Hvad er et teambuilding event? Sådan kan et teambuilding event styrke sammenholdet i firmaet

Teambuilding er oprindeligt et engelsk begreb, som dækker en proces og de tiltag som en arbejdsgiver tager for at skabe bedre og stærkere relationer mellem medarbejdere og ledelse. Det er nemlig bevist at mere samvær og bedre motivation på arbejdspladsen leder til bedre resultater i de danske virksomheder. 

Hvad er et godt teambuilding event?

Der er lige som at sige; hvad er god mad? Det er selvfølgelig stor på forskel på hvad forskellige arbejdspladser mener er et godt teambuilding event og det kan også variere fra år til år, hvad man har lyst til i virksomheden. Det er nogle events i de danske firmaer som i princippet er obligatoriske at have hver år, for eksempel en julefrokost. 

De mest givende og udviklende teambuildings event går ud på at medarbejderne i firmaer skal nå et fælles mål, dette for at træne samarbejde. 

Hvor finder man et godt teambuilding event?

I dag findes det virksomheder der kun beskæftiger sig at opsætte et events til firmaer, både events der foregår under en lidt længere tid og events der varer for eksempel en eftermiddag. Du kan finde disse virksomheder gennem at for eksempel søge efter dem på Google.

Som ledere kan du også vælge at tænke ud af boksen, lige som Norh ApS gjorde i 2017. Norh er en låsesmed i København der tilbyder låsesmed og sikkerhedsydelser, i 2017 havde Norh 10 ansatte tekniker i alt. Medarbejderne og ledelsen i firmaer fandt fælles frem til at de gerne ville gøre noget usædvanligt denne sommer og fandt så frem til at de sammen skulle prøve at bestige Mont Blanc i Nord Italien.

Det perfekte teambuilding event for Norh 

For Norh så blev dette teambuilding event til det perfekte event for firmaet, medarbejderne i virksomheden begynde at mødes også de frie timer i døgnet, for at træne sammen og selvfølgelig blev det her også drøftet arbejde og arbejders relaterede idéer. Idéer som i fremtiden skaber mere omsætning til Norh. Turen til Mont Blanc endende i succes og i dag snakker kollegaerne stadigt om rejsen dertil, selvom at de ikke nåede toppen. Efter turen kom alle tættere på hinanden og planen er nu, at lave et nyt forsøg til at nå til toppen i 2021.