Bedre mobilsignal ved store stævner – 4 effektive tips

Skal du snart til et stort stævne eller sportsevent, kan det være, du har brug for at have godt signal på din mobil. Uanset om du er medarrangør, deltager eller publikum kan god dækning og et godt signal være vigtigt for dig. 

Derfor kommer vi her med et par tips til, hvad du kan gøre for at få det bedst mulige signal på din mobiltelefon under et større sportsstævne. 

Pres på mobilnettet

Det burde ikke komme som nogen overraskelse, at det kan være en udfordring at få godt signal eller god dækning på sin mobil under et stort stævne. Hvis stævnet bliver afholdt i omgivelser, hvor dækningen i forvejen ikke er så god, kan flere tusinde mennesker, der pludselig valfarter til stedet som enten deltagere eller publikum, godt være med til at presse et, i forvejen, belastet netværk.

Alle har jo mobiltelefoner på sig i dag, og langt de fleste bruger den mange gange i timen til enten at skrive, ringe eller bare at surfe. Derfor skal der ikke meget til, før at et presset netværk får det svært ved at servicere de mange tusinde mennesker, der pludselig kobler sig på. 

Medbring en god telefon samt en back-up

Det først tip er at medbringe en nyere telefon, så du er sikker på, at din mobil er udstyret med den bedste antenne på markedet. Gamle telefoner er udstyret med ældre antenner, som ikke er lige så stærke som de antenner, der bliver sat i de nyere telefoner. Så en gammel mobil med en gammel eller svag antenne vil have svært ved at klare sig på et presset netværk, hvorimod en stærk mobil med en stærk antenne vil have det nemmere.

Og så er det en god idé at have en mobil med som back-up, hvis din nuværende skulle stå af. Det kan jo være, du kommer til at tabe den, og så er det begrænset med mennesker, du kan få kontakt til telefonisk, hvis du ikke har en back-up med.

Prøv et andet SIM-kort fra en anden udbyder

Der er flere forskellige mobilnetværk i Danmark. Og de dækker ikke alle sammen lige meget af landet. Derfor er der en risiko for, at det netværk, du er på via din udbyder, ikke dækker lige så godt i det område, stævnet bliver afholdt i, som et af de øvrige netværk gør.

Så derfor kan det være en god idé at have et andet SIM-kort til rådighed, som er tilmeldt et andet firma, der ikke anvender samme netværk som dit nuværende SIM-kort. 

Tjek på forhånd hvilket net der giver den bedste dækning i området

Hvis du gerne vil være på den sikre side, kan det være en god idé at tjekke op på dækningen i området på forhånd. Det kan du gøre via et dækningskort, hvor du kan se, hvordan de tre forskellige netværk dækker rundt omkring i landet. På den måde kan du allerede hjemmefra se, om du er på et netværk, der har god eller dårlig dækning i området ved og omkring stævnet.

Hvis du er på et netværk, der klarer sig dårligt i det område, har du dermed bedre tid til at finde en alternativ løsning, hvis du tjekker op på dette hjemmefra i stedet for at vente med at se, hvordan netværket og dit signal klarer sig, når du først kommer frem.

Intet der virker?

Hvis der ikke er noget der virker, og du bare har dårlig dækning, uanset hvad du gør, anbefaler vi følgende små tips:

  • Bevæg dig rundt i området for at finde det bedste signal
  • Hold anderledes på mobilen da du ved et uheld kan dække for antennen

Lån en anden telefon