Afholdelse af arrangementer – 5 gode råd

Skal du snart holde dit eget stævne eller arrangement, eller går du bare og drømmer om det, kan det være, at du har brug for lidt hjælp til at få detaljerne på plads. Her giver vi dig et par tips til, hvordan du får sådan et arrangement til at gå så godt som overhovedet muligt.

Toiletfaciliteter

Først og fremmest er det vigtigt, at der er gode toiletfaciliteter, uanset hvilken form for arrangement, du skal stå i spidsen for. Vi har jo nu engang brug for at komme på toilettet engang imellem, og det er uanset om vi er til et sportsarrangement, en koncert eller et foredrag. 

Så hvis der ikke er toiletter i den bygning, du måske har lejet til formålet, er det en god ide at få lejet et par toiletvogne, så der er gode muligheder for dine gæster eller deltagere til at kunne komme på toilettet. 

Forplejning

Dernæst skal der selvfølgelig være forplejning til deltagerne. Det behøver ikke nødvendigvis være gratis, men der skal i hvert fald bare være et sted, hvor de kan købe sig en sodavand, en øl eller bare en flaske vand. Det kan også være, du vil dele vand ud gratis, hvilket også kan være en mulighed.

Det giver dig også en mulighed for at tjene lidt penge ved arrangementet, da folk som regel ikke er blege for at svinge kortet til sådanne begivenheder, når der er mulighed for det. 

Mad på grillen

Hvis det skal være muligt at kunne få noget at spise til dit arrangement, kan du jo overveje at tænde op i grillen. Her kan folk eventuelt selv have kød med, eller du kan sælge burgere og pølser til de sultne deltagere, hvis du har lyst til det. Ved selv at tænde op for grillen har du en god mulighed for hele tiden at styre, hvor meget der bliver lavet, og om der skal tages hul på den næste pakke oksekød eller pølser.

Derudover koster det ikke særlig meget at holde gang i et par grille under sådan et arrangement, og der skal bare være en enkelt eller to-tre personer til at stå og styre det. Varer arrangementet en hel dag, er det i hvert fald en god ide at overveje at have en grill eller to kørende, så der er en mulighed for at få noget mad indenbords i løbet af dagen.

Gode parkeringsmuligheder

Og så er det også vigtigt, at det er nemt og gnidningsfrit for dine deltagere eller gæster at komme til at parkere. Der er rigtig mange arrangementer, der begår den fejl, at de fejlvurderer antallet af biler, der kommer til at dukke op på dagen, og når arrangementet så endelig finder sted, mangler der parkeringspladser til flere hundrede biler. 

Så sørg for at holde dit arrangement et sted, hvor der er rigtig gode parkeringsforhold. Der må hellere være lidt for mange parkeringspladser, end der må mangle nogen. Ved at have parkeringspladser nok, undgår ud også, at folk holder alle mulige sjove steder, hvor de ender med at holde mere i vejen for andre. 

Styr på detaljerne

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at have styr på alle detaljerne. Der skal være ansvarlige for alle opgaverne, og alle opgaverne skal gerne være skrevet ned, så der er helt styr på, hvem der står i spidsen for hvad. Hvem dækker borde, hvem tager imod deltagere eller gæsterne, hvem skal rydde op bagefter og så videre.Tit er det de mindste ting, der kan være anledning til megen stress og store problemer på sådanne dage. Og problemer skulle du jo gerne helst undgå på sådan en stor dag. Så få det hele skrevet ned og indøvet, så alle de, der er med til at arrangere dagen, ved helt præcist, hvad de skal foretage sig.