Sådan sikrer du dig sikker transport til idræts stævner

Skal du til stævne i den nærmeste fremtid, kan det være, at du allerede nu tænker over, hvordan du nemmest og hurtigst kan komme frem og tilbage fra din bopæl og til stævnet. Vi har her kigget nærmere på, hvilke muligheder du har, og hvordan du både mest sikkert og billigst kan sikre dig transportmuligheder til og fra arrangementet.

Kør selv og kom nemmere frem og tilbage

Den mest oplagte mulighed er jo at køre selv frem og tilbage. På den måde er det også mest sandsynligt, at du kommer frem til tiden, da det kun er dig selv, du er afhængig af. Du skal ikke vente på andre personer. 


Ved at køre selv kan du også køre direkte efter stævnet og dermed har du så lidt spildtid som overhovedet muligt. Du er ikke afhængig af en anden chauffør, og du kan køre, når du selv har lyst og er klar. Så hvis du har din egen bil, kan det være det mest optimale at køre alene i den frem og tilbage. Men det er dog ikke nødvendigvis den billigste løsning.

Husk at have autohjælp

Dog er det utroligt vigtigt, at du har et abonnement på autohjælp, hvis du vælger at køre selv. Ellers kan det blive meget svært at komme frem til tiden, hvis der skulle ske et uheld undervejs. Med autohjælp er du altid på den sikre side, og hvis problemet ikke kan afhjælpes på stedet, er der mulighed for at få et lift videre med autohjælp.

Så selvom det kan virke som en irriterende udgift i budgettet, ville det jo også være ærgerligt at holde der midt på Storebæltsbroen og ikke kunne komme videre, med få timer til at starten går.

Arranger kørsel med andre og spar penge

Hvis du gerne vil spare så mange penge som overhovedet muligt, kan du jo arrangere at køre flere i en bil. Er du på et hold, hvor I selv skal stå for transporten, er det jo billigere for dig i benzin og broafgifter at køre 4-5 personer i en bil frem for at I hver især skal køre i hver jeres bil.

Kører du alene, skal du selv betale alle udgifterne undervejs. Men kører du flere, har du mulighed for at skære den regning op i flere dele, så du kun skal betale en brøkdel. 

Kør med de andre i bus og få en hyggeligere tur

Er I et helt hold, der skal til stævne sammen, kan det også være en mulighed at leje en bus til formålet. Det kan være halvdyrt at leje en bus, men det giver også bare et andet sammenhold og en anden kampgejst at rejse til stævnet sammen med alle de andre. På den måde er I sammen hele dagen og kan være med til at forberede hinanden undervejs på turen.

Så har I mulighed for at arrangere en bus til at køre jer, er det helt klart den mest hyggelige løsning. Plus at det giver holdet mulighed for at få øvet og husket på de sidste ting, da I kan udnytte hele busturen frem til stævnet, hvilket ikke ville have været en mulighed, hvis I skulle køre i hver jeres bil.

Alternative transportmuligheder

Er der ikke nogen af de første forslag, der passer til dig, er der jo også et par alternative transportmuligheder, som du kan vælge at kaste dig over, hvis det er nødvendigt.

Du kan jo først og fremmest overveje at tage offentlig transport. Selvom du måske skal til den anden ende af landet, er der gode chancer for at kunne komme frem med tog og bus. Det kan dog være halvdyrt at købe togbilletter tværs over landet, men hvis du ikke har nogle alternativer, er det jo bare sådan, det må være.Du kan også vælge at få et lift med en tjeneste som GoMore. Det er samkørsels-tjeneste, hvor du kan være heldig at finde et lift fra din by til lige netop den by, hvor stævnet skal finde sted for en brøkdel af prisen på en togbillet.