Udforsk musikken

Dette indhold er sponsoreret

Går du og overvejer at lære at spille på et instrument? Eller elsker du måske at synge, og drømmer om at blive endnu bedre? I så fald kan du modtage musikundervisning mange steder rundt omkring i Danmark – både fysisk og online og derigennem få startet på at øve dig. De fleste online hjemmesider tilbyder endda musikundervisning helt gratis, så der er faktisk ingen undskyldning for ikke at begynde at udforske musikken. Nedenfor finder du lidt musikteori, som du kan tage med dig, inden du påbegynder din musikundervisning. 

Musikteori

Musikteori er et meget bredt begreb, der dækker over en bred vifte af begreber. Musikteori har en lang historie og flere emner, som er spændende at dykke ned i. Der er slet ikke tid til at dykke ned i det hele her og nu, da der er nok stof til at udfylde en hel universitetsuddannelse i musikteori. Derfor kan du her læse om én af de vigtigste regler og teorier, som er gode at kunne, hvis man vil forstå den vestlige verdens musik, og særligt hvis du vil lære at spille et instrument. Det omhandler nemlig akkorder. 

Hvad er en akkord?

En akkord opstår, når flere forskellige toner klinger samtidigt. Der skal være mindst tre forskellige toner (selvom man inden for powerakkorder kun har to toner). Akkorder er oftest bygget op af tertsstabler – som altså er en gruppe af toner med tertsintervaller imellem sig. Der kan være er en stor eller lille terts imellem de enkelte toner. 

Alle sange består helt basalt af en melodi og nogle akkorder. Akkorderne ledsager altså melodien – på den måde, at de farver og understøtter den. Dur- og mol-akkorder er de mest normale akkorder. Faktisk er disse akkordtyper de to grundlæggende akkordtyper, som det meste musik er bygget op omkring. 

Privatundervisning

Privatundervisning i musikteori er en mulighed for dig, der ønsker en god og tryg måde at lære mere om de grundlæggende teorier bag musikken. Her er der stort potentiale for, at lære en masse, da underviseren udelukkende har fokus på dig. De fleste undervisere har alle flere års erfaring (blandt andet gennem uddannelse i eksempelvis musikvidenskab), og kan undervise personer i alle aldre og på alle niveauer. Det er derfor muligt for alle at lære en masse færdigheder inden for musikteori.