Hvorfor har blockchain-teknologi allerede har en betydelig indflydelse på servicesektoren i 2021?

Mange personer tænker på Bitcoin, når de tænker på blockchain. Mens de to ting naturligvis hænger sammen, hænger blockchain også sammen med andre nytænkende metoder indenfor servicesektoren. Store hajer som fx TUI benytter allerede blockchain-teknologi, og det kan du læse mere om nedenfor. 

Hvad er blockchain?

Før vi dykker helt ned i hvordan blockchain allerede bruges i servicesektoren, er det vigtigt at gennemgå hvad der er tale om. Blockchain er mest af alt kendt på grund af Bitcoin. 

Blockchain kan beskrives som en database, hvor al data opbevares på et blockchain-netværk. Navnet blockchain hænger sammen med at data bliver opbevaret på en kæde af blokke. De personer, der downloader det program, bidrager med computerstyrke til systemet. Med andre ord ligger data på et netværk med millioner computere, der sørger for at kontrollere at der er tale om korrekte data. På den måde sikres det at det er tæt på umuligt at en computer kan snyde netværket. 

Teknologien er basen for systemer som fx Bitcoin Prime, så der kan handles med kryptovalutaer. Men blockchain kan også benyttes til andre formål, som altså bliver gennemgået nedenfor. 

Blockchain bruges til sikre betalinger 

Blockchain kan benyttes i hotelindustrien, og andre servicesektorer til sikre betalinger. Den transparente, gebyrfri betalingsmetode kan sikre såvel forbrugere som forretninger sikrer metoder til indbetaling og udbetaling. Ikke alene er det fordelagtigt til at spare penge på gebyrer, det kan også potentielt bidrage til at vise virksomheder kan reducere priserne. Det vil naturligvis være til fordel for forbrugerne. 

Teknologien forbedrer loyalitetsprogrammer

Hoteller, flyselskaber, supermarkeder og andre forretninger kører en form for loyalitetsprogrammer. Det kan blive nemmere med blockchain teknologi, der kan bidrage til at få loyale kunder. 

Blockchain bidrager til at loyalitetsprogrammer bliver simplificerede, og brugere kan nemmere få adgang til deres point samt indløse dem. Desuden kan belønninger distribueres frem digitale tokens med blockchain. Ikke alene byder det på sikkerhedsmæssige fordele, det kan også reducere bedrageri med loyalitetsprogrammerne. 

Blockchain undgår at din kuffert forsvinder

Flyselskaber og lufthave gør allerede brug af blockchain til at spore bagage. Typisk skal kufferter igennem mange rullebånd undervejs på rejsen, og det kan føre til logistiske problemer. Ikke overraskende fører det til mange mistede kufferter, tabte penge, og ekstra arbejde. 

Faktisk siges det at omkring 6 ud af 1000 indtjekkede kufferter forsvinder. Det koster flyselskaberne op til 14,4 milliarder kroner hvert år, og problemet er størst i Europa. På de europæiske flyvninger forsvinder 8 ud af hver 1000 kufferter, og her kommer blockchain ind i billedet. Den moderne teknologi kan give forskellige virksomheder mulighed for nemt at dele data, og det kan gøre det nemmere at sørge for at kufferten transporteres sikkert fra A til B. 

TUI benytter blockchain teknologi

Verdens største turistvirksomhed TUI bruger blockchain-teknologi til at analysere efterspørgsel og at flytte inventar fra det eneste salgspunkt til det andet. Det hele foregår live og derfor har TUI en fleksibel salgsstrategi, der kan gøre at de vinder over konkurrenterne. 

Blockchains fremtid i servicesektoren

Blockchain er altså et avanceret koncept med moderne teknologi, der kan og som allerede anvendes indenfor servicesektoren. Det kan kun forventes at vi vil se flere eksempler på hvordan blockchain vækster sektoren endnu mere i de kommende år.