånd. Dit barns lektiehjælper er også en person, der brænder for at højne dit barns faglige niveau, og vil gøre alt for at understøtte og bakke op om dit barns udvikling.