Husker du af slappe af? 

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Dagligdagen byder på mange aktiviteter for de fleste, og når vi kommer til weekenden, er den også hurtigt booket op. Der er sportsstævner, fødselsdage og andre sociale aktiviteter, som vi ikke har tid til i hverdagen. Men det er også vigtigt at bruge weekenden til at lade op til endnu en travl uge, hvor den igen står på arbejde, træning og hverdag. 

Hyggelige pauser i hverdagen

Hverdagene ligner ofte hinanden. Om du går i skole eller arbejder, så kan dagene hurtig blive lidt ensformige og rutineprægede. Derfor er det sundt for din krop og sind at finde små, hyggelige aktiviteter, som du giver dig glæde selv på en almindelig kold gråvejrsdag. 

I hverdagene kan du for eksempel fylde din eftermiddag og aften med en sjov sportsgren. Det fede ved at gå til en fast sport en gang om ugen er, at du bliver en del af et fællesskab uden for arbejde og skole, samt du får rørt dig og dermed udskiller endorfiner, som er lykkehormoner. Det er faktisk sundt for både kroppen og sjælen at få plads til lidt motion i hverdagen. 

Weekendaktiviteter

Det kan være svært faktisk at finde tid til at slappe af i weekenden. Det er oftest her, hvor alt det, du ikke har tid til i hverdagen, hober sig op. Manges weekender går for eksempel med familiebesøg, at løbe ærinder eller mødes til sportsturneringer. For at komme ned i gear, kan du for eksempel:

  • Reservere en weekend til at lave ingenting
  • Tage på naturoplevelser og lade hjernen slappe af
  • Læse en bog eller lytte til lydbog 
  • Løbe eller gå en lang tur

Det kan kræve øvelse at fokusere på at slappe af i weekenden. Måske virker det fjernt for dig at sidde stille længere tid ad gangen, derfor kan en gåtur i skoven, hvor du bare lytter til fuglene være en mulighed for at komme ned i gear. Men nogle gange er det også rart bare at slappe af i sofaen og lade op med sjov underholdning.

At slappe af med motion

Motion er super sundt for kroppen og sjælen. Derfor er det også smart at dyrke motion både i hverdagen og i weekenderne for at holde energien høj og give din hjerne en pause. Når du dyrker motion afstresser hjernen nemlig, og på den måde får du overskud frem igen. 

Holdtræning kan for eksempel være hyggeligt og sjovt, fordi du er en del af et socialt fællesskab, samtidig med at du får rørt kroppen. Det vigtigste er, at du finder en måde at få afslappet kroppen på, så den er klar til hverdagens opgaver med overskud.