Årets shopping-event Black Friday nærmer sig – Sådan forbereder du dig

Black Friday er på vej, og dagen forventes også i år at blive den største handelsdag – både i butikker og online. Som forbruger kan det betale sig at forberede sig lidt på den store handelsdag. Du kan spare rigtigt mange penge, hvis du handler fornuftigt på dagen, men du skal også være vågen i forhold til at vurdere, om tilbuddene reelt er så god tilbud som de fremstår, eller om forhandlerne har været lidt kreative med prissætningen.

Undersøg priser på dine ønsker i god tid før Black Friday

De seneste par år har der været undersøgelser der viser, at nogle butikker sætter priserne op lidt tid før Black Friday, så de kan reklamere med ekstra store besparelser på dagen. For at gardere dig mod dette kan du med fordel skabe dig et godt overblik over priserne i god tid op til Black Friday, så du kan få et mere reelt billede af den konkrete besparelse du opnår.

De fleste butikker ved dog godt, at det kan være farligt at sætte priser på denne måde, så derfor er det heldigvis også de fleste butikker, der er ærlige omkring besparelserne.

Black Friday er kæmpestort ikke blot i Danmark, men også resten af verden. Du kan altså også sagtens finde skarpe til Black Friday i Norge eller resten af verden for den sags skyld.

Black Friday, Black Week eller Black November?

Man skal være forberedt på lidt af hvert i forbindelse med Black Friday. Butikkerne forsøger også hele tiden at være et skridt foran sine konkurrenter, så derfor kan man godt regne med at Black Friday i Danmark ikke nødvendigvis kun bliver én dag.

Forrige år udvidede mange butikker begivenheden til at være Black Weekend. Så var det altså ikke kun fredag – men hele weekenden. Sidste år gik nogle butikker så endnu længere og holdt Black November. Altså en hel måned med de gode tilbud. Det er som om det skal være mere og mere vildt, og butikker forsøger at overgå hinanden både med besparelser og hvor længe man har Black Friday-tilbud. 

Det bliver spændende at se, hvordan det hele kommer til at udfolde sig her i 2019. Mange mener at konceptet bliver udvandet ved alle udvidelserne, og der var da også mange butikker der meldte om faldende salg i 2018 i forhold til 2017 på Black Friday. Det er måske ikke så overraskende enddag, når alle har haft bedre tid til at udnytte de gode tilbud før selv Black Friday.

For butikkerne markerer Black Friday for alvor at julehandelen er i gang. I år falder Black Friday først d. 29. november, så hvis der bare holdes Black Weekend eller Black Week kommer vi altså helt ind i december med besparelserne.

Få mere julegave for pengene

Mange udnytter Black Friday til at give ekstra gode julegaver. De gode tilbud benyttes generelt ikke til at spare penge på gaverne, men snarere til at give større og bedre gaver for de samme penge. Få derfor familiens julegaveønsker i god tid, så du også måske kan give dobbelt så gode julegaver som normalt, uden det behøver at koste mere.