5 grunde til ikke at misse landsstævne

Hvis du endnu ikke har prøvet at opleve et landsstævne på nærmeste hånd, er det måske på tide, at du får købt dig en billet, så du kan komme helt tæt på det næste. 

Landsstævnet er en tilbagevendende begivenhed, der bliver afholdt hvert fjerde år, og som arrangeres af DGI og DDS. Sidste arrangement blev afholdt i Aalborg tilbage i 2017, mens det næste kommer til at foregå i Svendborg i 2021. 

Hvis du har gået med tankerne om at prøve at købe en billet, men stadig ikke er helt overbevist om, at du skal bruge dine kostbare sommerdage på det, kommer vi her med fem gode grunde til at købe en billet til netop landsstævnet.

De bedste fra hele landet

Først og fremmest kommer du til at opleve de bedste gymnaster fra hele landet, som alle har forberedt sig med et brag af et show. Landsstævnet er noget af det største, du kan optræde ved som gymnast herhjemme i Danmark, så det er en stor dag for rigtig mange gymnaster landet over.

Der er mange, mange tusinde deltagere, hvilket også gør det muligt for holdene at lave nogle i særdeleshed flotte optrædener. Så hvis du kan lide show, lys, lyd og effekter samt gymnastik i topklasse, er det et perfekt arrangement for dig at deltage i.

Det største gymnastikevent på året

Derudover er det også, målt på antallet af deltagere, det største gymnastikevent herhjemme. Der kommer rigtig mange deltagere, og måske endda endnu flere tilskuere. Det hører efterhånden til sjældenhederne, at der kommer under 25.000 deltagere. Og dertil skal så lægges tilskuerne.

Derfor er det også nødvendigt for værtsbyerne at skulle inkludere hele byen, for ikke at sige hele omegnen, for at få arrangementet til at glide uden problemer. Der er mange mennesker, der skal huses, og værtsbyerne vil være som forvandlet, da arrangementet ikke blot varer en enkelt dag, men derimod løber over hele fire dage. 

Vær selv med til at gøre en forskel

Du har også muligheden for selv at være med til at gøre en forskel, hvis det er noget, du har interesse i. Landsstævnet kan kun blive en realitet hvert fjerde år på grund af de mange frivillige mennesker, der hjælper til. Så hvis du har lyst, kan du da undersøge mulighederne for at blive frivillig ved arrangementet eller gennem en af foreningerne, der deltager i arrangementet.

Der er altid nogen, der kan bruge et ekstra sæt hænder til et eller andet, så hvis du gerne vil være en aktiv del af stævnet, men ikke har evnerne til at gå på gulvet, kan der stadig være brug for dig andre steder.

Mange andre tilbud

Hvis du ikke er til gymnastik, er der stadig mange andre tilbud og sportsgrene repræsenteret ved landsstævnet. Selvom det primære fokus vil være på gymnastik, er sportsgrene som fodbold, håndbold, løb og cykling. Der skal i Svendborg 2021 være fokus på breddesporten, og så er der et ønske om at inddrage musik- og teaterforeninger, så det bliver et arrangement for hele befolkningen og ikke bare de gymnastik interesserede. 

Så du skal ikke tro, at landsstævnet kun er for gymnastikforeningerne. Det er også for dig, der aldrig har interesseret dig for gymnastik, men som stadig er en stor fan af sport.

Mulighed for at møde nye mennesker og gamle venner

Og så har du naturligvis mulighed for at møde en masse nye mennesker samt gamle venner, som du måske ikke har set i mange år.Har du eksempelvis gået på højskole eller gymnastikefterskole i dine yngre dage, kan der være gode chancer for at møde gamle skolekammerater til et arrangement som dette, der har det med at samle alle nye og gamle elever fra nær og fjern.