Fodboldkamp og landsholdstrøjer; en aktivitet for hele familien

Det kan til tider være svært at finde på aktiviteter for weekenden, hvor hele familien kan være med. Børnene vil måske én ting, faren en anden og moren en helt tredje. Men visse aktiviteter kan faktisk være sjove for hele familien.

Her får du en guide til, hvordan sportsbegivenheder kan skabe glæde for store såvel som små.

Tag på stadion; forberedelse og kampgejst

Fodbold som sportsgren er måske ikke noget alle dyrker og interesserer sig for, men at tage ind og se en landskamp kan være god underholdning for alle.

Stemningen er helt unik på et stadion, og hvad enten man er sportsinteresseret eller ej, så kan en fodboldkamp give anledning til god underholdning og sjov.

Skal du ind og se en landskamp eller et lokalopgør med din familie, så kan det være en god idé at varme lidt op til kampen.

Invester f.eks. i en landsholdstrøje til både dig og dine børn, på den måde skaber du og familien en god stemning allerede inden I tager afsted mod stadion.

Bag eventuelt nogle boller med fodbold som tema eller mal børnene i rød/hvide farver. Børnene vil elske den sjove og spændende forberedelse, og det vil give den samlede oplevelse et løft.

En aktiv weekend; boldspil og leg

Selvom at voksne kan miste interessen for boldspil og leg, så kan det alligevel være en god idé at udfordre sine vaner og arrangere en dag med børnene, hvor leg og boldspil er i fokus.

Ved at give familien en dag i boldspillets tegn, kan man både give sig selv og børnene en dag med frisk luft, man kan inkorporere bevægelse i aktiviteten og alle familiemedlemmer vil uden tvivl finde det underholdende.

Har man en have et den det oplagte sted for fri leg og bevægelse. Bor man i stedet i byen, kan man lave en tur ud af det.

Tag børnene med i en nærliggende park og tag noget legetøj med til udendørs brug. Hele dagen behøver ikke bruges i parken, men et par timer fra hjemmet kan give god energi og uforglemmelige oplevelser.

Skab sportslig hygge i hjemmet

Er vejret dårligt eller har man ikke nået at købe billetter til fodboldkampen, så kan man også skabe sportslig hygge hjemme i sofaen.

Se f.eks. en fodboldkamp eller en kamp fra en anden sportsgren med familien. Udover at se selve kampen kan I supplere oplevelsen med klaphatte, fodboldkager eller lignende. Børnene vil som regel synes at de anderledes tiltag er sjove, og det vil give dem en følelse af at I laver noget specielt sammen.

En anden løsning kunne være at spille et konsol-spil sammen eller et brætspil, hvor sport og fritid er i fokus.

At arrangere en dag eller en weekend, hvor temaet går igen i flere af aktiviteterne er en sjov og anderledes måde at planlægge en weekend på. Det behøver ikke at være dyrt, og du kan tilpasse aktiviteterne til den tid du har og til det budget i som familie råder over.

Vigtigst er tiden sammen, og fodbold kan netop være med til at forene familien og bidrage til sjove oplevelser.