Oplev Rom i sommeren – en guide

Dette indhold er sponsoreret

Hovedstaden i Italien, Rom, byder på en masse forskellige oplevelser for enhver smag. Byen er især kendt for sin særlige historie, som strækker sig mange århundreder tilbage. Derudover byder Rom også på masser af shoppingmuligheder, lækre restauranter og caféer samt et pulserende natteliv. På den måde er der altså gode muligheder for at kombinere historie og kultur med lækre madoplevelser og gode shoppingmuligheder. Læs med her og få en kort guide til, hvordan man får mest ud af at besøge Rom i sommeren, og hvad man med fordel kan besøge.

Vatikanstaten – en unik oplevelse 

Vatikanstaten er et af de mest unikke steder, man kan besøge, og hver dag sælges der entrébilletter i massevis. Man kan med fordel købe billetter hjemmefra – eller undersøge, hvordan man gør, så man er forberedt, inden man påtænker et besøg. Der er nemlig ofte lange køer af turister, der dagligt ønsker at besøge den historiske skat, og det er heller ikke uden grund. Besök här og bliv klogere på, hvordan man kan få fat i billetterne. Vatikanstaten er noget helt særligt, da det er en stat i sig selv, selvom Vatikanstaten altså er placeret midt i Rom. Det er også i Vatikanstaten, at paven bor, og af og til viser paven sig for turisterne, hvis man er heldig. Det er dog meget sjældent. Derudover er der masser af historie og kultur at opleve i Vatikanstaten. Man kan eksempelvis besøge den smukke Peterskirke, som er en af verdens største kirker. Her kan man blandt andet se Michelangelos skulptur, Pave Jule II, som er et af de mest berømte værker i Vatikanet. Udover Peterskirken kan man også besøge Vatikanmuseet, hvor der blandt andet er udstillet værker af Rafael og Leonardo da Vinci. I Vatikanstaten ligger der desuden det berømte Sixtinske Kapel, hvor man blandt andet kan se Michelangelos flotte og historiske fresker på loftet. På Piazza San Pietro kan man desuden nyde den smukke udsigt over Peterskirkens tage, eller man kan tage et ophold på selve pladsen foran Peterskirken, hvor man kan nyde en madpakke eller lidt koldt at drikke. Man kan også vælge at besøge en af de mange restauranter eller caféer, der er placeret i området omkring Vatikanstaten. Der er nemlig stor chance for, at man er sulten eller tørstig, når man forlader attraktionerne omkring Vatikanstaten, da man kan få rigtig mange timer til at gå der. 

Det historiske Colosseum

Colosseum i Rom er også et besøgværd, da det er et af de mest berømte bygningsværker fra oldtiden. Det blev bygget i årene 72-80 e.Kr. af kejser Vespasian og stod færdigt under hans søn Titus’ styre. Colosseum blev bygget på en grund, der tidligere havde huset Domus Aurea, en paladsbygning, som Nero havde rejst til minde om sig selv. Colosseum blev bygget med fire etager. På de to øverste etager var der siddepladser til over 55.000 tilskuere. De to nederste etager bestod af arkader, hvor der også var plads til tilskuere. På den fjerde etage var der en række smallere vinduesåbninger, som gjorde det muligt for lyset at trænge ind i selve arenaen. Colosseum blev opfattet som et vidnesbyrd på den romerske magt og styrke. Det fungerede blandt andet som arena for gladiatorkampe og andre offentlige forestillinger. I dag er Colosseum et af verdens mest besøgte monumenter, og det er et af Italiens nationalsymboler. Ligesom det var tilfældet med Vatikanstaten, kan man med fordel sætte en del timer af, hvis man påtænker at besøge Colosseum. Det er kæmpestort, og man kan få mange timer til at gå med en eller uden en guide. Der er også placeret en lang række restauranter og caféer omkring Colosseum, og det er derfor også nemt at få lidt koldt eller varmt at drikke, hvis man trænger til det. 

Shopping og restauranter i Rom 

Rom er en af de mest populære rejsemål for danskerne, og det er ikke uden grund. Byen bugner af seværdigheder, shoppingmuligheder og lækre restauranter. Man kan finde alt fra luksusdesignertøj til vintagefund i Roms mange butikker. Hvis man er på udkig efter et godt sted at spise, er der også et bredt og lækkert udvalg. Man går sjældent galt i byen med italiensk mad. Nogle af de mest populære restauranter i Rom er Da Ivo, Antica Pesa, La Pergola, Il Buco og Zuma.