Oplev Andalusien helt tæt på

I årtier har Spanien været en af favoritdestinationerne, når danskerne tager på ferie. Spanien er et stort land, der har masser af skønne rejsemål for både familier, par og singler. Andalusien er en region i det sydlige Spanien kendt for sine skønne badestrande, fantastiske byer og bjerge samt ikke mindst masser af flamenco. Bliv klogere på regionen og læs videre her.

Andalusien er en af de mest kendte regioner i Spanien kendt for sine skønne, historiske byer, kystlinjen Costa del Sol og ikke mindst flamenco. Det er en af de områder, som har flest oplevelser at byde på, uanset om du er til by- eller bjergvandring, sommer og sol, strand eller dans. 

Byer der emmer af liv

Andalusien er hjemsted for flere af de mest historiske byer i Spanien. Sevilla er den største by i området, og udover at have ikke bare et, men hele to fodboldhold, der hører til i den bedste spanske liga, så kan du også gå på opdagelse i de smukke katedraler, se fantastiske flamenco optrædener, samt sejle op og ned ad floden Guadalquivir i en flodbåd. 

Længere mod øst ligger Granada, der huser den historiske borg fra maurernes tid, Alhambra, og som dermed er et fantastisk sted for alle historieinteresserede. Er du mere til sol og strand, så ligger Malaga mod syd ud mod kysten. Det er en oplagt feriedestination for alle, der ønsker en brunere kulør til vinteren. Samtidig er det enkelt at tage dertil, og du kan således finde billige flybilletter til Malaga, der kan stille din rejselyst. 

Tag et smut ud i de naturskønne områder

Lige syd for Granada ligger Sierra Nevada, en bjergkæde med nogle af de højeste tinder i Spanien. Her er der gode muligheder for at vandre helt op i tre kilometers højde, hvor et af Europas højeste bjergpas ligger. Du kan altså også tage din mountainbike herop og nyde udsigten på blot et par timers cykeltur. 

Det er også her, du finder den skønne skisportsby Pradollano, som hvert år bliver besøgt i massevis af skihungrende spaniere. Det er de færreste, der ved, at Spanien også er et sted, man står på ski, og hvis du vil opleve både ski og strand på samme dag, så kan du snildt gøre det her. 

Andalusien har altså lidt af det hele, og det er let at spendere en uge eller to i området uden at komme til at kede sig. Og det er hele året rundt.