Dette skal der være styr på til havefesten

Når der skal holdes fester til lidt større mærkedage som rund fødselsdag eller studenterfest, så falder valget ofte på at der skal holdes et brag af en havefest. I denne artikel ser vi nærmere på de praktiske ting du altid skal have styr på til festen.

Gode rammer til festen med et stort havetelt

Det er vigtigt at have god plads. Man kan nemt undervurdere hvor meget plads man egentlig har brug for, fordi man ikke har tænkt på alt det der skal være plads til i løbet af festen.

Først og fremmest skal der være plads til at alle gæsterne kan sidde ned under spisningen. Der er ikke noget værre end at sidde som sild i en tønde, hvor man næsten ikke kan komme ud fra og indtil sin plads. Derudover skal der være plads til maden. Sidst men ikke mindst skal man have i tankerne, at gæsterne måske kunne tænke sig at danse, når man kommer lidt henad aftenen. Nogle gange kan bare rykke nogle borde sammen og på den måde skabe lidt plads, men det mest optimale er at have styr på den ekstra plads helt fra start.

Det er ikke alle der har nemt ved at klare opsætningen af et stort havetelt selv, så her kan man eventuel indhente 3 tilbud på opsætningen. Så kan du også spare lidt penge ved at vælge den billigste løsning.

Test musikken inden festen starter

Sørg for at få afprøvet musikken inden festen går i gang. Der skal være musik til en god fest, og endnu bedre er det, hvis der er mulighed for at gæsterne selv kan have indflydelse på, hvilken musik der spilles. Der kan eventuelt afspilles fra en iPad eller computer, hvor gæsterne selv kan skifte.

Hav gerne et sæt ekstra højtalere klar, da det ikke sjældent sker, at gæsterne bliver lidt for kåde og skruer så højt op for musikken at højtalerne står af. Så er det rart at have et sæt i reserve.

God mad er vigtigt for gæsternes oplevelse af festen

Man vil jo altid gerne holde en god fest, som gæsterne husker og taler positivt om efterfølgende. For at sikre en god oplevelse kan det betale sig at være særligt opmærksom på at servere god mad. Det er ofte maden folk snakker om bagefter.

Hvordan kan man så sikre sig at maden er god? Ofte bestilles mad til havefester udefra. Spørg venner og bekendte i god tid om de har haft gode erfaringer med mad ud af huset. Det giver mulighed for at sortere nogle fra, som ikke leverer noget mad, der lever op til forventningerne. Der er selvfølgelig forskel på hvordan forskellige mennesker oplevere den samme mad, men ofte er det de samme steder man hører positivt om, mens nogle steder igen og igen efterlader skuffende indtryk.

Vi håber at ovenstående råd kan hjælpe dig lidt på vej til at holde et brag af en havefest.